Galima ir veidui truputį lanolino - vaikui porų neužkimš, juk ne paauglystė dar...
Rita9, medaus kvapui pastiprinti - benzoinas, vanilė, tonka (tik jos labai mažai reikia), įvairūs saldūs kvapai. Būna vaško absoliutas, bet nebūtina. Kvapnus natūralus bičių vaškas pastiprins, gėlinia vaškai - čampakų pvz.
Mairux, pH matuoju matuokliu. Dėl AHA - tos vaisinės rūgštys skirtingų tiekėjų labai skiriasi, būna labiau ar mažiau rūgščios, labiau ar mažiau koncentruotos. Tai neįmanoma pasakyt, kiek lašų bus gerai. AZ stipresnės, aromanatural švelnesnės, čia kiek aš bandžiau. Kremas visada gerai būtų pamatuot, ypač jei emulsikliai "muiliniai",šarminantys, odai reikia apie 5,5. 7 neutralus, bet odai geriau kai žemesnis (irgi proto ribose, o ne kaip aš nublūdijau
).
HLB jei stengeisi kuo mažesnį padaryti, matyt gavosi atvirkštinė emulsija, V/A tipo, jos geriasi blogiau, jaučiasi riebiau, bet drėkina ilgiau irgi. Kaip su sviestais ir aliejais - kiekviena emulsiklio sudedamoji ant odos jaučiasi kitaip. Vienos labiau apsunkina, kitos mažiau... Pvz abi žemos, sorbitano oleatas lengvesnis, sorb. stearatas - kaip stearino rūgštis ar jos gausūs aliejai - sunkesnis, tirštesnis, kietesnis... Būrimas iš kavos tirščių tas HLB, bet man kartais būna įdomu, pora variantų yra gavęsi net labai gerų, mano odai, žinoma.
Prolipid emulsija pernakt patirštėjo. Aroma-vitoj merginos rašė, kad hialuronas paskystina, tai nenaudojau (ir tonike jo labai daug, pirmam kremui su nauju emulsikliu nenorėjau perkraut priedais, kad geriau jį patį suprasčiau, kaip jaučiu). Dar rašo kad rūgštys skystina. Ir, ko gero, urea taip pat skystina. Ir dar aliejai lengvi. Kitą darysiu iš esmės kitaip. Ant veido jis man (gal su toniku susijungęs taip sureagavo?) vakar visai kremiškai baltai nubalo, kaip kokiu baltu nuo saulės kremu su TD būčiau pasitepus; bet paskui staigiai susigėrė, dingo (panašiai su montanov buvo); odai patiko. Pradžioj trumpai nukando - negerai kad dėjau ir urea, ir laktato; nesuprantu nuo kurio (o gal nuo junginio). Bet manau labiau nuo urea. Kaip teptis su 7 proc. veidą, neįsivaizduoju, net ir raminančių priedų prikrovus...