Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

Sveikos, merginos, 4u.gif

buvo kalbeta, ar per skysta kremuka galima Gelmaker EMU patirstinti, tai gaminant paskutini krema su Montanov 68 (herbarie SugarMulse vadinasi), labai skystas gavosi. Nezaidziau taip kruopsciai ir ilgai, kaip su Prolipid 141 ir nelaukusi kitos dienos is karto Gelmaker patirstinau. Lasinau lasiukais, vos keliu uzteko, nenorejau, kad super kremiska konsistencija gautusi. Aisku, dabar negaliu ivertinti gryno Montanov 68 emulsiklio, nes Gelmaker irgi labai prisideda galutiniam pojuciui ant odos, bet supratau, kad nebenoriu jokiu kitu emulsikliu schmoll.gif Prolipid 141 ir SugarMulse 1-oje vietoje thumbup.gif thumbup.gif Dar turiu neisbandytus Plantamuls liquide ir Pastilles, Olivoil glutamate smile.gif

Olive Oil PEG 7 Ester tai noreciau pagirti thumbup.gif Greitai jau trecia buteliuka makiazo valiklio su juo gaminsiu ir kaip rase ta kanadiete savo bloge - pabandzius, jokio kito makiazo valiklio nebesinores. Puikiai nuvalo akiu makiaza, pudra, visiskai negrauzia akiu, netempia, nesausina veido, neputoja. Nezinau, ar butina, bet as dar vandeniu po to nusiprausiu.

Dar bandziau ranku krema su Oliwax LC ir Olivem 1000 gaminti. Kadangi man per mazai info herbarie psl., o "zaisti laboratorijos" nemegstu blush2.gif viskas turi is karto gautis, tai inete "kuiciausi", radau siu emulsikliu pardaveju receptu, bet jau grynai pramoniniai doh.gif nes alieju tik keli %, priedu - tai keli skaiciukai po kabelio, o visa kita - tirstikliai, stabilizatoriai, konservantai ir pan.
Ssunku man ivertinti Oliwax LC, man per "kudas" kremas rankoms buvo, norisi, kad liktu apsaugine plevele, galvoju, jei vasko siek tiek ideciau, bet alieju butu kokie 25 %, ar gausis kas g.gif Vaska naudojant didesnis % alieju, o ne vandens turi buti, bet siuo atveju vaskas butu ne kaip pagrindinis emulsiklis g.gif

Dar norejau pagirti roziu ir apelsinu miltelius is AZ. Dariausi 24 val macerata su vandeniu, apelsinus tik i plauku sampuna pyliau, o ta roziu macerata i visus paskutinius gaminius - veido kremus, sampuna, veido tonika, veido kaukese naudojau. Gal cia tos rozes dar prisideda, kad paskutiniai gaminiai su Prolipid taip patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 01, 09:19)
Negaliu šimtu procentų tvirtinti, bet ko gero ofasimple ne toj vietoj kablelį padėjo. Aš ir veidui naudojau po 2 proc., kai be urea - jokių problemų. Mano iš newdirections šilkai, tik UK puslapyje nerandu normų, o US namų kompui neleidžia prisijungt. Bet normos tikrai didesnės; va 1-2,5 pvz. lotioncrafter, čia norma 1-10 proc. theherbarie, ukrainiečių 1-2 proc. aroma-vita. Nepanašu kad būtų dešimt kartų labiau koncentruotos amino rūgštys, yra kelios gamyklos pasaulyje, ir visi tą patį ar labai panašų pardavinėja... g.gif

uzklausiau ofasimple, jie atsake kad ju pudra yra zymiai labiau koncentruota, milteline ir jos maziau reik (ir pigiau iseina), o skysti silkai pilasi iki 10%. nors aromavita irgi milteliai g.gif
Atsakyti
Liurda istraukas daret hidroglicerinines ar tiesiog vandenines?
O man kremai su montanov 68 nepatiko schmoll.gif ir su ester de surce derinau ir irgi nelabai, nors geriau nei su vienu montanovu. Man skiriasi nuo prolipido kaip diena ir naktis ax.gif Tai stovi nenaudojamas...

Idomiai del to silko atsake g.gif juk ir kiti miltelinius parduoda ir nurodomas didesnis naudojamas procentas. Kazkaip daugiau niekur tokio mazo procento nemaciau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo goccia: 02 balandžio 2013 - 17:49
QUOTE(BlueFire @ 2013 04 02, 18:32)
uzklausiau ofasimple, jie atsake kad ju pudra yra zymiai labiau koncentruota, milteline ir jos maziau reik (ir pigiau iseina), o skysti silkai pilasi iki 10%. nors aromavita irgi milteliai  g.gif

VISI šilkai kur nuorodas įmečiau - milteliniai... Tikro šilko į muilus dedam iki 10 proc., šarmas ištirpina ir gaunam šilko amino rūgštis... 4u.gif Taigi kaip sakiau - negaliu ginčytis, bet labai abejoju. Tarkim aloe koncentratas - tai suprantu, drėgmė išgarinta ir gali būti x200, o kaip šilką koncentruoti, neįsivaizduoju, va todėl ir abejoju toliau, nors pardavėjas tau atsakė kitaip. Gal jie ką nors žino ko aš nežinau g.gif Ta kanadietė irgi apie kitokias normas kalba (kaip ir aš naudoju). Ji kosmetikos chemikė. g.gif
http://swiftcraftymo...-with-silk.html
Atsakyti
i
QUOTE(goccia @ 2013 04 02, 17:48)
Liurda istraukas daret hidroglicerinines ar tiesiog vandenines?
O man kremai su montanov 68 nepatiko schmoll.gif ir su ester de surce derinau ir irgi nelabai, nors geriau nei su vienu montanovu. Man skiriasi nuo prolipido kaip diena ir naktis ax.gif Tai stovi nenaudojamas...

Istraukas vandenines dariau, taip kaip parasyta AZ psl. prie tu milteliu 4u.gif Noriu dar roziu miltelius migdolu aliejum uzpilti, bet nezinau, ar menesi maceruoti, ar kaip AZ nurodo - 24 val g.gif Spalva labai intensyvi gaunasi, kas krempudras gaminasi - labai tiktu, nes kremukai tokie krempudru spalvos gaunasi smile.gif
As Montanov 68 galeciau su emulsikliais is AZ palyginti, tai siuo atveju, jis man labiausiai patinka, o su Prolipid reiketu atskirai palyginti smile.gif Pabaigiau krema su vienu, pasidariau su kitu, tai tiksliai ir nepasakyciau pojuciu skirtumu. Tiesiog jei labai abstrakciai kalbant - man jie abu patinka. Su Prolipid pirmasis kremukas nebuvo tobulas, veidas nuo fitosteroliu per daug blizgejo, kai jau antrus variantus pasigaminsiu, labiau siuos du emulsiklius tarpusavyje palyginti galesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(goccia @ 2013 04 02, 18:48)

Negaliu sakyti, kad man Montanov 68 visai nepatiko, palyginus su Prolipid kremai su juo išeina sunkūs (nors ir su sacharoze), bet labai gerai pasiskleidžia, sakyčiau atitinka tokį įprastą kremo tirštumą ir pojūtį nuo jo, tai nutariau, kad žiemai net labai tiks biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Liurda @ 2013 04 02, 19:06)
As Montanov 68 galeciau su emulsikliais is AZ palyginti, tai siuo atveju, jis man labiausiai patinka, o su Prolipid reiketu atskirai palyginti  smile.gif Pabaigiau krema su vienu, pasidariau su kitu, tai tiksliai ir nepasakyciau pojuciu skirtumu. Tiesiog jei labai abstrakciai kalbant - man jie abu patinka. Su Prolipid pirmasis kremukas nebuvo tobulas, veidas nuo fitosteroliu per daug blizgejo, kai jau antrus variantus pasigaminsiu, labiau siuos du emulsiklius tarpusavyje palyginti galesiu  smile.gif

Kaip visiems skirtingi pojūčiai thumbup.gif
Man kremas su Montanov nuo kremo su Prolipid skiriasi vien pažiūrėjus, o užtepus - tai net kalbos negali būti, kad nesiskiria smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 balandžio 2013 - 18:57
Mergaitės, noriu pasiklausti, kaip gydyti votis, giluminius spuogus be viršūnėlių paauglei, veiną votį jau atvėrė chirurgiškai, bet dar yra jų keturi vienoje, du kitoje pažastyje sad.gif

Teoriškai žinau, kad gerai arbatmedžių, lavandų, ramunėlių EA, bet greitai paieškojusi interenete nelabai ką suradau iš receptų. Namuose dar turiu gasulo molio, gal su juo kokią šildančią kaukę jai užtepti? Prašau, pagelbėkite, ką patarti mergaitei?
P.s.jau papasakojau apie bjauriuosius dezodorantus ir jų poveikį prakaito liaukoms ir visam kūnui, viliuos bus išmesti į šiukšlių dėžę.. Pati pažastims naudoju lavandų EA kelis lašelius, bet ar dabar esant uždegimui, neużjautrintų dar labiau jis odos jai, kaip manot?
Atsakyti
Teko skaityti, kad Montanov 68 rekomenduojamas sausesnei odai, kaip ir Sorbitan Olivate, gal but todel su juo kremai labiau sunkesni. Tuo tarpu Motanov L daugiau rekomenduojamas fliudams, losionams. 4u.gif Tiesa pasakius, visiskai sutinku. smile.gif
Su Prolipid negaliu lyginti - nebandziau
Atsakyti
votis ir didžiules šunvotes mano mama su evija "ištraukia", tiesiog užtepa ant tvarsčio arba ant pleistro (žiūrint koks didumas tos bjaurybės) ir laiko per naktį, jei reikia ir įmanoma tai ir dienai deda. per parą - dvi viską ištraukia (bent jau votis).
Tikrai patikrintas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(ausriness @ 2013 04 02, 21:39)
votis ir didžiules šunvotes mano mama su evija "ištraukia", tiesiog užtepa ant tvarsčio arba ant pleistro (žiūrint koks didumas tos bjaurybės) ir laiko per naktį, jei reikia ir įmanoma tai ir dienai deda. per parą - dvi viską ištraukia (bent jau votis).
Tikrai patikrintas reikalas.

Dėkui, esu bandžiusi ant rankos vieną kartą su kėniu šio tepaliuko nuo alergijos, žinoma, nuo vieno karto rezultato nepasimatė.. internete jau radau informaciją, reikės pabandyti.. Gal kažkas dar bus susidūręs su panašia situacija?
Atsakyti
QUOTE(Aggnesse @ 2013 04 02, 20:51)
Dėkui, esu bandžiusi ant rankos vieną kartą su kėniu šio tepaliuko nuo alergijos, žinoma, nuo vieno karto rezultato nepasimatė.. internete jau radau informaciją, reikės pabandyti.. Gal kažkas dar bus susidūręs su panašia situacija?

Pati paauglystėj daug jų turėjau, tik ne pažastyse, tai gydydavo ichtiolo tepalu, gal dabar irgi ką nors turi panašaus, ypač kur vaistinėse yra gamybos cechai.
O levandų EA tai šviežius nudegimus labai gerai gydo, ne kartą esu išbandžiusi gryną tepti, tai gal ir čia nepablogins situacijos g.gif
Dar iš liaudiškų priemonių pataria česnako tyrelę (ant dar netrūkusių), keptą svogūną, perpjautą alavijo lapą.
labai svarbu dezinfekuoti aplinkinę odą, bet čia pavojus labai išsausinti, nes jautri vieta g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 balandžio 2013 - 20:10
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 02, 21:59)
Pati paauglystėj daug jų turėjau, tik ne pažastyse, tai gydydavo ichtiolo tepalu, gal dabar irgi ką nors turi panašaus, ypač kur vaistinėse yra gamybos cechai.
O levandų EA tai šviežius nudegimus labai gerai gydo, ne kartą esu išbandžiusi gryną tepti, tai gal ir čia nepablogins situacijos  g.gif

Iš tiesų, kažkaip primiršau faktą, kad sūnui II laipsnio nudegimui gi irgi naudojau lavandos EA, nors mane baisiai išbarė, kai į priimamąjį nuvykome, bet aš tik mandagiai patylėjau ir namuose toliau naudojau lavandų hidrolatą ir lavandų EA, dabar net rando nebelikę alkūnės srityje.. Tuomet pažastis tepsim jai lavandos EA. Dėkui už paprotinimą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 02, 21:59)
Dar iš liaudiškų priemonių pataria česnako tyrelę (ant dar netrūkusių), keptą svogūną, perpjautą alavijo lapą.
labai svarbu dezinfekuoti aplinkinę odą, bet čia pavojus labai išsausinti, nes jautri vieta  g.gif

Apie šiuos irgi skaičiau, dėkui.l Dabar tėtukas peroksidu valo doh.gif o man net plaukai šiaušias nuo jo, juk tikrai išsausins, nors grynas arbatmedis man pačiai labai nudegina oda, tad aš jį gryną veido srityje vengiu naudoti, iškyrus pūslėlinės atveju, o pažastys ypač jautri zona, tad ir klausiu patarimo..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aggnesse: 02 balandžio 2013 - 20:18