Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

Agne/Ramute tai tesiu apie Cinko oksida ir Titano dioksida apsaugos priemonese.
Siaip man jie abu labai nepatinka ant odos dideliuose kiekiuose. Cinko oksida naudoju ir kitur, bet tik mazesni proc., tada beveik nesijaucia.O va dieginimosi aliejus, kur vien aliejai, urucum ir morku CO2 labi patinka ir svarbiausia, kad "nenusvylu" as su juo ir idegu tamsiau. Isvada, kad ir aliejai kazkiek apsaugos duoda. Bet juk netepsi ant veido aliejaus, tai ir tenka krema daryt su tais filtrais mirksiukas.gif
Atsakyti
Kažkodėl man užsifiksavę kad pūlius miros ea ištraukia. Druskos kompresai (ne fiziologinis 09 proc. tirpalas, o koncentruotas, 10 procentų) irgi traukia viršun. Galima suvilgyti marlės gabaliuką ir pleistriuko juostele (rulonėliais būna pirkti) kryželiu užklijuoti - viso ploto klijuot nereiktų, kad oda nekaistų ir nedustų.
Gal ta mergaitė pažastis skuta? Tada ne dezodorantas kaltas, o plaukelių naikinimo būdas. Negalima jai skusti.
Jeigu gali (nes nežinau kas kam tinka/netinka) ežiuolės kokios tegul pavartoja, ko nors imunitetui stiprinti, kad tas bacilas greičiau kraujas naikintų. Arbatų kokių nors truputį žolelinių, išvis skysčių daugiau. g.gif

Kad aliejai padeda nenudegti - nei kiek neabejoju, ir atsistatyti odai padeda, dar mažina nudegimo žalą natūralios priemonės, regeneruoja, atstato, visiškai su tuom sutinku. Man vasarą pats geriausias kūnui buvo braškių sėklų aliejus - jokių paraudimų, graži ruda spalva.
Bet realios apsaugos aliejai duoda labai mažai, gal 3-5 SPF. Kai kam gana, kai kam - gali skaudžiai nudegti, nuo odos ir spinduliuotįs intensyvumo, trukmės priklauso. Cinkas su TD ir man kai daug nepatinka, kai mažai - apsauga, ypač pietuose gali būt nepakankama. Mikronizuoti ant odos maloniau, gali baltai netept, bet tada kita bėda - nanodalelės nėr gerai irgi... Ta mano dažnai minima kanadietė sako, kad namų sąlygomis gero apsauginio kremo nesigauna pagaminti. Nevisai sutinku, bet jos nuomonė turi logikos ir nemažai tiesos. Tą pripažįstu. biggrin.gif
http://swiftcraftymo...sunscreens.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 balandžio 2013 - 20:48
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 02, 21:35)
Kažkodėl man užsifiksavę kad pūlius miros ea ištraukia. Druskos kompresai (ne fiziologinis 09 proc. tirpalas, o koncentruotas, 10 procentų) irgi traukia viršun. Galima suvilgyti marlės gabaliuką ir pleistriuko juostele (rulonėliais būna pirkti) kryželiu užklijuoti - viso ploto klijuot nereiktų, kad oda nekaistų ir nedustų.
Gal ta mergaitė pažastis skuta? Tada ne dezodorantas kaltas, o plaukelių naikinimo būdas. Negalima jai skusti.
Jeigu gali (nes nežinau kas kam tinka/netinka) ežiuolės kokios tegul pavartoja, ko nors imunitetui stiprinti, kad tas bacilas greičiau kraujas naikintų. Arbatų kokių nors truputį žolelinių, išvis skysčių daugiau.  g.gif

Kažkaip prie vočių gydymo nemini miros, tikrai žinau, kad mira ištraukia pūlius dantenose ir užsisenėjusios slogos, prie šunvočių gydymo mini beržo degutą ir pan., druska čia jau per silpna.
Esmė - nuimti karštį, skausmą ir gerai dezinfekuoti, nes labai užsikrečia aplinkinė oda ir pernešant galima kitas vietas apkrėsti.
Reikia naudoti EA, kurie naikina stafilokokus, kraują valyti taip pat
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 02, 21:41)
Kažkaip prie vočių gydymo nemini miros, tikrai žinau, kad mira  ištraukia pūlius dantenose ir užsisenėjusios slogos, prie šunvočių gydymo mini beržo degutą ir pan., druska čia jau per silpna.
Esmė - nuimti karštį, skausmą ir gerai dezinfekuoti, nes labai užsikrečia aplinkinė oda ir pernešant galima kitas vietas apkrėsti.
Reikia naudoti EA, kurie naikina stafilokokus, kraują valyti taip pat

Susiradau užrašus - KN paskaitose apie mirą pasižymėjau, kad tinka taip, ir dantenoms, sinusitams, bet ir votims, pūlingiems abscesams, gerai nuskausmina. Nuo vidinių uždegimų; dar kad galima gerti su vynu - mira gerai pasiskirsto vyne. T.p. priešvėžinis. 4u.gif
Degutai gerai, Ichtiolas ir Višnevskio tepalai - su degutu. Gal dar būna vaistinėse, ar bent turgeliuose tai tikrai, kur rusiškais vaistais prekiauja... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 02 balandžio 2013 - 21:01
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 02, 19:35)
Bet realios apsaugos aliejai duoda labai mažai, gal 3-5 SPF. Kai kam gana, kai kam - gali skaudžiai nudegti, nuo odos ir spinduliuotįs intensyvumo, trukmės priklauso. Cinkas su TD ir man kai daug nepatinka, kai mažai - apsauga, ypač pietuose gali būt nepakankama. Mikronizuoti ant odos maloniau, gali baltai netept, bet tada kita bėda - nanodalelės nėr gerai irgi... Ta mano dažnai minima kanadietė sako, kad namų sąlygomis gero apsauginio kremo nesigauna pagaminti. Nevisai sutinku, bet jos nuomonė turi logikos ir nemažai tiesos. Tą pripažįstu. biggrin.gif
http://swiftcraftymo...sunscreens.html

mano gamybos kremu visiskai pakanka musu platumoj, Skotijoj, net vaikai sauleta diena nenudega, net neparausta prie juros (iki 10% cinko oksido, TD ir nano nenaudoju). bet net mano stipriausia namine apsauga neveike Ispanijoj sezono pacioj pradzioj, gerai kad turejau pirktinio kremo - gero SPF20 pilnai uzteko visai seimai visoms atostogoms (vaikai baltaodziai, blondinai)

Tiserandas pries votis nurodo bergamote, frankincensa, levanda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueFire: 02 balandžio 2013 - 22:13
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 02, 22:35)
Jeigu gali (nes nežinau kas kam tinka/netinka) ežiuolės kokios tegul pavartoja, ko nors imunitetui stiprinti, kad tas bacilas greičiau kraujas naikintų. Arbatų kokių nors truputį žolelinių, išvis skysčių daugiau.  g.gif

Labas rytas, dėkui begalinis visoms už rūpestį ir pasidalinimą žiniomis 4u.gif
Turiu ir miros namuose, reikės mišinuką sumaišyti, bet dabar galvoju ar miros EA irgi gryną, neskiestu pavidalu galiu naudoti ant odos?
Pažastis, žinoma, skuta, net nežinau, kà patarti, juk depiliacija šiuo atveju irgi netiks.. O mokykloje šaipysis, jeigu nieko nedarys..
Atsakyti
Saule/Guoda, o kaip mirą naudoti sinusitui ar įsisenėjusiai slogai gydyti? Gaminti ištrauką ir tepti nosies landas? Ar kaip kitaip galima?
Atsakyti
QUOTE(Aggnesse @ 2013 04 02, 19:11)
Mergaitės, noriu pasiklausti, kaip gydyti votis, giluminius spuogus be viršūnėlių paauglei, veiną votį jau atvėrė chirurgiškai, bet dar yra jų keturi vienoje, du kitoje pažastyje sad.gif

Teoriškai žinau, kad gerai arbatmedžių, lavandų, ramunėlių EA, bet greitai paieškojusi interenete nelabai ką suradau iš receptų. Namuose dar turiu gasulo molio, gal su juo kokią šildančią kaukę jai užtepti? Prašau, pagelbėkite, ką patarti mergaitei?
P.s.jau papasakojau apie bjauriuosius dezodorantus ir jų poveikį prakaito liaukoms ir visam kūnui, viliuos bus išmesti į šiukšlių dėžę.. Pati pažastims naudoju lavandų EA kelis lašelius, bet ar dabar esant uždegimui, neużjautrintų dar labiau jis odos jai, kaip manot?

kaip supratau, cia jau rimtas reikalas -jei kita syki teks vel atvert -tai pasidarykit paseli is tu puliu 4u.gif ziurkeit kas uzaugs 4u.gif as pati dar studente budama turejau pazastyje didziulius pulinius -kol neissityriau, kas auga, ir kas ta bacila musa -tai vargo vakariene buvo -vienas baigias, kitas atsiranda, paskui ir kitur rados, ant kojos, rankos, veido doh.gif doh.gif kosmaru kosmaras, kai atsimenu doh.gif ir kraujo perpilimus dare -ai, visokius tais laikais imanomus budus doh.gif bet viskas be reikalo -nes ta bacila vieninteliai vaistai eme, o mane, aisku, ne tais sere tada cool.gif bet kai jau atrado tikra priezasti - viskas susitvarke -ir gyvenime daugiau nebeturejau (tfu tfu tfu) 4u.gif
nes jei jau rimtas dalykas -kazi ar tik eteriniais ir pan uzteks 4u.gif kaip salia papildomas -taip 4u.gif ta atverta tai su skruzdziu spiritu -nes pas mane buvo labai didziulis vienas, (stikline puliu ax.gif ) atverus reikejo det i vidu dar su vaistais 4u.gif ir t.t.

sorry uz truputi off topic ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 04 03, 08:54)
Saule/Guoda, o kaip mirą naudoti sinusitui ar įsisenėjusiai slogai gydyti? Gaminti ištrauką ir tepti nosies landas? Ar kaip kitaip galima?

Siūlo ant vatos užlašinti gryną miros EA, užkimšti nosies landas ir palaikyti, čia kai sutirštėjęs geltonas sekretas
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2013 04 03, 07:54)

as galiu pasikartoti savo patirtim su mira ir sloga ax.gif vaikams, mazi vaikai biggrin.gif ant ausu krapstuko po lasa miros ir pavalau nosytes vidu ,nuo rudens kad ir sirgom bet slogos neturejom g.gif jei tik atsiranda koks požymis slogos užtenka mums viena karta pasitepti -nuo rudens gal iki 5 kartu tik teko teptis g.gif tikrai nedaugiau
dabar su drauge isisnekejau jei vis buna sloga, na toks darbas ax.gif tai jei nulašinsiu kelios lasus bandymui , galėsiu veliau kada parašyti ar ir jei pasiteisino,mano mamai pasiteisino
sau ant vatos tampono po lasiuka ir 5 min i nosi dedu fragonijos man buna kad karts nuo karto galvos skausmas ties smilkiniais ,pasilenkus galva atrodo plys doh.gif nosis uzgulta (bet po keliu tokiu naudojimu dabar jau nepamenu kada buvo )
Atsakyti
Ačiū, Zydrėm, greit mira užkišau brangiausiojo nosį, jam baisinga sloga (dar su mairūnu pamaišiau), ir sau profilaktiškai pasitepiau 4u.gif Sakė jam gerai, atleidžia. 4u.gif
Kraunuos krepšį aroma-vitoj. Jei kam ko nedaug, sakykit, galiu pagriebt, bet tik neužilgo, nes tingėsiu vėl iš naujo dėliotis. Gal kam prolipidas baigėsi ar dar kas... mirksiukas.gif
Atsakyti
O koks aliejus geriausias labai sausai kūno odai?
Atsakyti