Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

Nors ir name gyvenu, daržų ir gėlynų neužsiveisiau. Bet turiu nedaug levandų, noriu daugiau, ir medetkų ketinu pasisėti. Dar įdomi gėlė nasturtė - ir vaistas, ir maistas, ir graži, ir kvepia. Šviežius lapus, pumpurus galima dėt į salotas, juose daug vitamino C. Ne tik hidrolatams tiks, tai va jų irgi ketinu sėt. Dar paskaičiau kad sultimis kas antrą dieną galima galvos odą įtrinti nuo slinkimo. Kas dar ką gero rekomenduos, kad... priežiūros mažai būtų? doh.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 19, 14:04)
Nors ir name gyvenu, daržų ir gėlynų neužsiveisiau. Bet turiu nedaug levandų, noriu daugiau, ir medetkų ketinu pasisėti. Dar įdomi gėlė nasturtė - ir vaistas, ir maistas, ir graži, ir kvepia. Šviežius lapus, pumpurus galima dėt į salotas, juose daug vitamino C. Ne tik hidrolatams tiks, tai va jų irgi ketinu sėt. Dar paskaičiau kad sultimis kas antrą dieną galima galvos odą įtrinti nuo slinkimo. Kas dar ką gero rekomenduos, kad... priežiūros mažai būtų?  doh.gif  4u.gif

Medetkos - " jėga" lotuliukas.gif Kai pasėjau prieš du metus, tai dabar neatsikratau (nors ir nesistengiu labai). Pridygo be proto, kai pradėjo žydėti, "derlių" teko imti kone kas antrą dieną ir tai nespėdavau, daug pasisėjo. Pridžiovinti - maišai, hidrolatams medžiagos marios... Patarimas - neužsėti didelių plotų, jos tikrai gausiai "dera". manau, dar l. geras dalykas būtų ramunėlės pasisėti. Tik rinkti nobodoka (vaikai raukosi kai užduodu nuskinti), nes smulkios. Reikėtų daugiau, nes niekaip neprirenku iki hidrolatų g.gif
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 04 19, 14:54)
Medetkos - " jėga" lotuliukas.gif Kai pasėjau prieš du metus, tai dabar neatsikratau (nors ir nesistengiu labai). Pridygo be proto, kai pradėjo žydėti, "derlių" teko imti kone kas antrą dieną ir tai nespėdavau, daug pasisėjo. Pridžiovinti - maišai, hidrolatams medžiagos marios... Patarimas - neužsėti didelių plotų, jos tikrai gausiai "dera". manau, dar l. geras dalykas būtų ramunėlės pasisėti. Tik rinkti nobodoka (vaikai raukosi kai užduodu nuskinti), nes smulkios. Reikėtų daugiau, nes niekaip neprirenku iki hidrolatų  g.gif

aš tai dar nusipirkau agurklę, nakvišų sėklų, dar pas mane auga ežiuolė-ydomu iš jos galima daryti hidroliatą? Ir būtinai reiks nusipirkti nasturtės 4u.gif Dar dėl hidroliatų gamybos noriu paklausti-kiek maždaug jūs gaminat hidroliatą, man gavosi apie valandą, dar buvo likę vandens, bet pabijojau prisvilinti ir pasidariau apie 140ml ramunėlių hidroliato smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 04 19, 15:31)
aš tai dar nusipirkau agurklę, nakvišų sėklų, dar pas mane auga ežiuolė-ydomu iš jos galima daryti hidroliatą?  Ir būtinai reiks nusipirkti nasturtės 4u.gif  Dar dėl hidroliatų gamybos noriu paklausti-kiek maždaug jūs gaminat hidroliatą, man gavosi apie valandą, dar buvo likę vandens, bet pabijojau prisvilinti ir pasidariau apie 140ml ramunėlių hidroliato smile.gif

Su "normaliu/dideliu" distiliatoriumi, per valandą apie 0,5 l hidrolato galima pasidaryti. Turiu tokį namudinį iš Tuniso parsisiuntusi, tai tiesiai į sterilizuotus butelius varvinu hidrolatą. Trūkumas tas, kad sąlyginai daug žaliavos reikia (todėl ir negaliu niekaip ramunėlių hidrolato pasidaryti, nes tiek neužsiauginu).
O pačioj praktikos pradžioje dariau ir aš su puodais, tai panašiai ir man gavosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 04 19, 14:39)
Su "normaliu/dideliu" distiliatoriumi, per valandą apie 0,5 l hidrolato galima pasidaryti. Turiu tokį namudinį iš Tuniso parsisiuntusi, tai tiesiai į sterilizuotus butelius varvinu hidrolatą. Trūkumas tas, kad sąlyginai daug žaliavos reikia (todėl ir negaliu niekaip ramunėlių hidrolato pasidaryti, nes tiek neužsiauginu).
O pačioj praktikos pradžioje dariau ir aš su puodais, tai panašiai ir man gavosi  ax.gif

Parsisiuntet, kai ten buvot ir nusipirkot? Ar internetu pirkot? Jei ne paslaptis kiek mazdaug kainavo?
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 04 19, 16:26)
Parsisiuntet, kai ten buvot ir nusipirkot? Ar internetu pirkot? Jei ne paslaptis kiek mazdaug kainavo?

Atsisiunčiau per "pažįstamą" prancūzę (viename prancūzų blog'e susipažinom). Jos kaimynas ar kažkas panašaus daro tokius paratus. Nelabai panašus į pardavinėjamus parduotuvėse, bet savo funkciją atlieka gerai. Kiek kainavo tiksliai nepamenu, bet kažkur su viskuo lyg ir apie 250 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 19 balandžio 2013 - 14:32
QUOTE(krepsyte @ 2013 04 19, 16:32)
Atsisiunčiau per  "pažįstamą" prancūzę (viename prancūzų blog'e susipažinom). Jos kaimynas ar kažkas panašaus daro tokius paratus. Nelabai panašus į pardavinėjamus parduotuvėse, bet savo funkciją atlieka gerai. Kiek kainavo tiksliai nepamenu, bet kažkur su viskuo lyg ir apie 250 Lt.

Oi jei butu galimybe pirkti, as irgi noreciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 04 19, 12:56)
taip Astut  biggrin.gif  juokas pro asaras buna kartais manieji ir nepraleidžia progu pasitepti pasipurksti ir t.t. doh.gif  o karta vienas tai net buvo dekupaziniai dazais auksiniais puse veido isitepes  doh.gif  aisku gali pasirodyti kad vaikai nepriziurimi  biggrin.gif nu bet kaip lieki viena ir dar name o ne bute tai visokiu darbu yra  doh.gif 
o kad butu i tema  biggrin.gif kokiu geriau  vaistazoliu pasiseti kad hidrolata but galima virti  g.gif

Be merginų suminėtų dar labai puiki melisa, šalavijas, raudonėlis, visokių rūšių mėtos, pelėtrūnai ( čia visos daugiametės); iš gėlių - dar piliarožės, aišku rožės ir erškėtrožės, krokai ( šafranas viduriukuose) 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamulės smile.gif kokius kremukus naudojant, riebesniai, mišriai odai? Linkusi šiek tiek į aknę. Kokias sudedamas dalis dedate?smile.gif
Atsakyti
Gal galit distilaivimo aparato foto įkelti. Aš taip pat apie tokį daiktą svajoju. Jei tik galima būtų kokius kontaktus to meistro gauti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2013 04 20, 14:02)
Gal galit  distilaivimo aparato foto įkelti. Aš taip pat apie tokį daiktą svajoju. Jei tik galima būtų kokius kontaktus to meistro gauti. blush2.gif

Aparatas neatrodo išvaizdus http://www.100100pla...c-53476882.html. O dėl gavimo, tai man reiktų tos merginos pasiieškoti kontaktų, nes jau senokai jį pirkau, o pastoviai bendrauti nebendrauju. Ir, aišku, reikėtų jos užklausti ar ji apsiimtų su siuntimais. pažiūrėsiu, ką galiu padaryti. Nors, jei yra čia vietoj kokių nagingų skardininkų, tai manau, kad nesudėtinga būtų ir patiems pasidaryti. Juk ten elementarūs puodai dujungti ir šiek tiek patobulinti. Jei kas su manim iš Vilniaus važiuoja pas Agnę/Ramutę, galiu ir "gyvai" jį parodyti.
Atsakyti
O, įdomus daiktas. Būtų įdomu pamatyti per susitikimą kaip sukonstruotas, iš kokios skardos. Gal tikrai kas pagamintų. Ar nereikia šaldyti kondensato? O dangtis yra viršuje? Ar privirintas?
Atsakyti