vadinasi eisiu eksperimentuot
Su artėjančia švente, raganaitės! Su Velykom, stiprių visoms margučių Na bet gal jau rimtai reikia burt pradėti, kad lauke oras nebūtų toks Kalėdinis...
Valio, vakar gavosi su Prolipidu gaminukas. Dar rusų forumuose pasiskaičiau ir bent kiek technologiją keičiau. Aliejų 22 proc., Prolipid 5 proc., 1 proc. rapsų vaško, 0,1 celiuliozės, 0,5 hialurono - visai neriebus, labai greit geriasi, nuostabiai drėkina. Bet vis vien netirštas - tai jau tikrai dėl laktato ir urea su pieno rūgštimi. Vėl dėjau, norėjau pasitikrint. Tik pirmuose urea ir laktatą įvesdavau į vandeninę fazę prieš jungiant fazes; matyt tai ir netiko visų labiausiai. Dabar pratirpinus šiltam vandeny įpyliau vėstant, gavosi gerai. Bet kaip radau rusaičių nuotraukose tirštą formą laikantį kremą su panašiai aliejų, tai mano toks gana neskysta emulsija, tiktų indeliui su pompa. Laktato 2 proc., urea 0,5, pieno rūgšties apie 0,04 proc. - va dabar gerai drėkina ir net man veido nekanda; nors derinau daugiau kūnui. Ne veltui AZ drėkiklis irgi visada smarkiai skystindavo su įvairiais emulsikliais...
Dar dėl pieno rūgšties - nematavau rūgštingumo iš AZ, jie rašo kad rūgštis 90 proc., 10 vanduo. Dabar naudoju iš Avsistos laboratorinę, jų duomenimis 80 proc. koncentracija. Tačiau man iš patirties atrodo, kad iš Avsistos yra stipresnė. Nusiplikyčiau odą įpylus 0,5 proc. (į nešarminį gaminį). Pirmas kremas, kuris labiausiai nenusisekė ir pH gavosi 4,7, buvo vos su 4 lašais rūgšties į 100 g., - o tai 0,15-0,16 proc. Būtų pakakę dviejų kaip planavau, bet nepamatavus kaptelėjau dar du, atrodė kas čia tokio, ir nudauginau... Na jau dabar kitą gaminsiu su dar daugiau vaško ir truputį daugiau aliejų, noriu kūnui tirštesnio, o drėkinimui tokia proporcija man labai patiko (dar dėjau 2 proc. šilko amino rūgščių, 1 pantenolio, 1 B3,
1 alantoino, 0,2 bisabololio)
Valio, vakar gavosi su Prolipidu gaminukas. Dar rusų forumuose pasiskaičiau ir bent kiek technologiją keičiau. Aliejų 22 proc., Prolipid 5 proc., 1 proc. rapsų vaško, 0,1 celiuliozės, 0,5 hialurono - visai neriebus, labai greit geriasi, nuostabiai drėkina. Bet vis vien netirštas - tai jau tikrai dėl laktato ir urea su pieno rūgštimi. Vėl dėjau, norėjau pasitikrint. Tik pirmuose urea ir laktatą įvesdavau į vandeninę fazę prieš jungiant fazes; matyt tai ir netiko visų labiausiai. Dabar pratirpinus šiltam vandeny įpyliau vėstant, gavosi gerai. Bet kaip radau rusaičių nuotraukose tirštą formą laikantį kremą su panašiai aliejų, tai mano toks gana neskysta emulsija, tiktų indeliui su pompa. Laktato 2 proc., urea 0,5, pieno rūgšties apie 0,04 proc. - va dabar gerai drėkina ir net man veido nekanda; nors derinau daugiau kūnui. Ne veltui AZ drėkiklis irgi visada smarkiai skystindavo su įvairiais emulsikliais...
Dar dėl pieno rūgšties - nematavau rūgštingumo iš AZ, jie rašo kad rūgštis 90 proc., 10 vanduo. Dabar naudoju iš Avsistos laboratorinę, jų duomenimis 80 proc. koncentracija. Tačiau man iš patirties atrodo, kad iš Avsistos yra stipresnė. Nusiplikyčiau odą įpylus 0,5 proc. (į nešarminį gaminį). Pirmas kremas, kuris labiausiai nenusisekė ir pH gavosi 4,7, buvo vos su 4 lašais rūgšties į 100 g., - o tai 0,15-0,16 proc. Būtų pakakę dviejų kaip planavau, bet nepamatavus kaptelėjau dar du, atrodė kas čia tokio, ir nudauginau... Na jau dabar kitą gaminsiu su dar daugiau vaško ir truputį daugiau aliejų, noriu kūnui tirštesnio, o drėkinimui tokia proporcija man labai patiko (dar dėjau 2 proc. šilko amino rūgščių, 1 pantenolio, 1 B3,
1 alantoino, 0,2 bisabololio)
su artejanciomis visas as turbut tuoj sapnuosiu ta prolipida, tiek pagyrimu man rankos niezti o mano eksperimentas dadejus gelmaker emu i krema su emulsiniu nr 2 ir cetilu pasiteisino, draugauja jie visi tarpusavyje jei kam reikes dekit drasiai
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 30, 13:02)
Tik pirmuose urea ir laktatą įvesdavau į vandeninę fazę prieš jungiant fazes; matyt tai ir netiko visų labiausiai. Dabar pratirpinus šiltam vandeny įpyliau vėstant, gavosi gerai.
...drėkinimui tokia proporcija man labai patiko (dar 1 alantoino, 0,2 bisabololio)
...drėkinimui tokia proporcija man labai patiko (dar 1 alantoino, 0,2 bisabololio)
Su artėjančia švente, raganaitės!
Norėjau anksčiau parašyti, bet buvau pamiršusi: rusiškam forume radau aprašymą dėl urea įterpimo - kai maišė ir kaitino vandeninėje dalyje kremas buvo gerokai šarmingesnis, negu tada, kai įterpė į atvėsintą kremą (su tais pačiais proc.)
Su urea ir toliau kremas šarmėja, tik neaišku kiek, be to įmaišomas "buferis " - pieno rūgštis. Turi gerą matuoklį, gal gali pasekti, labai įdomu, ar keičiasi.
Dėl alantoino - nebent turi tą tikrąjį - iš taukės šaknų, o šiaip tai jis tos pačios urea druska, man atrodo, kad nėra prasmės jį maišyti su natrio laktatu ir urea, nes tas pats poveikis.
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 03 30, 20:00)
nėra prasmės jį maišyti su natrio laktatu ir urea, nes tas pats poveikis.
Hmmm, nepagalvojau. Iš AZ mano alantoinas, cheminis/frankenšteininis. (reikia įsivest naują santrumpą - FR...). Bet kad ant odos jie visai skirtingai jaučiasi, urea minkština, drėkina; alantoinas daugiau minkština-ramina-sausina. Na, nesusimuš, norėjau kiek galima daugiau tą urea dirginimą nuimti. Ačiū, kad paaiškinai, pirštu pabaksnojai...
Įdomiai su tuo urea kaitinimu. Aš su juo ir nekaitinau, radau kad negerai, tik prieš pat sujungiant įvedžiau į vandeninę fazę, kažkur buvau skaičius kad taip galima. Bet gali būti, kad tada kitaip ištirpsta. Man toks jausmas, kad kai kažkada seniai į atvėsusį dėjau, tai išsimaišė, odą minkštino, drėkino, ir visai negraužė, bet buvo lyg ne visai ištirpusi urea. Ten buvo nuospaudoms, su dideliu procentu, atrodo apie 10.
Mačiau EDTA naudoji. Kaip ji tau, ar tik muilams bandei? Jonų stabilizavimui yra gliukono delta laktonas, dėjau į savo lanolininius kremus. Dabar be jo bandysiu - nes aroma-vitoj užtikau įdomų priedą(Sepicalm, tik dabar neturi, vien aprašymą pasiskaičiau) su kalio ir magnio aspartatais, o tai juk vaistas Panangin. Nugremžiau tabletes peiliuku, sutryniau ir maktelsiu į kremą, o kadangi tai jonai, nebededu jonų gaudyklės.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 30, 21:35)
Bet kad ant odos jie visai skirtingai jaučiasi, urea minkština, drėkina; alantoinas daugiau minkština-ramina-sausina. Na, nesusimuš, norėjau kiek galima daugiau tą urea dirginimą nuimti.
Mačiau EDTA naudoji. Kaip ji tau, ar tik muilams bandei? Jonų stabilizavimui yra gliukono delta laktonas, dėjau į savo lanolininius kremus. Dabar be jo bandysiu - nes aroma-vitoj užtikau įdomų priedą(Sepicalm, tik dabar neturi, vien aprašymą pasiskaičiau) su kalio ir magnio aspartatais, o tai juk vaistas Panangin. Nugremžiau tabletes peiliuku, sutryniau ir maktelsiu į kremą, o kadangi tai jonai, nebededu jonų gaudyklės.
Turėtų būti šiek tiek skirtingas poveikis, nes alantoinas jau druska. Aišku, nesusimuš
Dėl EDTA - bandžiau, bet turiu tik tą, kur tinka į gaminius su žemesniu pH, kai kitą kartą pirksiu iš MC arba LC reiks įsidėti abu. Ataskaita: gaminau 2 šampūnus ir kondicionierių.
Vienas šampūnas - iš skystų AZ bazių su CE, jį visai suskystino, o kitas - tirpdžiau SCS, SCI ir SLSA, su BTMS - šitą žiauriai sukietino, vos iš buteliuko galima iškrapštyti. O aprašymuos neradau nieko apie tokius fokusus, reikės bandyti toliau. Tiesa, įmaišiau ir į skystą ūkišką muilą, tą irgi suskystino žiauriai, čia galvoju dėl aukšto pH, betgi šampūnų abiejų pH buvo beveik vienodas ir su rūgštimis abu. dėl poveikio naudojant - dar nežinau, tik vieną kartą ploviau galvą, man patiko, o šiandien mama išsiplovė ( su tuo, kur kietas su BTMS, bet be mano stebuklingojo kondicionieriaus), tai kažkaip neblizgantys jos plaukai man pasirodė, nors pūrus ir lengvi, aišku nieko nesakiau tos pačios sudėties be EDTA daugiau blizgėdavo. Lauksiu atsiliepimų naudojant su kietu gręžinio vandeniu.
Tiesa, tie šilko peptidai - nuostabūs, tokio šilkiškumo ir slidumo mano plaukai dar niekad nebuvo
Su pananginu - įdomiai, tikrai analogiška sudėtis, tik pridėti dar hidrolizuotų avižų reikia. Bet aš vis galvoju, kiek iš tiesų oda pasisavina visko iš išorės , juk ne kartą buvo diskutuota apie Q10 ir kitus dalykus, kad lyg neverta juos išoriškai naudoti, bet naudoju .
Prie panangino šilko aminorūgštis dėjau vietoj avižų, mano irgi mėgiamiausias priedas visur... Reikės ampulėmis nusipirkti panangino(mažiau pagalbinių medžiagų, sterilu ir tirpu), hidrolizuotų avižų irgi turiu atrodo. Gal nepasisavina oda to panangino, bet kad ramina ir naudinga, visai tikiu. Gavosi vakar kremas, bet su GDL buvo lengviau emulsuoti negu be jo, aliejus irgi bent kiek pakeičiau, nes ne viską pagal senesnį savo receptą turėjau. Buvo lyg skystą muilą verdant, atsiskyrinėt riebalinė dalis vis norėjo. Susilygino, išsimaišė kai atvėso - kaip su prolipidu, kai pamaišiau šaukštu į skirtingas puses tada išbalo, pasidarė tolygus, blizgus. Lanolono alkoholis gal sudarė kažkiek lamelinių sluoksnių, vaizdas, įspūdis panašus. Nežinau kas per emulsija gavosi, jei bus stabili tai ir gerai. Urea su laktatu maktelėjau, gal irgi įtakojo. Kremas įdomus - tirštas labai, tvirtas kaip kūno sviestai, bet gerai geriasi, o ant indo - nenusiplauna kaip kad atvirkštinės emulsijos. Aliejų daug, 24 proc. plius 10 lanolinas, tada dar emulsikliai.
Beje, man su prolipidu kremas labai panašus į kur gamindavau derinyje su lecitinu ir Ice-sunflover. Labai panašiai jaučiasi.
Tą kur buvo 4,7 pH perpilsiu į platų indelį ir pamatuosiu pH. Panašu kad keičiasi, odos nebekanda.
Aš EDTA neturiu, vanduo nekietas, man kaip ir nereikalingas priedas. Bet atsiliepimus išgirst vistiek įdomu, ačiū
Dėl odos pasisavinimo - pritariu, kad ne viskas taip paprasta. Svarbi koncentracija, užteptas kiekis, tekstūra, temperatūra, odos švarumas, sausa ar drėgna, priemonės visa sudėtis ir dar milijonas dalykų. Bet man patinka visi priedai kurie ramina ir kurie drėkina, manau tai visų svarbiausia - ir odai sveika, ir nuo raukšlių profilaktikai. Man pačiai pagal kraujo tyrimus magnio, kalio žemutinė normos riba arba trūksta - tai pananginą žinau, naudoju tarpais, ir galvoju kad mano odai taip pat bus ne pro šalį. Žvyneline sergantiems irgi būdinga, kad daugeliui trūksta šitų mineralų, kartais skiria magnį gerti, tai va irgi priežastis pabandyt...
Beje, man su prolipidu kremas labai panašus į kur gamindavau derinyje su lecitinu ir Ice-sunflover. Labai panašiai jaučiasi.
Tą kur buvo 4,7 pH perpilsiu į platų indelį ir pamatuosiu pH. Panašu kad keičiasi, odos nebekanda.
Aš EDTA neturiu, vanduo nekietas, man kaip ir nereikalingas priedas. Bet atsiliepimus išgirst vistiek įdomu, ačiū
Dėl odos pasisavinimo - pritariu, kad ne viskas taip paprasta. Svarbi koncentracija, užteptas kiekis, tekstūra, temperatūra, odos švarumas, sausa ar drėgna, priemonės visa sudėtis ir dar milijonas dalykų. Bet man patinka visi priedai kurie ramina ir kurie drėkina, manau tai visų svarbiausia - ir odai sveika, ir nuo raukšlių profilaktikai. Man pačiai pagal kraujo tyrimus magnio, kalio žemutinė normos riba arba trūksta - tai pananginą žinau, naudoju tarpais, ir galvoju kad mano odai taip pat bus ne pro šalį. Žvyneline sergantiems irgi būdinga, kad daugeliui trūksta šitų mineralų, kartais skiria magnį gerti, tai va irgi priežastis pabandyt...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 30, 11:02)
, o drėkinimui tokia proporcija man labai patiko (dar dėjau 2 proc. šilko amino rūgščių, 1 pantenolio, 1 B3,
pas mane ant silko amino rugsciu parasyta kad naudoti 0.05-0.2%, max tiek ir dedu bet tik i plauku prieziuros priemones. reiks pabandyt ir i veido kremus (pirkta is ofasimplenature.co.uk)
QUOTE(Gutka @ 2013 03 30, 18:28)
su artejanciomis visas as turbut tuoj sapnuosiu ta prolipida, tiek pagyrimu man rankos niezti o mano eksperimentas dadejus gelmaker emu i krema su emulsiniu nr 2 ir cetilu pasiteisino, draugauja jie visi tarpusavyje jei kam reikes dekit drasiai
Kazkada Alioniukas patare per skysta krema patirstint simulgeliu. Simulgelio ir gelmaker Emu inci vienodi. Tai gal ir su daugiau emulsikliu draugaus As siaip ir pirkau ji tam tikslui, bet kolkas taip ir neteko butent kremo tirstinimui isbandyti-neprireike
Pries kelias dienas skundziaus mazosios labai sausais zandais. Sumakalavau kremuka. Per pora dienu vaizdas tikrai pagerejo. Bet patepliodavau kelis kart per diena. Is priedu dejau truputi lanolino, drekinamaji kompleksa, medetku co2, alavijo ekstrakta, pantenoli, alantoina.
Aciu patarusioms
P.s. visas raganaites su sventem
QUOTE(goccia @ 2013 04 01, 06:57)
Kazkada Alioniukas patare per skysta krema patirstint simulgeliu. Simulgelio ir gelmaker Emu inci vienodi. Tai gal ir su daugiau emulsikliu draugaus As siaip ir pirkau ji tam tikslui, bet kolkas taip ir neteko butent kremo tirstinimui isbandyti-neprireike
Pries kelias dienas skundziaus mazosios labai sausais zandais. Sumakalavau kremuka. Per pora dienu vaizdas tikrai pagerejo. Bet patepliodavau kelis kart per diena. Is priedu dejau truputi lanolino, drekinamaji kompleksa, medetku co2, alavijo ekstrakta, pantenoli, alantoina.
Aciu patarusioms
Aciu patarusioms
labas
su sventem ir gal jau tikrai pats laikas tam pavasariui ateiti
as vakar kaip tik dariau kremuka norejau tokio ale kaip pienelio bet po valandziukes ziuriu kad vandenukas apačioj -atsiskyrineja tai siek tiek pakaitinau ir ilasinau gelmakerio nepilna orandzini saukstali gavosi labai kremiskas kremas
buvo 25g vandens dalis-3gramai alieju-1g lanolinao ir 1,5g montanov L zinau kad su juo tokie ale pieneliai gaunasi bet gal reikejo cetyl alcokolio ideti
dabar sita pabandzius kremuka rimtai teks galvoti ar dabar kartu su jumis uzsisakineti jo ar dar palaukti kito karto
kas del vaikuciu -tai mano vienam buvo ant kojyciu buvo atsiradę keleta 2-3, tokiu rausvu sausu demeliu ,nedideliu.taip tai mes nelabai pažįstami su alergijom
tai as i ta ju kuno tepaliuka įmaišiau lanolino to kur Ramute parupino pakaitinau su mikseliu isplakiau labai fainas tepaliukas gavosi ,dabar jau nera tu paraudimu
QUOTE(BlueFire @ 2013 03 31, 23:30)
pas mane ant silko amino rugsciu parasyta kad naudoti 0.05-0.2%, max tiek ir dedu bet tik i plauku prieziuros priemones. reiks pabandyt ir i veido kremus (pirkta is ofasimplenature.co.uk)
Negaliu šimtu procentų tvirtinti, bet ko gero ofasimple ne toj vietoj kablelį padėjo. Aš ir veidui naudojau po 2 proc., kai be urea - jokių problemų. Mano iš newdirections šilkai, tik UK puslapyje nerandu normų, o US namų kompui neleidžia prisijungt. Bet normos tikrai didesnės; va 1-2,5 pvz. lotioncrafter, čia norma 1-10 proc. theherbarie, ukrainiečių 1-2 proc. aroma-vita. Nepanašu kad būtų dešimt kartų labiau koncentruotos amino rūgštys, yra kelios gamyklos pasaulyje, ir visi tą patį ar labai panašų pardavinėja...
Pamatavau rūgštuko su Prolipidu pH. Nors ir su urea, kaip buvo 4,7, taip ir tebėra. Tik kai atvėsęs, ilgiau matavo, pamažu labai parametras leidosi, bet iki 4,7 nukrito. Nepasikeitė, paėjo 9 dienos nuo pagaminimo.
patarkit su ph, serumas su vit C pas mane pamatavau ph 7, as ant jo krema dar tepu, mazint ph ar gerai?