Aišku kad pagamintų, bet už 250 vargiai Lietuvoj tokį rasit, o dar nerūdijančio metalo reikia, jis brangus. Iš esmės tinka bet koks naminukei skirtas distiliavimo aparatas, mums gali būt paprastesnis... Atsivežk, pasičiupinėsim. Aš neiškentusi KN nusipirkau, tik niekaip neprisiruošiu užkurti. Matau ir vasaros mano aparatas sulauks... Kaimynas turi skardos apdirbimo gamyklą - klausiau, ar nepagamintų. Bet jiems įdomūs užsakymai prasideda kur vienetai tūkstančiais skaičiuojami. Jam gaminti vieną kainuos daugiau nei man nusipirt kitur.
Kokių įdomių variantų esama!
Labai norėčiau kokį sumąstyti, bet kad namų sąlygomis nereikėtų šaldyti krano vandeniu, nes savikaina būtų ne mažesnė, kaip perkant hidrolatus. Įdomu, kaip šaldomas tas, kur iš greitpuodžio?
Turiu reikiamų stiklo indų, galėčiau susijungti, bet atbaido tas šaldymo variantas.
Labai norėčiau kokį sumąstyti, bet kad namų sąlygomis nereikėtų šaldyti krano vandeniu, nes savikaina būtų ne mažesnė, kaip perkant hidrolatus. Įdomu, kaip šaldomas tas, kur iš greitpuodžio?
Turiu reikiamų stiklo indų, galėčiau susijungti, bet atbaido tas šaldymo variantas.
Jei krano vanduo teka ištisai - tada reikia daug. Bet galima naudot atšaldytą,ledukus - tada mažiau susinaudoja. Net jei nesušąla į ledą, o tik kameroj iki stingimo pabūna vanduo, vistiek labiau šaldo, rečiau keist reikia, nes iki dabar tik su puodais gamindavau.
Tikrai, jei sau nedaug tų hidrolitų reikia, nusipirkt nebus brangiau. Tik visada neaišku, yra tuose pirktuose konservantų ar ne, kvapų pridėta papildomai ar tikrai ne.
Nors šiemet, kai virsiu, ketinu trupoutį konservanto dėti. O kodėl ne? Manau 2-3 lašai į litrą jau duos šiokį tokį efektą. Bus ramiau, kad tikrai nesuges, nepelys. Tada tiesiog galima mažiau gaminius konservuoti, kad bendras kiekis nebūtų per daug didelis. Kai merkiu gėles, ypač amarilius (žinot kaip greit nupūna kotai), įlašinu pora lašu Cosgard ar benzilo spirito - nerūgsta ir nepelyja, gėlės ilgai laikosi, vendens keist nebūtina... Rekomenduoju.
Tikrai, jei sau nedaug tų hidrolitų reikia, nusipirkt nebus brangiau. Tik visada neaišku, yra tuose pirktuose konservantų ar ne, kvapų pridėta papildomai ar tikrai ne.
Nors šiemet, kai virsiu, ketinu trupoutį konservanto dėti. O kodėl ne? Manau 2-3 lašai į litrą jau duos šiokį tokį efektą. Bus ramiau, kad tikrai nesuges, nepelys. Tada tiesiog galima mažiau gaminius konservuoti, kad bendras kiekis nebūtų per daug didelis. Kai merkiu gėles, ypač amarilius (žinot kaip greit nupūna kotai), įlašinu pora lašu Cosgard ar benzilo spirito - nerūgsta ir nepelyja, gėlės ilgai laikosi, vendens keist nebūtina... Rekomenduoju.
Na, nedariau net to, nekaitinau atskirai - nes kai puode gamindavau, tai indelis, į kurį renkasi lašai, ir taip puodo viduj karštai stovėdavo. Šiaip laikėsi gerai, papelijo-pasidrumestė keli buteliai, kurie buvo kamštmedžio kemščiais uždaryti. Pasidariau išvadą, kad tas kamštmedis gerai neišsidezinfekuoja, nors ir plauni atrodo gerai... Kas į jį įlindę giliau, negali pasiekt.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 21, 12:24)
Aišku kad pagamintų, bet už 250 vargiai Lietuvoj tokį rasit, o dar nerūdijančio metalo reikia, jis brangus. Iš esmės tinka bet koks naminukei skirtas distiliavimo aparatas, mums gali būt paprastesnis... Atsivežk, pasičiupinėsim. Aš neiškentusi KN nusipirkau, tik niekaip neprisiruošiu užkurti. Matau ir vasaros mano aparatas sulauks... Kaimynas turi skardos apdirbimo gamyklą - klausiau, ar nepagamintų. Bet jiems įdomūs užsakymai prasideda kur vienetai tūkstančiais skaičiuojami. Jam gaminti vieną kainuos daugiau nei man nusipirt kitur.
Gerai, įsimesiu tą griozdą į mašiną. Jis yra cinkuotos skardos, nes manau, kad su nerūdijančiu metalu ne bet kas ir dirbti gali. Kadangi gauvau iš ten, kur tokie dalykai yra įprasti, manau, kad jis tinkamas naudoti (ta mergina, per kurrią pirkau irgi tokiu pačiu naudojasi). O vandenį keisti vėsinimui tai vis tiek reikia, bet pas mus vanduo iš gręžinio, tai labai ir neskaičiuoju . Taigi, gan primityvus tas dalykas...
sveikos mergaites
gal kas gali patarti kokius eterinius pamaisyti nuo raumens patempimo virs rieso skauda labai, pasukti neina rankos jauciu pasitempiau batuta berinkdama
gal kas gali patarti kokius eterinius pamaisyti nuo raumens patempimo virs rieso skauda labai, pasukti neina rankos jauciu pasitempiau batuta berinkdama
QUOTE(zydrem @ 2013 04 21, 14:51)
sveikos mergaites
Bruknuolės tinka, ferulos. KN receptas: citrinkvapiai eukaliptai 20l, cedrelopsių (katrafay) 10l., levandinų super 10 l., kvap. bruknuolių 5 l., it. šlamučių 1 lašas į 6ml dygminų ir 6ml sezamų aliejaus.
Tinka mira, santalas, kamparas, ciberžolės, arnika; muškato riešutas, truputis juodų pipirų, imbiero - kad mišinys šildytų. Susimaišyk iš to ką turi, sveik
QUOTE(mairux @ 2013 04 21, 10:56)
Man vyras aparačiuką pagamino iš greitpuodžio, su kondensato atvėsinimu. Bet kai darau hidrolatus, tai visas užuolaidas užtraukiu, nes nelabai kam įrodysi, kad ne naminukę verdi
maniškis t.p. kažką panašaus, prijungėm prie greitpuodžio (iš trijų turimu greitžuodžiu tik prie vieno galima buvo "prisisukt" nesugadinus). Bet jaip taip realiai pagalvot, nežinau ar viską supirkt ir pačiam kokybišką pasidaryt gaunasi pigiai nes pvzd. vien varinis vamzdis (o jo ne pora metru reikia) jau nekapeika kainuojaQUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 21, 12:00)
Jei krano vanduo teka ištisai - tada reikia daug. Bet galima naudot atšaldytą,ledukus - tada mažiau susinaudoja. Net jei nesušąla į ledą, o tik kameroj iki stingimo pabūna vanduo, vistiek labiau šaldo, rečiau keist reikia, nes iki dabar tik su puodais gamindavau.
net su ledukais daug išeina, jei ruošiatės daryt, tai iš anksto vos ne visą kamerą leduku geriausia priruošt (man tokio kiekio ledo pakanka padaryt apie 2,5-3l hidroliato) Tikrai, jei sau nedaug tų hidrolitų reikia, nusipirkt nebus brangiau. Tik visada neaišku, yra tuose pirktuose konservantų ar ne, kvapų pridėta papildomai ar tikrai ne.
Jei tiesiai į sterilią tarą varvinsit nereikia jokio konservanto, pas mane vienam šaldytuve rastas vos ne 2 metu senumo nepakitusio hidroliatas iš medetkų
O dėl gėlių tai būtinai reikia išbandyt, ypač kai greitai ir proga mamoms bus
QUOTE(zydrem @ 2013 04 21, 13:51)
sveikos mergaites
man Ravintsarai superiniai padeda
Tas greitpuodinis variantas taip pat labai domina. G al galima foto.