QUOTE(zydrem @ 2013 04 11, 23:05)
fb aromaterapijos grupei yra failas idetas gal bus aiškiau jums
https://www.facebook...39646092775613/
https://www.facebook...39646092775613/
Labai dėkui, pasiskaitinėjau, bandysiu alijošiaus želė sukti su sviestmedžiu
Vakar dar pamąsčiau apie sviesto gaminimą - kada nupilu nuo kaimiško pieno grietinėlę į stiklainėlį, plaku gan ilgai jį, kol patampa sviestu, - tad pritaikiau tą patį ir savo "kremukui". Plakiau jį tame pačiame indelyje gan ilgai (žinoma, tai ne išeitis, turbūt būtų geriau pasinaudoti plakikliu, bet neturėjau galimybės triukšmauti jau namuose, kai namiškiai saldžiai miega), rankų šiluma dar prisidėjo, vizualiai lyg ir grūdelių nebesimatė, tuomet greitai įdėjau į šaldytuvą (jame yra keletas skilčių, kur palaikoma 0 laipsnių temperatūra) ir palikau per naktį. Ryte atradau visai kitą produktą - vientisos konsistencijos, kietą tarsi sviestas, bet užtepus ant odos tuoj pat išsisklaidantį, ištirpstantį.. Rezultatas mane labai nustebino, nes net grūdelių nebeliko jame
Taigi, vistik ta gaminimo technologija, pasinaudojant pasikeitusia tamperatūra šaldytuve, man labai pagelbėjo, dėkui pasidalijusioms žiniomis
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 12, 09:48)
vanduo irgi netirpsta išsuktas sviestmedis + vanduo ar aloe gelis= emulsija
Tikra tiesa
sveikos Kosmetikos gamyboje esu visiška naujokė, ir noriu pasigaminti kolkas druskos šveitiklį, esu jau tai darius, tačiau dabar noriu kad visa masė gautųsi daugiau žėle konsistencijos, tokia skystesnė, nes skystinant ją aliejum(t.y.dedant jo daugiau nei reikia), pats šveitiklis labai riebus man tampa. Turiu emulsiklio iš AZ No.3. Kiek reikėtų jo dėti, kuriuo metu dėti gaminant? Bandžiau ieškoti receptų, bet nelabai ką pavyko rasti AČIŪ
Su šiuo emulsikliu tu pagaminsi kremą, pienelį, jis nebus gelinis. Galima tokį paskui sumaišyt su druska (bet niekad nešovė mintis į galvą išbandyti), bet kreme esantis vanduo tirpdys druską, druska ardys kremą, atitraukdama vandenį nuo liejų, gaminys bus nestabilus, vienkartinis. Darbo bus kaip su kremu, naudos - nežinau kiek.
Kad būtų neriebu, daro hidrofilinius aliejus - su AZ Cera Bellina(nuo 5 iki 10 proc. CeraB nuo aliejų masės duos aliejinį gelį), su sulfatiniu ricinos aliejumi, Polysorbatais. Aliejai druskos netirpins. Riebumą mažintų įdėjus šiek tiek medaus. Arba keisk proporcijas - aliejaus nedaug, rinkis tokį kuris tau ant odos jaučiasi mažiausiai riebus, ir bus problema išspręsta. Na, gal kitos daugiau patirties turi - man kai noras šveist užeina, pamaišau drukos, medaus, aliejaus, EA ir nesuku sau galvos... Bet va reiks su CBpabandyti, įdomiai gali gautis
Kad būtų neriebu, daro hidrofilinius aliejus - su AZ Cera Bellina(nuo 5 iki 10 proc. CeraB nuo aliejų masės duos aliejinį gelį), su sulfatiniu ricinos aliejumi, Polysorbatais. Aliejai druskos netirpins. Riebumą mažintų įdėjus šiek tiek medaus. Arba keisk proporcijas - aliejaus nedaug, rinkis tokį kuris tau ant odos jaučiasi mažiausiai riebus, ir bus problema išspręsta. Na, gal kitos daugiau patirties turi - man kai noras šveist užeina, pamaišau drukos, medaus, aliejaus, EA ir nesuku sau galvos... Bet va reiks su CBpabandyti, įdomiai gali gautis
O pamenat Alioniuko plyteles su AZ emulsikliu Nr.1, kai ant drėgnos odos kaip pienelis gaunasi? Toks variantas su druska įdomiai gal gautųsi, tik pazaist, kad ne toks kietas butų.
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 04 13, 13:50)
O pamenat Alioniuko plyteles su AZ emulsikliu Nr.1, kai ant drėgnos odos kaip pienelis gaunasi? Toks variantas su druska įdomiai gal gautųsi, tik pazaist, kad ne toks kietas butų.
tai kad alioniuko jau visai nebepamenu įdomu buvo postus skaityti
Sveikos mergaites
Pykstu daba ant viso pasaulio Vakar su uosviene kalbejausi apie aliejus. Moteriske besededama namuose ziurejo rusu kanala. Tema apie naturalius aliejus ir pan. Tai vos iki mustyniu nenuejo tas musu gincas. Ji remiasi TV laida, o as sertifikatais na aisku ir pasitikejimu.
Issirutuliojo taip, kad mes naturaliu alieju negaunam. Viskas yra issintetinta ir negryna. Jei jis naturalus. Ale uz alieju turetume moketi uz 100 gr apie 100 $. Tipo alieju sunku pagaminti ir pan... Nu biesina tokie mane kliedesiai. Uzpirkta kazkokios kosmetikos antireklama. As suntinku, kad yra tikrai brangiu alieju. Taip iseina, kad net kepimui skirtas aliejus "saulegrazu" 100 gr kainuotu 100 $. Manau cia visiski spangalai. O kaip alyvuogiu aliejus? Tai jis kainuotu 1000$. O sviestmedzio uz 50 gr turetume moketi 1000$.
Taip ir balamutina zmones su savo nesamonem.
Pykstu daba ant viso pasaulio Vakar su uosviene kalbejausi apie aliejus. Moteriske besededama namuose ziurejo rusu kanala. Tema apie naturalius aliejus ir pan. Tai vos iki mustyniu nenuejo tas musu gincas. Ji remiasi TV laida, o as sertifikatais na aisku ir pasitikejimu.
Issirutuliojo taip, kad mes naturaliu alieju negaunam. Viskas yra issintetinta ir negryna. Jei jis naturalus. Ale uz alieju turetume moketi uz 100 gr apie 100 $. Tipo alieju sunku pagaminti ir pan... Nu biesina tokie mane kliedesiai. Uzpirkta kazkokios kosmetikos antireklama. As suntinku, kad yra tikrai brangiu alieju. Taip iseina, kad net kepimui skirtas aliejus "saulegrazu" 100 gr kainuotu 100 $. Manau cia visiski spangalai. O kaip alyvuogiu aliejus? Tai jis kainuotu 1000$. O sviestmedzio uz 50 gr turetume moketi 1000$.
Taip ir balamutina zmones su savo nesamonem.
Oi per televizoriu visko prisneka Reikia moket atsirinkt kur tiesa, o kur reklama. Aisku yra ir labai brangiu alieju, bet tikrai ne visi.
As kazkada mazajai ieskodama filmuko netycia pakliuvau pamatyt laida kur apie muila snekejo. Tai neperjungiau, o kelias minutes paklausiau. Ir ka jus galvojat.... patare kai perki muila ziuret, kad jo PH butu 5,5. O kad tai jau ne muilas, o sintetinis prausiklis tikrai neuzsimine. Viena ka gero ir teisybe tada pasake, kad zmones nesirinktu persvieciamu muilu, nes jie su alkoholiu ir labiau sausina oda nei iprasti muilai.
As kazkada mazajai ieskodama filmuko netycia pakliuvau pamatyt laida kur apie muila snekejo. Tai neperjungiau, o kelias minutes paklausiau. Ir ka jus galvojat.... patare kai perki muila ziuret, kad jo PH butu 5,5. O kad tai jau ne muilas, o sintetinis prausiklis tikrai neuzsimine. Viena ka gero ir teisybe tada pasake, kad zmones nesirinktu persvieciamu muilu, nes jie su alkoholiu ir labiau sausina oda nei iprasti muilai.
Taip ir apie afrikietiska juodaji muila snekejo, kad sintetinis ir jokios is jo naudos. Taip ir reikia vadovautis savo galva, o ne ziniasklaidos marazmais...
Ar matuojat veido kremu ph? As apakau, kai pamaciau 4,7.. aliejai, hidrolatas, vanduo, konservantas. Niekada nekreipiau demesio koki Ph AZ hidrolatams raso 4,5-6.. Permatavau akurat 4,3-4,9
QUOTE(Taskuotas_vabalas @ 2013 04 14, 21:26)
Ar matuojat veido kremu ph? As apakau, kai pamaciau 4,7.. aliejai, hidrolatas, vanduo, konservantas. Niekada nekreipiau demesio koki Ph AZ hidrolatams raso 4,5-6.. Permatavau akurat 4,3-4,9
Kaip tik šiandien dariau dukrai kremuką-gelį. kadangi jos oda problematiška, tai jai gamindama visada pamatuoju ph. Šį kartą ph 5,7. Bet mano hidrolatai naminiai, o jų atskirai nematavau niekada Gera mintis, eisiu pamatuoti...