Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(krepsyte @ 2013 04 14, 20:50)
Kaip tik šiandien dariau dukrai kremuką-gelį. kadangi jos oda problematiška, tai jai gamindama visada pamatuoju ph. Šį kartą ph 5,7. Bet mano hidrolatai naminiai, o jų atskirai nematavau niekada  g.gif  Gera mintis, eisiu pamatuoti...

As tos nuomones, kad naminis labai turėtų skirtis.
Dabar galvoju, kaip protingai padidinti ph. .
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 04 14, 21:50)
Kaip tik šiandien dariau dukrai kremuką-gelį. kadangi jos oda problematiška, tai jai gamindama visada pamatuoju ph. Šį kartą ph 5,7. Bet mano hidrolatai naminiai, o jų atskirai nematavau niekada  g.gif  Gera mintis, eisiu pamatuoti...

Na va, pamatavau. Naminio dilgėlių hidrolato ph 7,5 , kraujažolių ir lavandų ph 7,3. Vandens iš krano ph 7,6. Labai pagailo išpilti lavandų hidrolatą (vis dėlto lavandos buvo pirktos, taigi skūpumas suėmė), taigi ėmiau ir išgėriau (prisiminiau, kaip Agnė/Ramutė daug ką paragauja) O jėrgutėliau, nežinau ko tikėjausi, bet skonis stipriai nustebino: buvo kartokas ir toks kažkoks šiek tiek šąldantis. Taigi, tikrai ne paprastas vandenėlis, nors ir namie "virtas" biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus namie vandens Ph 7,3, todel ir pamaniau, kad naminis hidrolatas bus panašus - neklydau.

I vandenį įlašinau Cosgard, Ph krito iki 6,6.
Hidrolatai konservuoti su kitokiais konservantais nei įeina į cosgard sudėtį Ph 3,8..
AZ tuo tarpu rašo, kad jų hidrolatai be konservantų..
Ph krenta vien nuo stovejimo butelyje? Nemanau, krepsytes pavyzdys to neįrodo. Nebent Jūs neseniai distiliavot?
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2013 04 14, 20:02)
Na va, pamatavau. Naminio dilgėlių hidrolato ph 7,5 , kraujažolių ir lavandų ph 7,3. Vandens iš krano ph 7,6. Labai pagailo išpilti lavandų hidrolatą (vis dėlto lavandos buvo pirktos, taigi skūpumas suėmė), taigi ėmiau ir išgėriau (prisiminiau, kaip Agnė/Ramutė daug ką paragauja) O jėrgutėliau, nežinau ko tikėjausi, bet skonis stipriai nustebino: buvo kartokas ir toks kažkoks šiek tiek šąldantis. Taigi, tikrai ne paprastas vandenėlis, nors ir namie "virtas"  biggrin.gif

as beveik visus hidrolatus esu išragavus biggrin.gif jaučiu skūpumas neleidžia i kriaukle išpilti kad ir laso kuris lieka biggrin.gif
Atsakyti
Hmm, Az nuo 3,5 iki 7 pH hidrolatai. Įvairiai. Nereikia išpilti, juk galima parūgštinti gaminį... Pas mane vandentiekio vanduo irgi šiek tiek šarminis. Tai, kad hidrolatai būna rūgštesni, kažkada buvom šnekėję, bet matyt priklauso nuo žaliavos ir naudoto vandens. Gerai jei rūgštesni, odai patinka. Nors realiai sunkiai įsivaizduoju hidrolatą su 3 pH, nebent iš citrinų. Aš savus paragauju, man rūpi. Išgert galima, yra visa gydomoji teorija, metodikos kaip ką hidroliatais gydyti. Lieka nemažai lakių medžiagų, skonis tikrai jaučiasi ne kaip gryno vandens, nors atrodo kad nieko ten nėra, visgi šio bei to esama...
Nematavau atskirai hidroliatų, reikės pabandyt. Nepilu niekada atgal į buteliuką, tai pirktinių dabar testuot gaila, galiu nebent kokio savo pamakaluoti.

Taškuotas Vabale, o kam didinti jei pH 5,7 ? Juk normalus. Kažkur buvau skaičius, kad naudoja silpną šarmo tirpalą lašais, kaip ir rūgštį, po kiekvieno lašo reikia palaukti, duot laiko reakcijoms įvykti, gerai išmaišyti ir matuoti, matuoti... Arba soda, ir dar kitur kad tam tinka kalcio gliukonato spiritinis tirpalas (kitaip jis netirpsta, bet kreme gal žeminų pH, g.gif AZ jo pH nerašo).Bet kiek šarmo procentų tirpalą darytis, neužfiksavau, nemaniau kad prireiks. Yra specialių priemonių, bet nežinau ar jos mums labai būtinos g.gif http://www.makingcos...amine-p180.html
Atsakyti
QUOTE(Goda:) @ 2013 04 14, 21:01)
Man dabar atrodo, kad kažkokia geresnė aura bendrai PN, bent stebint, palyginus smile.gif Čia dėl Ginto ir Lauros paslapties atskleidimo. Gintas atlaisvėjo, tai nevaro ant jo, tos stovyklėlės man visai patinka, nors tai iš esmės nėra gera atmosfera jiem, bet man gerai biggrin.gif

Agne/Ramute 4,7 ph, ne 5,7. O veidui Ph turėtų būti 5,5-7, bent AZ kiek rašo.
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 14, 21:30)
Hmm, Az nuo 3,5 iki 7 pH hidrolatai. Įvairiai.

Taškuotas Vabale, o kam didinti jei pH 5,7 ? Juk normalus. Kažkur buvau skaičius, kad naudoja silpną šarmo tirpalą lašais, kaip ir rūgštį, po kiekvieno lašo reikia palaukti, duot laiko reakcijoms įvykti, gerai išmaišyti ir matuoti, matuoti... Arba soda, ir dar kitur kad tam tinka kalcio gliukonato spiritinis tirpalas (kitaip jis netirpsta, bet kreme gal žeminų pH,  g.gif AZ jo pH nerašo).Bet kiek šarmo procentų tirpalą darytis, neužfiksavau, nemaniau kad prireiks.

Aš irgi tik neseniai pradėjau hidrolatų pH matuoti, mano naminiai erškėtrožių žiedlapių, rasakilos, melisos, katpėdėlių, vingiorykštės - rūgštūs, net nustebau (kažkur apie 4,3-4,5) .
Makalavau kremą, kur aktyvams reikia 5-7 pH, kėliau iki 5,5 su geriama soda, kaip siūlo AZ. Tik reikia atsargiai daryti, nes iškart tikrai nesureaguoja: mano iš vakaro buvo 5,1 pH, o kitą dieną - jau 6,0. Daugiau nebesikeičia.
Bet soda tikrai efektyviai pašarmina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 14 balandžio 2013 - 20:40
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 04 14, 21:35)
Agne/Ramute 4,7 ph, ne 5,7. O veidui Ph turėtų būti 5,5-7, bent AZ kiek rašo.

Su Krepšytės kremu supainiojau... Bet jau tau atsakė, kad su soda tikrai galima pakelti. 4u.gif
Riebiai ar senai odai gali būt apie 5 pH, nes dar va kas gaunasi: nusiprausiam neutraliu 7 (geriausiu atveju) arba vos šarminiu vandeniu, tai tas lengvas priemonės rūgštumas greičiau odai leidžia pasiekt jos normalų pH, kiekvieno iš mūsų irgi savą, truputį skirtingą. 4u.gif

Ne į temą, bet prie jos skaičiau apie Rudugį
http://www.alfa.lt/s...13-04-11_16-28/
Nekalbant apie kokybę, aš pritariu kad negalima taip švaistytis su sveikata susijusiais teiginiais; paskui juos čia pat aliejų temoje cituoja, pagal tai žmonės renkasi, perka, naudoja. Savo bloge irgi turiu pataisyt vieno muilo pavadinimą, nors atrodo labai stengiuosi nenaudot tokių teiginių, kartais prasprūsta... Kad kažkas man, artimiesiems tiko, padėjo, dar nereiškia kad yra vaistas visiems. blush2.gif

O dėl hidroliatų pH didelis ačiū, gamindama išsimatuosiu ir ant indelių susirašysiu. 4u.gif Bet vis tiek reikia ir gatavo produkto pamatuoti, nes iš daug ko susideda. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 14 balandžio 2013 - 20:53
Šiandien sumesiu dar numatytus priedus, pamatuosiu, ryt pamatuosiu. O po to bandysiu su soda zaist.
O dabar zaisiu su soda ir hidrolatu. paziuresiu koks kiekis sodos koki kieki hidrolato sunormalizuoja. Gal kam bus naudinga.
Turiu pora nenaudojamų (kazkodėl nelimpa) ekspermentams sueis smile.gif

Bet visvien idomu, kodėl toks mažas pirktinių hidrolatų Ph.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 14 balandžio 2013 - 21:10
merginos kokius turit ph matuoklius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 04 14, 22:09)
O dabar zaisiu su soda ir hidrolatu. paziuresiu koks kiekis sodos koki kieki hidrolato sunormalizuoja. Gal kam bus naudinga.
Turiu pora nenaudojamų (kazkodėl nelimpa) ekspermentams sueis smile.gif
Bet visvien idomu, kodėl toks mažas pirktinių hidrolatų Ph.

Lauksim rezultatų!
O mano ir naminiai rūgštūs, nors vanduo - paprastas, vandentiekio, kažkur 7,3 - 7,5 pH
Ta proga pamatavau juodųjų serbentų pumpurų naminį - tai dar rūgštesnis, šiaip taip pritraukė iki 4,0 pH
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 14 balandžio 2013 - 21:21
Slamucio hidrolatas Ph 4,2
0,02 gramai sodos 16 ml hidrolato Ph 7,3, 30 ml hidrolato ph 7.
Svarstyklių reikia 0,000 arba didesnio kiekio hidrolato. Daugiau nepilstysiu cool.gif
Atsakyti