Jei kremas nerūgštus, gali bandyti truputį pamažint, iki 6,5. Vit. C kiek pamenu šarmina gaminį, nors atrodo kad rūgštus daiktas, o pH didina. Bet daugiau numažinus, gali ardyti vitaminą, tai su vit. C idealus 5,5 pH nedraugaus...
Šiandien iš putoklių šampūną susimaišiau ir intymios higienos žele. Kažko plaukams po dažymų su chna ir basma muilai nustojo tikt, labai riebūs būna. Susiradau seną sauso šampūno likutį, bet nuo žolių ir to šampūno derinio išplovus plaukai smirda kaip šlapias mano amžinatilsį šunelio kailis... Ir antrą dieną visgi man galvos odą niežėt ima. Išploviau, kol kas gerai. Bus matyt rytoj ar riebaluojasi, ar normalūs.
gal tada paliksiu, ant odos tai labai gerai jauciasi, skaiciau kad paakiu kremas turi but ph 7 kaip asaru, o paakiu oda jautri labai. Bijau vitamina C suardyti... kremas nerugstus. siaip viskas gerai buvo ne pirma naudoju, bet sumasciau pamatuot, tai ir kirba reikalas del to
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 01, 11:19)
Pamatavau rūgštuko su Prolipidu pH. Nors ir su urea, kaip buvo 4,7, taip ir tebėra. Tik kai atvėsęs, ilgiau matavo, pamažu labai parametras leidosi, bet iki 4,7 nukrito. Nepasikeitė, paėjo 9 dienos nuo pagaminimo.
Tai puiku
Radau papildomos info, kad kremuose su urea be stabilizacijos pieno r. per ilgesnį laiką gali susidaryti nitrozaminai (toksiški ir kancerogeniški).
Jei nesunku, gal dar pasek, ar nesikeičia pH tavo kremo
QUOTE(Gutka @ 2013 04 01, 19:50)
gal tada paliksiu, ant odos tai labai gerai jauciasi, skaiciau kad paakiu kremas turi but ph 7 kaip asaru, o paakiu oda jautri labai. Bijau vitamina C suardyti... kremas nerugstus. siaip viskas gerai buvo ne pirma naudoju, bet sumasciau pamatuot, tai ir kirba reikalas del to
o koki seruma darot gal vadinamus remus galit parasyti
ir kur galeciau pasikaityti daugiau apie ta karbamida kur dedi jo ten ir reikia rugsties deti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 04 01, 21:13)
Tai puiku
Radau papildomos info, kad kremuose su urea be stabilizacijos pieno r. per ilgesnį laiką gali susidaryti nitrozaminai (toksiški ir kancerogeniški).
Gerai, būtinai - tik iškart buvau supylus į buteliuką, negalvojau kad matuosiu... Man ir pačiai įdomu, kas bus toliau. O dar pasirodo ir svarbu, tai pamatuosiu bent kartą per savaitę.
Dabar pavarysiu vėl reklamos. Surašysiu sudėtis bloge, bet galiu ir čia trumpai - labai patiko šampūne sucrose cocoate ir celiuliozė. Celiuliozę rusaitės vadina GEC, ilgai nesupratau kas per stebuklas, prie prolipido deda 0,1-0,2 proc. Pasirodo turiu iš makingcosmetikc (Modified HE-cellulose, INCI: hydroxyethylcellulose)... Gerai tirština putoklius, ir labai gerai kai kartu su sucrose cocoate. O iš ofasimplenature plaukams puikus priedas Cetrimonium cloride - ne silikonas, bet kondicionuojantis.
[quote=roalma,2013 04 01, 20:49]
buvo ideti griauciai anoj temoj prie gelmaker emu kur kalba buvo, atrodo sitie griauciai. pagal save psikoreguosit kiek ir kodeti, kas labiau patinka
buvo ideti griauciai anoj temoj prie gelmaker emu kur kalba buvo, atrodo sitie griauciai. pagal save psikoreguosit kiek ir kodeti, kas labiau patinka
parekomenduokit ka naudoti intensyviam drekinimui su sviestmedziu. Man patinka sviestmedis, dedu alavijo gelio, alieju, hialiurono rugsties, bet norisi drekinimo intensyvaus.
QUOTE(svetelis @ 2013 04 02, 09:18)
parekomenduokit ka naudoti intensyviam drekinimui su sviestmedziu. Man patinka sviestmedis, dedu alavijo gelio, alieju, hialiurono rugsties, bet norisi drekinimo intensyvaus.
Manau, jei tik į sviestmedį priedus dedat, vis tiek gali būti per riebu, o kai odai per daug riebalų, ji ginasi sausėdama.
QUOTE(mairux @ 2013 04 02, 10:07)
Manau, jei tik į sviestmedį priedus dedat, vis tiek gali būti per riebu, o kai odai per daug riebalų, ji ginasi sausėdama.
Mano patirtimi - tikrai taip. Su gyvu alavijo lapu ir sviestmedžiu niekaip nedrėkimo taip gerai kaip kremas, su emulsikliais ir tuo mano išgirtu, kitų daug kur keikiamu lanolinu. Išbandžiau aš, dukra, vyras. Jeigu žmogui emulsikliai ir kremas nepriimtini, tai nežinau koks priedas gali pagelbėt. Vėl grįžtam prie minties kad aliejai nedrėkina.
Dabar įsimylėjau šlapalą ir natrio laktatą, bet tada reikia rūgštinti, ar jie tiks vien su sviestmedžiu, ar susisuks mišinys, nežinau, nebandžiau.
Ir dar - kam skirta, kūnui ar veidui?
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 04 02, 10:29)
Mano patirtimi - tikrai taip. Su gyvu alavijo lapu ir sviestmedžiu niekaip nedrėkimo taip gerai kaip kremas, su emulsikliais ir tuo mano išgirtu, kitų daug kur keikiamu lanolinu. Išbandžiau aš, dukra, vyras. Jeigu žmogui emulsikliai ir kremas nepriimtini, tai nežinau koks priedas gali pagelbėt. Vėl grįžtam prie minties kad aliejai nedrėkina.
Dabar įsimylėjau šlapalą ir natrio laktatą, bet tada reikia rūgštinti, ar jie tiks vien su sviestmedžiu, ar susisuks mišinys, nežinau, nebandžiau.
veidui noreciau. siaip man labai patinka sviestmedis, nera kad labai riebintu jis. bet nezinau su kuom ji galima butu pamaisyti
QUOTE(svetelis @ 2013 04 02, 10:36)
veidui noreciau. siaip man labai patinka sviestmedis, nera kad labai riebintu jis. bet nezinau su kuom ji galima butu pamaisyti
Dvi draugės veidą tepė vien alijais. Viena tepė įvairiais alijais, kita sviestmedžiu. Abiem oda labai išsausėjo. Ta, kuri tepė vien sviestm. jauna, oda lygi, graži, bet labai matosi, kad išsausėjus, o ji nieko blogo nejaučia. Aš pati atradau neblogą dalyką. Veidą sudrėkinu hidrolatu, patepu dviem lašais aliejaus, po to tepu savos gamybos pagerintu toniku ir tada kremu. Mano odai kol kas labai patinka. Tik reikia stebėti, ar nuo aliejų nepradės sausėti ar per daug riebėti.
Sveikos, merginos, nezinau ar visos pirkimu tema sekat. Noreciau pateikti savo pasiulyma. Balandžio 5 diena siųsiu užsakymą į AZ. Aš Vilnietė, bet galėsiu persiųsti ir į kitus miestus.
Gal atsirastų norinčių dalintis:
abrikosų al. 100 ml - 7,77 Lt;
vynuogių kaliukų al. 100 ml - 4,46 Lt;
mango sviesto 100 g - 12,78 Lt;
perilių al. 10 ml - 1,7 Lt;
juodųjų serbentų al. 10 ml - 2,6 Lt;
aviečių sėklų al. 10 ml - 4,32 Lt;
tamanu al. 100 ml - 26,10 Lt.
Aliejų kiekius galite rinktis, pagal tai kokio dydžio tara parduodama Suvoje, tarkim: 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 150 ml, 250 ml. Kai gausiu is AZ išpilstysiu.
Jei susidomejote, rasykite geriburtai@gmail.com
Prie aliejaus kainos dar pridekit buteliuko, siuntimo (jei reikes siusti) ir bankinio pavedimo (1,2 Lt) kaina.
Gal atsirastų norinčių dalintis:
abrikosų al. 100 ml - 7,77 Lt;
vynuogių kaliukų al. 100 ml - 4,46 Lt;
mango sviesto 100 g - 12,78 Lt;
perilių al. 10 ml - 1,7 Lt;
juodųjų serbentų al. 10 ml - 2,6 Lt;
aviečių sėklų al. 10 ml - 4,32 Lt;
tamanu al. 100 ml - 26,10 Lt.
Aliejų kiekius galite rinktis, pagal tai kokio dydžio tara parduodama Suvoje, tarkim: 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 150 ml, 250 ml. Kai gausiu is AZ išpilstysiu.
Jei susidomejote, rasykite geriburtai@gmail.com
Prie aliejaus kainos dar pridekit buteliuko, siuntimo (jei reikes siusti) ir bankinio pavedimo (1,2 Lt) kaina.