Hmm, Az nuo 3,5 iki 7 pH hidrolatai. Įvairiai. Nereikia išpilti, juk galima parūgštinti gaminį... Pas mane vandentiekio vanduo irgi šiek tiek šarminis. Tai, kad hidrolatai būna rūgštesni, kažkada buvom šnekėję, bet matyt priklauso nuo žaliavos ir naudoto vandens. Gerai jei rūgštesni, odai patinka. Nors realiai sunkiai įsivaizduoju hidrolatą su 3 pH, nebent iš citrinų. Aš savus paragauju, man rūpi. Išgert galima, yra visa gydomoji teorija, metodikos kaip ką hidroliatais gydyti. Lieka nemažai lakių medžiagų, skonis tikrai jaučiasi ne kaip gryno vandens, nors atrodo kad nieko ten nėra, visgi šio bei to esama...
Nematavau atskirai hidroliatų, reikės pabandyt. Nepilu niekada atgal į buteliuką, tai pirktinių dabar testuot gaila, galiu nebent kokio savo pamakaluoti.
Taškuotas Vabale, o kam didinti jei pH 5,7 ? Juk normalus. Kažkur buvau skaičius, kad naudoja silpną šarmo tirpalą lašais, kaip ir rūgštį, po kiekvieno lašo reikia palaukti, duot laiko reakcijoms įvykti, gerai išmaišyti ir matuoti, matuoti... Arba soda, ir dar kitur kad tam tinka kalcio gliukonato spiritinis tirpalas (kitaip jis netirpsta, bet kreme gal žeminų pH,
AZ jo pH nerašo).Bet kiek šarmo procentų tirpalą darytis, neužfiksavau, nemaniau kad prireiks. Yra specialių priemonių, bet nežinau ar jos mums labai būtinos
http://www.makingcos...amine-p180.html