Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

Aciu Agne/Ramute 4u.gif As taip ir pagalvojau, kad del ilgesnio galiojo saldo, bet kai labiau patyres paaiskina, tai akyse prasvieseja g.gif smile.gif
Atsakyti
gaminau krema su prolipid 141, nezinau ar kaltas mazas gaminamas kiekis kad man buvo kaip Liurdai, pradzioj pienelis tada tirstejo, ir vandens fazes nebuvo g.gif vienu metu lyg atsiskirinet bande bet maisant viskas susijunge. Dar pamasciau Liurda rase kad aktyvus iveda ir permaiso plaktuveliu, "nesulauzo" plaktuvelis tos lameliarines strukturos? ax.gif
Atsakyti
Ruošiuosi ir aš gaminti sau kremą su prolipidu, taigi "visa dvejonėse" naršiau internetą ieškodama atsakymo ar galima naudoti blenderį, kai dirbsiu su juo. Internete radau ištrauką iš knygos Delivery System Handbook for Personal Care and Cosmetic Products by Meyer Rosen. Google leido peržiūrėti 573 psl., kur skyrelyje 27.2.2. rašo apie gaminimo eigą. Siūlo naudoti "high shear processing", ką, mano supratimu, buitine kalba reiškia blenderis. Ar teisingai mąstau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 18 balandžio 2013 - 08:57
Aš manau, kad priklausomai nuo aliejų sudėties gaminamas kremas su Prolipid gali ir nepereiti tų trijų etapų.
Atsakyti
Sveikos:)
atėjau pasidalinti savo laime, kad radau savo kvapą smile.gif

Litsee lemon

Neseniai buvo kalba, kaip kažkas svaigsta nuo pačiuolės kvapo, tai aš negaliu atsigauti nuo šito gėrio wub.gif Visur tampausi su savim buteliuką biggrin.gif

Beje, jau seniai lentynoj gulėjo shikakai milteliai, bet kelis kartus pabandžius plautis plaukus ir nesulaukus normalaus rezultato - užmečiau šitą reikalą.
Vakar, pabaigus šampūno atsargas, sumąsčiau, kad reikia duoti šansą ir reabilituoti shikakai, nes vis tik ne veltui giriamas jis:)
Dariau pagal AZ receptą (kaip visada su modifikacijom)
Shikakai

ir negaliu atsidžiaugti..joks šampūnas, joks šampūnmuilis ir tt, taip gerai neišplovė ir kas svarbiausia, plaukai žiauriai švelnūs..nors specialiai nenaudojau jokios kaukės ar balzamo. Taip kad, užskaitau su pliusu ir tikrai ne paskutinis mano bandymas smile.gif

Atsakyti
as dejau ciut emu tauku, migdolu aliejaus, moliugu minkstimo caprylije, ir mangu sviesto... toks kremas su olivem1000 man labai patiko thumbup.gif su prolipid 141 irgi patiko pojutis kitoks thumbup.gif , bet gaminimo eigos nesuprantu, taip turi but ar kazkas nesigavo ax.gif
Atsakyti
Asta-Pasta, dėkui už pasidalinimą dėl shikakai! Ir pas mane mėtosi, dažydama plaukus į ingigą įmaišau. Reiks į šampūną įdėt, kai baigsiu turimą. 4u.gif

Jei spėsiu, šiandien ketinu dar kartą gamint su Prolipidu. Man normaliai gavosi, kai pradžioj intensyviai paplakiau, neilgai, o paskui maišiau iki galo šaukšteliu kol atvėso. Bet tekstūros norėčiau tirštesnės. Tai ketinu ką nors kūnui pamakalot su papildomais tirštikliais, pažiūrėt kas tada gaunasi, veidui nebeturiu kur tepti, tiek prisiplakiau. doh.gif 4u.gif
Nepraėjo pas mane Prolipidas tų fazių, skaičau ir aš apie jį nemažai. Dar gaminau su Nikkomulsu. Daug lengviau susikalbėti... 4u.gif

Sulaužo plaktuvėlis ar ne struktūrą, nuo greičio priklauso ir antgalio, taip galvoju. Peiliukai pabaigoj gal nebegerai, bet AZ perskeltas pagaliukas gal nieko. Nors išsimaišo šaukšteliu. Rusų aromarti forume Arti su Nikkomulsu plakė plaktuvėliu kol atvėso kremas, paskui turėjo galimybę patikrint mikroskopu - rado teisingas lameles. Juos reikia ilgai plakti/maišyti.
Olivem1000 panašiai elgiasi, bet sunkesnis ant odos man atrodo. 4u.gif

Su Prolipidu man daug skystesni nei su Olivem gavosi, smarkiai skiriasi. g.gif
Atsakyti
Asta litsea irgi mano megstamiausias citrusinis kvapas. Ziema juo daznai namai kvepedavo smile.gif I dantu pasta man patinka jo irgi idet. Nes kvapa megstu ir skonis primena tada zalia arbata smile.gif
O dabar jau va kelinta diena vaikstau su roziu (marokiniu) absoliuto buteliuku. bigsmile.gif Anksciau jis man niekaip nepatiko. Cistu ea pataisydavo jo kvapa kreme. O dabar viskas nieko nebereikia...Gal kada ir damaskines rozes taip prades patikt ax.gif

Gutka as irgi vakar dariau vel su prolipidu ir irgi nepraejo tos vandenelio fazes. g.gif Tai pagalvjau, kad gal per ilgai paplakiau mikseriuku ir ja praziopsojau g.gif Nes anksciau visada budavo. Buvo skystokas, bet ne toks kaip visada.Tiesia ankstesni kremai su siuo emulsikliu buvo visada vienodos aliejines fazes (ta prasme tie patys aliejai budavo), o vakar jau masciau apie pasirodziuse saule (nes labai greit jeigu nesisaugau ant kaktos atsiranda deme doh.gif ) ir rinkausi kitus aliejus, kurie turi didesni spf skaiciuka. Gal is tikruju turi itakos naudojami aliejai.... rolleyes.gif Tiesa dar truputi cinko oksido ir TD dejau, tai gal irgi itakojo g.gif Turbut dar niekas nedaret kremuku su sun filtrais ir prolipidu rolleyes.gif
Atsakyti
as visada aktyvus iterpdama maisau mentele , gal kad man patinka tokia kremiska tekstura tai nera ko vangint mikseriuka maisant, o tirstumas labai patinka su prolipidu, dejau 5% tai toks kremiskas, neturiu ko prikibt nors esu priekabi teksturai visada biggrin.gif nedejau nei ksnatano nieko, norejau paziureti kas kaip, tik skirtumas kad jis kitaip atrodo vizualiai, man skiriasi, daugiau toks skaidresnis lyginant su olivem1000. reikes didesni kieki prie progos pamakaluot. ax.gif Goccia Jums pavyko tris stadijas pamatyt :kremas/vandenelis/kremas? nes man suplakus mikseriuku pienelis gaunasi o maisant sutirsteja, bet tos pirmosios fazes "kremas" nebuvo smile.gif
Atsakyti
Gutka, Prolipido 5 proc., - o kiek aliejinės dalies? Dar mano prolipidas buvo amerikoniškas - reikia patikrint, ar taip pat elgsis iš aromavitos. Nes vizualiai jie šiek tiek skiriasi, tikrai ne to paties gamintojo, nors sudėtis aišku turėtų būt identiška, jei patvirtintas prekės ženklas tas pats uždėtas.

Litsea cubeba = japoninis laurenis 4u.gif Labai tinka burnos ertmės priežiūrai ne tik dėl kvapo, bet ir gero poveikio gleivinei. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 18 balandžio 2013 - 12:12
QUOTE(Gutka @ 2013 04 18, 13:00)
as visada aktyvus iterpdama maisau mentele , gal kad man patinka tokia kremiska tekstura tai nera ko vangint mikseriuka maisant, o tirstumas labai patinka su prolipidu, dejau 5% tai toks kremiskas, neturiu ko prikibt nors esu priekabi teksturai visada  biggrin.gif  nedejau nei ksnatano nieko, norejau paziureti kas kaip, tik skirtumas kad jis kitaip atrodo vizualiai, man skiriasi, daugiau toks skaidresnis lyginant su olivem1000. reikes didesni kieki prie progos pamakaluot.  ax.gif  Goccia Jums pavyko tris stadijas pamatyt :kremas/vandenelis/kremas? nes man suplakus mikseriuku pienelis gaunasi o maisant sutirsteja, bet tos pirmosios fazes "kremas" nebuvo  smile.gif

Taip iki siol budavo taip: Paplakus kokias 20sekundziu laaabai tirstas kremas. tada istraukiu mikseri ir viskas pasileidzia. Maisydavau sauksteliu koki pusvalandi, kad vel kremas butu. Bet toks tirstas kaip pradzoj nebebudavo. 4u.gif Sykatr kai dariau buvo kaip jus sakot - tokia lengvucio penelio konsistensija maisiau kokias gal 15min iki kremo. Tai va del to ir pagalvojau, kad gal per ilgai mikseriu plakiau rolleyes.gif Siaip visada mintyse skaiciuoju sekundes. Vakar MB kaip tik grizo, kazka sneket pradejo ir nebesuskaiciavau tu sekundziu.
Todel man visad kai ka gaminu geriausia kai nieko namie nebuna, niekas neismusa is veziu. Kaip kokia meditacija gaunas - atgaiva sielai smile.gif Nors viena kart ir tel. suskambejes, net isgazdino ir sliukstelejau aliejaus daugiau, tada ejau recepta perskaiciuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 04 18, 11:24)
Turbut dar niekas nedaret kremuku su sun filtrais ir prolipidu rolleyes.gif

rima dare lyg viskas ir gerai buvo mirksiukas.gif
Atsakyti