Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(goccia @ 2013 04 16, 06:10)

Zydrem as vyro iki galo negaliu iveikti. Niekaip jam su skutimosi putom ir geliais neitinku doh.gif

doh.gif buvau padarius po skutimo tai kaip ir patiko paskaui jau nelabai nes kaip nususkuta turi mat nudeginti kaip kad su spirituotais visokiais kaip tepasi doh.gif nu zodziu perpykau ir neeikvoju savo laiko tokiu kremu paieškoms biggrin.gif nu bet va dabar vel isvykes gris su pilnu krepsiu hedensau..... ir vel abu su roku smardins man vonia biggrin.gif bent jau del zoliu uzpilo itikinau kad padeda nuo skarandzio ir zaizdu ax.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, kaip tekę jums įsigyti Pracaxi / stambialapio kongenio aliejaus? Aš pirkau buteliuke, dabar mąstau, kaip jį iš ten bus iškrapštyti? biggrin.gif Gal lengvas pašildymas nepakenks. g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 04 16, 11:40)
Noriu paklausti, kaip tekę jums įsigyti Pracaxi / stambialapio kongenio aliejaus? Aš pirkau buteliuke, dabar mąstau, kaip jį iš ten bus iškrapštyti?  biggrin.gif Gal lengvas pašildymas nepakenks.  g.gif

as pries saulute palaikyčiau dabar biggrin.gif o ziema i silta vandenuka įstatydavau trumpam
Atsakyti
QUOTE(zuvyte26 @ 2013 04 16, 13:40)
Noriu paklausti, kaip tekę jums įsigyti Pracaxi / stambialapio kongenio aliejaus? Aš pirkau buteliuke, dabar mąstau, kaip jį iš ten bus iškrapštyti?  biggrin.gif Gal lengvas pašildymas nepakenks.  g.gif

Aš savaitgalį irgi jį dėjau į kremuką. Kadangi buteliukas plastmasinis ir pakankamai minkštas, o aliejus nėra kietas, tai aš paspaudžiau pirštais ir išvarvinau kiek man jo reikėjo. Tiesa, aprašymuose yra pažymėta, kad jis karščiui atsparus.
Atsakyti
As jau kuris laikas i kvapus pasinerus.... Ir pagaliau PAGALIAU prisiprainau rozes. bigsmile.gif Net pati nustebau. Bet ne damaskines, o marokines. Jau beveik metus turiu ir tik dabar naujai jas atradau smile.gif Sedziu dabar nuo ju apsvaigus ax.gif

Vis neistaikau nubegt i kvapu namu seminara. O pasirodo si savaitgali buvo kietuju kvepalu dirbtuves ir praziopsojau doh.gif Nu matyt nelemta man...teks internete mokintis rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 16 balandžio 2013 - 13:45
merginos kas dirbot su prolipid 141 pasakykit ar yra skirtumas kuria faze i kuria pilsi, vandenine i aliejine ar atvirksciai? ruosiuosi kremo gamybai...ir tas prolipido 3 faziu perejimas kremas/ vandenelis/ kremas tai tas vandenelis turi buti pienelis at tarsi atsisliuoksnkiuoti? g.gif bandysiu gamintis ir noriu zinoti ko tiketis su juo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 04 16, 15:59)
merginos kas dirbot su prolipid 141 pasakykit ar yra skirtumas kuria faze i kuria pilsi, vandenine i aliejine ar atvirksciai?  ruosiuosi kremo gamybai...ir tas prolipido 3 faziu perejimas kremas/ vandenelis/ kremas tai tas vandenelis turi buti pienelis at tarsi atsisliuoksnkiuoti?  g.gif  bandysiu gamintis ir  noriu zinoti ko tiketis su juo  ax.gif

Vandenine faze pilti i aliejine. Gaminau savaitgali 2 karta su Prolipidu, bet visgi 3 stadiju man nepereina g.gif Sujungus intensyviai plaktuveliu plaku, buna pienelio konsistencijos visa laika, o tada ilgai ir nuobodziai maisau apie 40 min doh.gif Pradeda po truputi tirsteti. Tada priedus sulasinau ir su plaktuveliu po kiekvieno priedo iterpimo permaisiau. Kremas toks visas orinis, bet pavertus is indelio neisbega, gera konsistencija gavosi smile.gif

Merginos, jau pirkimu temoje rasiau, bet ir cia uzsiminsiu - dar liko 15 g Vitamino B3, brukstelkit Gocciai, jei kas noresit smile.gif
http://www.makingcos...e-USP-p298.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liurda: 16 balandžio 2013 - 16:20
Radau AZ puslapyje tokį receptą:

Crème type (C. Clergeaud)

Lanoline (ou substitut) : 100g
Huile végétale au choix : 70 g
Hydrolat au choix : 100 g
Huile essentielle au choix : 5 gouttes

Préparation : Faire fondre la lanoline au bain-marie puis ajouter l'huile végétale en remuant, puis hors du feu, l'hydrolat et l'huile essentielle

Remarque importante Aroma-Zone : Pour assurer la conservation de cette préparation, nous vous recommandons d'y ajouter un conservateur.

pabandžiau su mažais kiekiais, tai aišku, kad nesusijungė, galbūt praleido kokį emulsiklį arba bent sviestmedį būtinai įtraukti?
Atsakyti
Rita9, ten netikras lanolinas, tas pakaitalas. Niekad taipnebandžiau. Gal yra kokia logika ir gali susijungti. Tiesiog nežinau...

Pigmentinės dėmės. Buvo kalba (man neaktualu, netyčia užsiroviau, gal kam bus įdomu ir pravers). Gerai veikia niacinamido, vit. B3 4 proc. koncentracijos priemonės, patvirtinbta klinikiniais tyrimais. Čia pažasties hiperpigmentaciją gydė, bet panašiai turbūt veiks ir veidą, koncentraciją galima pasimažint (iki 5 proc., kitur skaičiau, paprastai odos nedirgina net ilgai naudojant). Dedu nuorodas, nes būna kad čia greičiau nei savo kompe atrandu... doh.gif
http://www.ncbi.nlm....pubmed/23355788
Atsakyti
Ieskojau kai ko senoj temoj. Atkreipiau demesi i Alioniuko pasakyma, kad citrusinius ea laiko saldytuve. Bet tada niekas nepaklause kodel. g.gif Ji cia nebesilanko, bet gal kas kur apie tai skaitet? Kai praeitais metais taip parase, tai man nebuvo aktualu. O dabar jau turiu nemazai citrusiniu ea (kai kurie ir didesniais kiekiais) tad tikrai idomu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 04 17, 15:54)
Ieskojau kai ko senoj temoj. Atkreipiau demesi i Alioniuko pasakyma, kad citrusinius ea laiko saldytuve. Bet tada niekas nepaklause kodel.  g.gif Ji cia nebesilanko, bet gal kas kur apie tai skaitet? Kai praeitais metais taip parase, tai man nebuvo aktualu. O dabar jau turiu nemazai citrusiniu ea (kai kurie ir didesniais kiekiais) tad tikrai idomu  rolleyes.gif

Citrusiniai EA mažiausiai stabilūs, žema temperatūra prailgina jų galiojimo laiką, ilgiau išlieka kvapas. Citrusai ne tik muile ilgai nesilaiko; jie tokie yra tiesiog. Teisingai Alioniukas daro. Bet pas mane daug, tik butelius kur naudoju retai, turiu daug muilams dedu į šaldytuvą. Ne todėl kad nereikia visų nešaldau, bet kad man kitaip nepatogu... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 17, 14:26)
Dedu nuorodas, nes būna kad čia greičiau nei savo kompe atrandu... doh.gif
http://www.ncbi.nlm....pubmed/23355788

biggrin.gif
zinokit labai gerai el.paste pasidaryti tipo juodrašti nuorodu ax.gif as bent taip darau nes jei kas kompui atsitiktu ir neitu atkurti info doh.gif visada paste liks ax.gif
Atsakyti