Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(Ramiele @ 2013 04 15, 21:18)
Kaip man po velniu ta cinko oksida istirpint? Ir saltam ir karstam aliejuj ir nieko...pasidarau krema ir matosi paskui balti burbuliukai, gal del to man normaliai ir nemaskuoja. Naudoju toki http://www.aroma-zon...f_oxydezinc.asp

o tai gal cia taip turi but?

Jis netirpus biggrin.gif
reikia šildyti su aliejine dalimi, tada prieš emulguojant gerai tą aliejinę dalį išplakti mikseriu, tada jungti su vandenine 4u.gif
Jei gerai neišsimaišė, niekad nevėlu dar maišyti, kol susivienodins, baltų burbuliukų turi nelikti smile.gif
Dariau vasarinius su filtrais 6 cinko oks +6 titano dioks, tai tepėsi baltai , bet tolygiai, be jokių burbuliukų
Papildyta:
QUOTE(Ramiele @ 2013 04 15, 21:25)
as kai darausi su spalva krema, tai tie burbuliukai nekaip ten atrodo... Be to darausi mazus kiekius tai mikseriu neplaku, sauksteliu pasuku ir kremas susijungia

O tie maži kiekiai vis tiek koks 15ml ar mažiau? Tada reikia gerokai patrinti cinko miltelius vis po lašą lašinant aliejų, kad susidarytų košelė be burbuliukų, t.y. dispersinę košelę padaryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 15 balandžio 2013 - 20:31
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 15, 20:31)
Jis netirpus  biggrin.gif
reikia šildyti su aliejine dalimi, tada prieš emulguojant gerai tą aliejinę dalį išplakti mikseriu, tada  jungti su vandenine  4u.gif
Jei gerai neišsimaišė, niekad nevėlu dar maišyti, kol susivienodins, baltų burbuliukų turi nelikti  smile.gif
Dariau vasarinius su filtrais 6 cinko oks +6 titano dioks, tai tepėsi baltai , bet tolygiai, be jokių burbuliukų

Tai jei netirpus tai kaip tu baltu burbuliuku gali nebelikt nesuprantu tada doh.gif neturiu tokio mikserio kuris plaktu 20gr kremo... o išsimaišo gerai, burbuliukai pasiskirsto tolygiai biggrin.gif juokauju, kremas gaunasi, bet matosi tokios mazytes baltos granulytes..tai suprantu ju neturetu gi likt?
Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2013 04 15, 21:36)
Tai jei netirpus tai kaip tu baltu burbuliuku gali nebelikt nesuprantu tada doh.gif  neturiu tokio mikserio kuris plaktu 20gr kremo... o išsimaišo gerai, burbuliukai pasiskirsto tolygiai biggrin.gif juokauju,  kremas gaunasi, bet matosi tokios mazytes baltos granulytes..tai suprantu ju neturetu gi likt?

neturi. Jei tik 20g - reikia trinti miltelius lašinant aliejų iki vientisos košelės, turi pasiskirstyti tolygiai (panašiai darom su ksantanu, kai įberiam į aliejinę dalį, nors jis joje netirpsta), tada kaip tik geriau pasiskirsto negu įmaišant į vandeninę dalį 4u.gif
O jei darai su kitom spalvom, reikia visus miltelius pirmiausia gerai sutrinti kartu, tada lašinti aliejų, tik tada tolygiai pasiskirstys ( atrodo, kad Agnė/Ramutė buvo apie tai rašiusi 4u.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 15 balandžio 2013 - 21:02
Merginos, ar matėt Monikos žinutę dėl Nikomulso prieš pora dienelių?
Gal poryt dar pabandysiu su juo pagaminti ką nors. Daug emulsikių turiu, pamažu naudojasi... Ir dar konstruotis įdomu, bet šiaip jis puikus, padėkim, nepražiopsokim! 4u.gif
Gavau Prolipidą. pirkimų temoje parašiau... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 15, 22:04)
Gal poryt dar pabandysiu su juo pagaminti ką nors. Daug emulsikių turiu, pamažu naudojasi... Ir dar konstruotis įdomu, bet šiaip jis  puikus, padėkim, nepražiopsokim! 4u.gif

Turiu, bet neišbandžiau dar, reikia ką nors sumaišyti ta proga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 15, 20:59)
neturi. Jei tik 20g - reikia trinti miltelius lašinant aliejų iki vientisos košelės, turi pasiskirstyti tolygiai (panašiai darom su ksantanu, kai įberiam į aliejinę dalį, nors jis joje netirpsta), tada kaip tik geriau pasiskirsto negu įmaišant į vandeninę dalį  4u.gif
O jei darai su kitom spalvom, reikia visus miltelius pirmiausia gerai sutrinti kartu, tada lašinti aliejų, tik tada tolygiai pasiskirstys ( atrodo, kad Agnė/Ramutė buvo apie tai rašiusi  4u.gif )

gerai, paskutini karta bandysiu... lotuliukas.gif jauciu, greit mesiu as sita naturalu "reikala"
Atsakyti
QUOTE(Ramiele @ 2013 04 15, 22:17)
gerai, paskutini karta bandysiu... lotuliukas.gif  jauciu, greit mesiu as sita naturalu "reikala"

lengva tik paskaičius atrodo smile.gif , visos nemažai niekalo primaišo pradžioj biggrin.gif , bet aš didivyriškia visus savo gaminius esu sunaudojusi, nieko dar neišmečiau, o griįžti prie pirktinių nebegalėčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 15, 22:04)
Gal poryt dar pabandysiu su juo pagaminti ką nors. Daug emulsikių turiu, pamažu naudojasi... Ir dar konstruotis įdomu, bet šiaip jis  puikus, padėkim, nepražiopsokim! 4u.gif
Gavau Prolipidą. pirkimų temoje parašiau... blush2.gif  biggrin.gif

Žinoma metėm, merginos tikrai nepraleiskim progos, juk laukia įvairiu pasiūlymų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 15, 21:31)
lengva tik paskaičius atrodo  smile.gif , visos nemažai niekalo  primaišo pradžioj  biggrin.gif , bet aš didivyriškia visus savo gaminius esu sunaudojusi, nieko dar neišmečiau, o griįžti prie pirktinių nebegalėčiau  4u.gif

drinks_cheers.gif
as vis pagalvoju kaip namiskius pripratinti ispoleto biggrin.gif nepasiduoda velniai du biggrin.gif
Atsakyti
Ramiele as labai daznai darau mazus kiekius. Po 20gr. Plaku mikseriuku. Tiesiog indelis ne bliudelis o stiklinaites tipo mirksiukas.gif
Kai dariau su cinku ir TD viskas graziai issimaise. Tikrai neturi buti tu burbuliuku, jei norit, kad cinkas butu efektyvus 4u.gif

Pritariu Saulei/Guodai, kad pradzioj tikrai buna nevykusiu gaminiu. Gamini veidui, o ziurek per riebus gavos ar pan. Tai kunui sueina. As irgi nei vieno neismeciau ir tikrai prie pirktiniu negrisiu 4u.gif

Zydrem as vyro iki galo negaliu iveikti. Niekaip jam su skutimosi putom ir geliais neitinku doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 16 balandžio 2013 - 06:11
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 15, 14:20)
Dėjau tiesiog sierą (turiu tirpios) ir tiesiog salicilo r. miltelius  smile.gif
Su siera yra toks biosulfidinis fluidas pirkti, bet ten tokia pat siera + poslisorbatas

dekui 4u.gif o salicilo r. miltelius is kur perkat? 4u.gif kazkaip praleidau sita 4u.gif

QUOTE(Ramiele @ 2013 04 15, 20:18)
Kaip man po velniu ta cinko oksida istirpint? Ir saltam ir karstam aliejuj ir nieko...pasidarau krema ir matosi paskui balti burbuliukai, gal del to man normaliai ir nemaskuoja. Naudoju toki http://www.aroma-zon...f_oxydezinc.asp

o tai gal cia taip turi but?

as cinko oksida iberiu ir geraqi gerai ismaisau -tik as dariau nemaskuojama krema, o i paprasta dejau -man neliko grudeliu -ne bent matomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2013 04 16, 09:09)
dekui 4u.gif o salicilo r. miltelius is kur perkat?  4u.gif kazkaip praleidau sita 4u.gif

Pirkau vaistinėje, kur turi gamybos cechą 4u.gif
Atsakyti