O va pastovejo hidrolatas su soda ph jau ir 7,2. Aisku paklaida dar reiketu atmesti, tinkiu popieriu ieskot, kad paziuret kokia ji pas mane.
Soda rukstį nukerta geriau nei tikejausi (turiu galvoje toki mažą jos kiekį)
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 11, 14:33)
Esu kažkada maišiusi tokiai probleminei odai, tiko ir pagerėjo būklė, tai , kiek pamenu, į dieninį - dezinfekuojantį dėjau sieros, sutraukiančių ir dezinfekuojančių priedų, o į naktinį gydomajį - gintaro, salicilio rūgščių. Pabandykite, kaip Agnė/Ramutė siūlo "parūgštinti" veidą
sudomino o kokius konkreciai priedus naudojate su siera? ar salicilo rugstim?
QUOTE(mairux @ 2013 04 15, 09:34)
Ar galima naudoti dieną priemones su petražolių šaknų ekstraktu prieš išsiplėtusiais kraujagysles? Turi balinamųjų savybių, bet neparašyta, kad nenaudoti dieną.
Tiksliai nežinau (pati gaminai ar pirktinis? Gamintojas nieko nerašo apie tai, ane?), bet petražolės, kaip ir daugelis kitų skėtinių augalų, turi jautrumą ultravioletui didinančių mežiagų, furokumarino bergapteno (kaip bergamotės), bet jis randamas vaisiuose, dėl šaknų nežinau. Bet mano galva, ar dienai tinka-netinka, viskas priklauso nuo koncentracijų. Taip pat ar bus ant priemonių tepama pudra, kita apsauga, kokios trukmės galimi kontaktai su saulės spinduliais. Paprasčiausio cinko į sudėtį įtraukus, šviesos poveikis bus šiek tiek slopinamas, taigi ir priemonės sudėtis svarbi. Aš neskirstau labai kategoriškai. Kur gryna priemonė netinka, gaminyje dažnai nieko blogo nepadarys, kad atsirastų tas vadinamas fototoksiškas poveikis, reikia nemažų koncentracijų. Na ir nuo odos jautrumo saulei irgi priklauso...
Dar kitame šaltinyje radau, kad petražolių EA didina jautrumą saulei, netinka nėščioms (emenogoginis). Augalas gali alergizuoti. Turi daug vitamino C - lyg ir nematau kitos prasmės jį naudot odai kapiliarams. Žodžiu, su protu ir atsargiai.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 15, 10:00)
Tiksliai nežinau (pati gaminai ar pirktinis? Gamintojas nieko nerašo apie tai, ane?), bet petražolės, kaip ir daugelis kitų skėtinių augalų, turi jautrumą ultravioletui didinančių mežiagų, furokumarino bergapteno (kaip bergamotės), bet jis randamas vaisiuose, dėl šaknų nežinau. Bet mano galva, ar dienai tinka-netinka, viskas priklauso nuo koncentracijų. Taip pat ar bus ant priemonių tepama pudra, kita apsauga, kokios trukmės galimi kontaktai su saulės spinduliais. Paprasčiausio cinko į sudėtį įtraukus, šviesos poveikis bus šiek tiek slopinamas, taigi ir priemonės sudėtis svarbi. Aš neskirstau labai kategoriškai. Kur gryna priemonė netinka, gaminyje dažnai nieko blogo nepadarys, kad atsirastų tas vadinamas fototoksiškas poveikis, reikia nemažų koncentracijų. Na ir nuo odos jautrumo saulei irgi priklauso...
Pirkau aroma-vita, dėl saulės nieko nerašo. Pasidariau toniką, dėjau rekomenduojamą minimalią normą. Turbūt reikės vakare naudoti. Mano oda raudonuoja, išsiplėtę kapiliarai. Ir dar, tik išlindus saulutei, pas mane iš karto atsiranda pigmentinės dėmės. Todėl labai bijau fototoksiško poveikio. Kurį laiką naudojau toniką si vit. C, tai tikrai oda pašviesėjo. Turbūt dienai vėl reikės pasidayti su vit. C. Reikėtų paklausti jų puslapyje.
QUOTE(bonda @ 2013 04 15, 09:27)
sudomino o kokius konkreciai priedus naudojate su siera? ar salicilo rugstim?
Dėjau tiesiog sierą (turiu tirpios) ir tiesiog salicilo r. miltelius
Su siera yra toks biosulfidinis fluidas pirkti, bet ten tokia pat siera + poslisorbatas
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 04 14, 23:11)
O va pastovejo hidrolatas su soda ph jau ir 7,2. Aisku paklaida dar reiketu atmesti, tinkiu popieriu ieskot, kad paziuret kokia ji pas mane.
Šiandien hidrolato Ph 8,5
Kremas iš 4,7 padidejo iki 4,9..
Kaip man po velniu ta cinko oksida istirpint? Ir saltam ir karstam aliejuj ir nieko...pasidarau krema ir matosi paskui balti burbuliukai, gal del to man normaliai ir nemaskuoja. Naudoju toki http://www.aroma-zon...f_oxydezinc.asp
o tai gal cia taip turi but?
o tai gal cia taip turi but?
QUOTE(Ramiele @ 2013 04 15, 20:18)
Kaip man po velniu ta cinko oksida istirpint? Ir saltam ir karstam aliejuj ir nieko...pasidarau krema ir matosi paskui balti burbuliukai, gal del to man normaliai ir nemaskuoja. Naudoju toki http://www.aroma-zon...f_oxydezinc.asp
as kaip gaminau apsaugini dejau ir titano ir cinko oksido kartu su aliejumi kaip pasilo iki reikiamos tem su mikseriuku paplakiau ,man nieko nesimato ,bet gal pas mane maziau situ medziagu
QUOTE(zydrem @ 2013 04 15, 20:23)
as kaip gaminau apsaugini dejau ir titano ir cinko oksido kartu su aliejumi kaip pasilo iki reikiamos tem su mikseriuku paplakiau ,man nieko nesimato ,bet gal pas mane maziau situ medziagu
as kai darausi su spalva krema, tai tie burbuliukai nekaip ten atrodo... Be to darausi mazus kiekius tai mikseriu neplaku, sauksteliu pasuku ir kremas susijungia