Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(Chazam @ 2013 04 07, 13:42)
O koks aliejus geriausias labai sausai kūno odai?

Aš sausai odai mėgstu tepti makadamijų, kokosų aliejus. Kai pamatau, kad oda išsausėja iki baltumo smile.gif tuomet imu sviestmedžio aliejų. Kad smagiau teptųsi, išsimaišau sviestmedį su kokosu ar makadamija, kad ir kvapas malonesnis būtų. Kartais įsilašinu kokio skanesnio eterinio aliejaus, tai tada iš vis būna thumbup.gif
Bet šiaip aliejus dažniausiai tepuosi jau ant kremo, kad aliejus geriau sulaikytų odos drėkinimą wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jūrosbanga: 07 balandžio 2013 - 14:07
QUOTE(Chazam @ 2013 04 07, 13:42)
O koks aliejus geriausias labai sausai kūno odai?

kremas geriausias sausai labai sausai odai 4u.gif
pirmam puslapi yra nuoroda kas kokiai odai tinka 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jūrosbanga @ 2013 04 07, 14:06)
Aš sausai odai mėgstu tepti makadamijų, kokosų aliejus. Kai pamatau, kad oda išsausėja iki baltumo smile.gif tuomet imu sviestmedžio aliejų. Kad smagiau teptųsi, išsimaišau sviestmedį su kokosu ar makadamija, kad ir kvapas malonesnis būtų. Kartais įsilašinu kokio skanesnio eterinio aliejaus, tai tada iš vis būna thumbup.gif
Bet šiaip aliejus dažniausiai tepuosi jau ant kremo, kad aliejus geriau sulaikytų odos drėkinimą wink.gif

paryškintos vietos nesuprantu g.gif išsausėja iki baltumo g.gif ir kam tepti alieju ant kremo g.gif
as pora geru metu jau tepuosi ir alieju/taukmedzio tepalais -be vandens dalies daugiausia žiemos laiku,vasara kremai su vandens dalimi ,bet oda neišsausėja iki baltumo net pamiršau kaip atrodydavo blauzdos pleiskanotos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 04 07, 20:08)
kremas geriausias sausai labai sausai odai  4u.gif 
pirmam puslapi yra nuoroda kas kokiai odai tinka  4u.gif
Papildyta:

paryškintos vietos nesuprantu  g.gif  išsausėja iki baltumo  g.gif ir kam tepti alieju ant kremo  g.gif 
as pora geru metu jau tepuosi ir alieju/taukmedzio tepalais -be vandens dalies daugiausia žiemos laiku,vasara kremai su vandens dalimi ,bet oda neišsausėja iki baltumo net pamiršau kaip  atrodydavo blauzdos pleiskanotos  ax.gif

"iki baltumo" - kai jau ant odos atsiranda tokios kaip pleiskanėlės, net nežinau kaip tiksliau apibūdinti. Manau turinčios labai sausą odą suprasite smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arabas1: 07 balandžio 2013 - 20:26
Sutinku su arabas1, tai kaip pleiskanėlės smulkios. Pirštais patrynus byra. Aš kremą su aliejumi kartu pradėjau naudoti, kuomet man rekomendavo dermatologė. Ji patarė naudoti labai drėkinamąjį kremą, ant jo užtepti aliejaus, kuris "užrakintų drėgmę" ir taip oda būtų ilgiau drėkinama ir plius maitinama. Na rezultatai man labai patinka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(arabas1 @ 2013 04 07, 20:26)
"iki baltumo" - kai jau ant odos atsiranda tokios kaip pleiskanėlės, net nežinau kaip tiksliau apibūdinti. Manau turinčios labai sausą odą suprasite smile.gif

as suprantu kaip atrodo pas pacia taip buvo iki tol kol nepradėjau naudoti savos gamybos kremu ax.gif
tik nesuprantu kaip gali vel atsirasti jei ir toliau naudoji aliejus /kremus natūralius g.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 04 07, 22:42)
as suprantu kaip atrodo pas pacia taip buvo iki tol kol nepradėjau naudoti savos gamybos kremu  ax.gif 
tik nesuprantu kaip gali vel atsirasti jei ir toliau naudoji aliejus /kremus natūralius  g.gif

mano irgi lb sausa kuna oda, ypac blauzdos-savos gamybos kremai su emulsikliais nesudrekina, isuktas taukmedis su kokosu ir kitais aliejais - taip pat nepadeda. Vienintelis kremas su biciu vasku, tik lb blogai tepasi, bandysiu kita karta daryti pagal kitas proporcijas-dar galvoju pabandyti krema su lanolinu
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2013 04 07, 20:42)
as suprantu kaip atrodo pas pacia taip buvo iki tol kol nepradėjau naudoti savos gamybos kremu  ax.gif 
tik nesuprantu kaip gali vel atsirasti jei ir toliau naudoji aliejus /kremus natūralius  g.gif

Lengvai paaiškinsiu wink.gif Tiesiog nesu tokia stropi ir sąžininga su savimi, nes nesitepu kasdien. Labiausiai mėgstu po maudynių. Matyt to neužtenka odai... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 04 07, 21:34)
mano irgi lb sausa kuna oda, ypac blauzdos-savos gamybos kremai su emulsikliais nesudrekina, isuktas taukmedis su kokosu ir kitais aliejais - taip pat nepadeda. Vienintelis kremas su biciu vasku, tik lb blogai tepasi, bandysiu kita karta daryti pagal kitas proporcijas-dar galvoju pabandyti krema su lanolinu

o kiek laiko naudojat g.gif as tik vasara prie juros pastebėjau kad blauzdos nepleiskanoja ax.gif kaip su puske kaitinomės pries saulute ir pamačiau jos nusausėjusias blauzdas,rankos ir susitvarkė bet ir po geru metu naudojimo savos gamybos kremu g.gif
negaliu sakyti kad po menesio rankos netrukinėjo,blauzdos nesausėjo kazkaip viskas savaime susitvarkė nepastebimai g.gif

o su biciu vasku rima buvo imetus kuno kremo recepta thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jūrosbanga @ 2013 04 07, 21:59)
Lengvai paaiškinsiu wink.gif Tiesiog nesu tokia stropi ir sąžininga su savimi, nes nesitepu kasdien. Labiausiai mėgstu po maudynių. Matyt to neužtenka odai...  blush2.gif

tada viskas aisku 4u.gif
mano rankom kojom ir visu kitu niekas nepasirupins biggrin.gif tai as stengiuosi nepamirsti ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Staiga prisireikė pradėti daryti liekninamuosius įvyniojimus kūnui. Negaliu laukti, kol ateis užsakymas, reikia tuojau pat smile.gif. Turiu baltojo molio ir dar tokias priemones, kurias AZ rekomenduoja liekninamosioms priemonėms: natūralus kofeinas, Extrait concentré de Lierre, Fuco'slim, eteriniai aliejai: atlasinių kedrų, pajūrinio kritmo (Crithmum maritimum), greipfruktų, ananasų pudra.
Neįsivaizduoju, kokios koncentracijos galima padaryti šią kaukę, kad jinai būtų ir veiksminga, ir nebūtų per stipri. Kiek kiekvieno iš šių ingredientų procentais galima dėti, surasiu AZ aprašymuose. O kokią maksimalią dalį procentais nuo molio masės jie visi gali sudaryti? Įvyniojimai būtų daromi 3-4 kartus per savaitę.
Gal kas nors po ranka turi kokius nors tokios kaukės griaučius?
Būsiu dėkinga, jeigu kas nors pasidalins patirtimi ar pamąstymais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 04 07, 21:34)
aš jau trejus metus naudoju savo gamybos kremą su lanolinų ir šlapalų, sviestmedį maišau su arganų... bet svarbiausia darant kremus sausau odai, reikia neužmiršt apie tai, kad sausos odos PH dažniausia būna 4,9-4,5, netgi iki 4,4 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliuncik: 08 balandžio 2013 - 20:18
Mielosios darbstuoles,
kreipiuosi pas jus pagalbos, mano sesute laukiasi, as labai dziaugiuosi del jos, bet turim problema, strijos. Bandeme trinti naturaliais receptukais pagamintomis masemis, bet jos nepadeda ;(
Gal kuri zinote gera ir veiksminga receptuka nuo striju
Buciau amzinau skolinga
Atsakyti
QUOTE(meile0409 @ 2013 04 08, 21:44)
Mielosios darbstuoles,
kreipiuosi pas jus pagalbos, mano sesute laukiasi, as labai dziaugiuosi del jos, bet turim problema, strijos. Bandeme trinti naturaliais receptukais pagamintomis masemis, bet jos nepadeda ;(
Gal kuri zinote gera ir veiksminga receptuka nuo striju
Buciau amzinau skolinga

O kaip patikrinti kuris receptas geras? vieną šlaunį ir pusrutulį tepti - kitą netepti, tada bus matyt smile.gif Juk jei kažkuo tepi ir oda sutrūksta, sakom, kad netikus priemonė, o jei išvis neteptumėm, gal būtų dar blogiau? Kitos nedaro nieko, oda netrūkiinėja.. Genai, sportas žinok kas daugiausiai įtakos turi.. Bet jei jau saugotis nuo strijų tai aš manau, kad aliejum, grynu ir būtinai ant šlapios odos, kiekvieną rytą vakarą sažiningai ir pradėti iškart, kai sužinai, kad pilvelyje mažylis gyvena. Būtina odą kuo anksčiau pradėti ruošti "tempimo šokui", kad suminkštėtų ir pasidarytų elastingesnė. O aliejus avokadai, erškėtuogės - padeda išblukti randams; taukmedis, ricinos lašelis gal, arganas 4u.gif O kai jau galės tada aliejus papildyti eteriniais dabar tik nerolį šiam reikalui tinkamą pamenu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taskuotas_vabalas: 08 balandžio 2013 - 23:30