Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios,23 tema

QUOTE(goccia @ 2013 03 28, 09:11)

As kokia pikta. Vakar mazaja darzeli speju kad muilu nuprause.As niekad jei veido nemuilinu. Tai grizo siaubingai sausais zandais, net suskilinejus odele atrodo doh.gif Lyg per viena diena dermatitas butu atsirades doh.gif
Kiek pamenu Alioniukas kazkada rase, kad tokiai odelei vien misinuko su sviestmedziu nepakanka. Reiki ir geresnio drekinimo. Eisiu ziuret ka turiu ir kanors gamint reiks...
mano vidurinėliai taip būna nuo muilo, nes mokyklose/darželiuose pačius pigiausius naudoja, o atneštus ar greitai sunaudoja ar iki vaikų nedaeina...veidukui sumakalokit kremuką su drėkinamuoju kompleksu ir propoliu, o rankytėm lanolino dedu, tai gan greitai atsistato odytė
Atsakyti
Galima ir veidui truputį lanolino - vaikui porų neužkimš, juk ne paauglystė dar... ax.gif

Rita9, medaus kvapui pastiprinti - benzoinas, vanilė, tonka (tik jos labai mažai reikia), įvairūs saldūs kvapai. Būna vaško absoliutas, bet nebūtina. Kvapnus natūralus bičių vaškas pastiprins, gėlinia vaškai - čampakų pvz.
4u.gif

Mairux, pH matuoju matuokliu. Dėl AHA - tos vaisinės rūgštys skirtingų tiekėjų labai skiriasi, būna labiau ar mažiau rūgščios, labiau ar mažiau koncentruotos. Tai neįmanoma pasakyt, kiek lašų bus gerai. AZ stipresnės, aromanatural švelnesnės, čia kiek aš bandžiau. Kremas visada gerai būtų pamatuot, ypač jei emulsikliai "muiliniai",šarminantys, odai reikia apie 5,5. 7 neutralus, bet odai geriau kai žemesnis (irgi proto ribose, o ne kaip aš nublūdijau biggrin.gif ).
HLB jei stengeisi kuo mažesnį padaryti, matyt gavosi atvirkštinė emulsija, V/A tipo, jos geriasi blogiau, jaučiasi riebiau, bet drėkina ilgiau irgi. Kaip su sviestais ir aliejais - kiekviena emulsiklio sudedamoji ant odos jaučiasi kitaip. Vienos labiau apsunkina, kitos mažiau... Pvz abi žemos, sorbitano oleatas lengvesnis, sorb. stearatas - kaip stearino rūgštis ar jos gausūs aliejai - sunkesnis, tirštesnis, kietesnis... Būrimas iš kavos tirščių tas HLB, bet man kartais būna įdomu, pora variantų yra gavęsi net labai gerų, mano odai, žinoma. biggrin.gif

Prolipid emulsija pernakt patirštėjo. Aroma-vitoj merginos rašė, kad hialuronas paskystina, tai nenaudojau (ir tonike jo labai daug, pirmam kremui su nauju emulsikliu nenorėjau perkraut priedais, kad geriau jį patį suprasčiau, kaip jaučiu). Dar rašo kad rūgštys skystina. Ir, ko gero, urea taip pat skystina. Ir dar aliejai lengvi. Kitą darysiu iš esmės kitaip. Ant veido jis man (gal su toniku susijungęs taip sureagavo?) vakar visai kremiškai baltai nubalo, kaip kokiu baltu nuo saulės kremu su TD būčiau pasitepus; bet paskui staigiai susigėrė, dingo (panašiai su montanov buvo); odai patiko. Pradžioj trumpai nukando - negerai kad dėjau ir urea, ir laktato; nesuprantu nuo kurio (o gal nuo junginio). Bet manau labiau nuo urea. Kaip teptis su 7 proc. veidą, neįsivaizduoju, net ir raminančių priedų prikrovus... g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 28 kovo 2013 - 10:44
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 28, 11:40)

Mairux, pH matuoju matuokliu.

Iš kur matuoklį pirkot?
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 03 28, 11:34)
Iš kur matuoklį pirkot?

aha as ir norejau klausti ziuriu cia visur ir ebejui nu bet zinok koki cia pirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 28, 10:40)
Galima ir veidui truputį lanolino - vaikui porų neužkimš, juk ne paauglystė dar... ax.gif

Prolipid emulsija pernakt patirštėjo. Aroma-vitoj merginos rašė, kad hialuronas paskystina, tai nenaudojau (ir tonike jo labai daug, pirmam kremui su nauju emulsikliu nenorėjau perkraut priedais, kad geriau jį patį suprasčiau, kaip jaučiu). Dar rašo kad rūgštys skystina. Ir, ko gero, urea taip pat skystina. Ir dar aliejai lengvi. Kitą darysiu iš esmės kitaip. Ant veido jis man (gal su toniku susijungęs taip sureagavo?) vakar visai kremiškai baltai  nubalo, kaip kokiu baltu nuo saulės kremu su TD būčiau pasitepus; bet paskui staigiai susigėrė, dingo (panašiai su montanov buvo); odai patiko. Pradžioj trumpai nukando - negerai kad dėjau ir urea, ir laktato; nesuprantu nuo kurio (o gal nuo junginio). Bet manau labiau nuo urea. Kaip teptis su 7 proc. veidą, neįsivaizduoju, net ir raminančių priedų prikrovus...  g.gif  4u.gif
žiemai ir ant veiduko darydavau, puikiai nuo šalčio apsaugodavo thumbup.gif

g.gif hialuronas atvirkščiai sutirština, o vat dėl laktato 100%sutinku, jis skistina, dėl šlapalo nepasakyčiau, jau naudoju virš dvejų metu ir nebuvo nesusipratimu(į kremus dedu 3%, į kūno losjonus 7%). Gal čia pas jus taip gavosi kad sumiksavot?
Atsakyti
Hialuronas tirština, sutinku, bet gali būti kad ne visus emulsiklius. Su Prolipid aš dar tik pažindinuosi. 4u.gif
Kiekvienos odos jautrumas skirtingas. Gerai būtų, kad viskas visiems vienodai tiktų... Lactato ir urea derinys negali būt blogas, abu įeina į NMF sudėtį. AZ drėkiklio INCI: Sodium lactate, Sodium PCA, Glycine, Fructose, Urea, Niacinamide, Inositol, Sodium benzoate, Lactic acide. Reikės kada pasieiškoti kaip kažką panašaus susimakaluot, daug ką turiu. Taigi laktato daugiau, urea mažiau. Kitą darysiu panašiai į šitą, kai norėsiu tokiuo drėkinančio, ir dar su Prilipid bandysiu šių priedų, su hialuronu ir vašku, sviestu kokiu nors. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2013 03 28, 12:34)
Iš kur matuoklį pirkot?

As pirkau is http://www.gerdus.lt/, bet ju turi ir suva ir http://www.moris.lt ir manau dar daugiau kur, tik pas pirmuosius pardavėjus tuo metu buvo pigiausias modelis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pokahonta @ 2013 03 26, 13:00)
nes apie tuos EA daugkur raso,bet gal yra kaip ir su aliejais,hidrolatais pirmam psl kur imesta nuoroda,trumpai graziai,kas kokiai odai tinka? 4u.gif

http://forum.aromart...read.php?t=6188

Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2013 03 28, 02:14)
natūraliai pastiprinti medaus kvapą galima bičių pikiu ( pasidaryti vandeninę ištrauką arba aliejinę).
AZ rašo, kad jų aromatai natūralūs; dėl alkoholio - žiūrint kiek lašų į kremą lašini; keli lašiukai nesudarys didelės etanolio koncentracijos(gali pasiskaičiuoti matematiškai), o ir jis kenkia odai pagrinde dėl sausinimo, šiaip gi dezinfekuojanti medžiaga.
Aš pati  kremuose naudoju EA ir CO2 ( žiūriu pirmiausia savybes, paskui - kvapą), bet AZ receptuose daug kur naudoja savo aromatus

dekui visoms uz patarimus smile.gif o kaip pasidaryti biciu pikio aliejine istrauka-kazkur radau kad daryti 20%-piky kuo labiau susmulkinti, uzpylus palaikyti kokias 8 paras, vis pamaisant, o ydomu tiktu uzpilti saulegrazu aliejum arba migdolu:hm

Agnė/Ramutė

geriauisiai matyt butu KN paciai pauostyti ir issirinkti, bet bent zinosiu is ko mazdaug rinktis thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(rita9 @ 2013 03 29, 00:02)
dekui visoms uz patarimus smile.gif o kaip pasidaryti biciu pikio aliejine istrauka-kazkur radau kad daryti 20%-piky kuo labiau susmulkinti, uzpylus palaikyti kokias 8 paras, vis pamaisant, o ydomu tiktu uzpilti saulegrazu aliejum arba migdolu:hm

Vien pamaišius gausis labai silpna ištrauka, reikia šildyti vandens vonelėje (gaminama 5-20% koncentracija), pastoviai maišyti, neužvirinti. Maždaug po 0,5-1 val. perkošti, gaunasi tokia tirštoka konsistencija. Dažniausiai gaminu su migdolų al. bet galima su tokiu,koks labiausiai bus naudojamas , tinka ir saulėgrąžos, ir alyvuogės ir kiti
Atsakyti
noriu paklausti gal kuri daret toki dalyka, vakar dariau krema rankom, viskas patinka tik noreciau tirstesnio, pridejus priedu paskystejo. Jis gamintas su emulsiniu nr2 ir labai labai mazai cetyl deta, jei as ji patirstinciau su gelmaker emu? g.gif perkaitint nenoriu nes gaila priedu pridetu, o tokio kremo-pienelio nenoriu nepatinka man tokie neaiskios konsistencijos ax.gif kaip patirstinti? kazin draugautu tas gelmaker emu jau su kitu emulsikliiu kreme ar tik su juo gamintus kremus galima patirstinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gutka @ 2013 03 29, 08:42)
draugautu tas gelmaker emu jau su kitu emulsikliiu kreme ar tik su juo gamintus kremus galima patirstinti?  g.gif

Turėtų nesusipykt, bet aš tokiais atvejais tikrinu labai paprastai - bent arbatinį šaukštelį kremo į mažą indelį, kapteliu lašą gelmakeremu, sumaišau ir matau. Galima šiek tiek pašildyt, iki 40, geriau jungiasi ir tirštėja. Jei viskas gerai, tada suverčiu į kremą, ten pridedu emu kiek norisi... 4u.gif
Atsakyti