Labu, turiu klausimą dėl aliejaus mažam, pusantrų metų vaikučiui.. Sūnus prasikirto visai šalia akies, nusilupo keletą kartų šašą ir dabar negražus šviežias randas. Eterinių aliejų, žinoma, šalia akies nenaudosiu, bet kuo geriau patepti tą vietą gal žinote? Patepu arganų aliejaus lašeliu, bet gal kokį mišinuką pasigaminti su erškėtuogių kokiu aliejumi, kaip manote? Nes matau, kad keloiduoja tas randelis, o ant veiduko nesinori, kad liktų
būsiu labai dėkinga už Jūsų mintis
Su Prolipid vakar nesąmonę pasigaminau, padauginau pieno rūgšties. Ten man net EA nenorėjo įsimaišyti, nors buvo vandenukas, vadinas emulsija formavosi, tai vėl šiek tiek pašildžiau, tada ėmė geriau emulsuotis, kaip ir sakėt, merginos, reikia plakt ilgai ir šiltai. Kaip nors ne kasdien sunaudosiu, veidą-kūną patepliosiu, o šiandien naują pasigaminsiu. Mandrų priedų nebedėsiu, kad nebūtų gaila. Vakar veidą pasitepiau, malonus, bet kando - dėl priedų ir gal kad pH 4,7 gavosi. Bet sudrėkino odą labai gerai, suminkštino, sušvelnino, raukšles "išprosijo". Urea naudojau 3 proc., - manau man daugoka veidui ir natrio laktato 1. AZ drėkiklyje laktato daugiau nei urea, tai šiandien gal abiejų po 2 proc. įdėsiu. Einu makliavoti. Aliejų rūgštis irgi skaičiavau; nu bet vargas man tas skaičiavimas, vis kokios egzotikos prisisiunčiu... Kavos aliejaus gavau, noriu išbandyti, gervuogių ir acai. Ir emu taukų. O taukai odai gerai - gerai geriasi, rankų odai labai patiko, atsigavo (pirštinės praplyšo, naujų nebenusiperku, tai sugrubo...). Net nesitikėjau kad taip tiks, galvojau reklamos auka būsiu. Gaila, kad tokie brangūs. Reiks australijoje paieškoti... Kas rasit gera kaina - sakykit!
Randams minkštinti erškėtrožių KN rekomenduioja labiausiai; aš nuo savęs - pridėčiau sėmenų arba kitų kurie turi daug linoleninių rūgščių. Kajeputai ir šlamučiai randams ir žaizdoms. Kad ir prie akies, gal labai maža koncentracija nieko baisaus? Kaip visada priduriu, kad vaikams nedrystu nieko rekomenduoti, nesu ant mažų išbandžiusi. Bet sau į kremus ir akims EA dedu. Grynu prie akytės tepti nesaugu, kad neužsitrintų, negraužtų. Bet iki 1 proc. aliejų mišinyje gal nieko baisaus?
Randams minkštinti erškėtrožių KN rekomenduioja labiausiai; aš nuo savęs - pridėčiau sėmenų arba kitų kurie turi daug linoleninių rūgščių. Kajeputai ir šlamučiai randams ir žaizdoms. Kad ir prie akies, gal labai maža koncentracija nieko baisaus? Kaip visada priduriu, kad vaikams nedrystu nieko rekomenduoti, nesu ant mažų išbandžiusi. Bet sau į kremus ir akims EA dedu. Grynu prie akytės tepti nesaugu, kad neužsitrintų, negraužtų. Bet iki 1 proc. aliejų mišinyje gal nieko baisaus?
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 27, 20:33)
:
Dėkui labai, išties, namuose turiu erškėtrožių aliejų
Dėl sėmenų al. esu skaičiusi Jūsų bloge, kad jo labai maža koncentracija turėtų būti mišinyje, taip? Gal tada kokį 1-3% pridėti? Man każkaip jau keleri metai užsifiksavusi informacija, kad akies zonoje EA vengti, reikės keisti požiūrį Kajeputų turiu namuose, bandysiu nuo vieno lašiuko, żiurėsiu reakciją, nors abudu vaikučiai prie EA dar nėštumo metu buvo pratinami, taip kad kasdienybė jų tos substancijos
Grynų EA akims negalima, ir akių zonos kremuose naudojami dažniausiai maži procentai, bet kodėl reikėtų visai atsisakyti? Tiesiog yra požiūrių įvairovė...
Taip, sėmenų nuo 1 iki 5 proc., (nors daugelis aromaterapeutų rekomenduoja iki dešimt. Aš tisiog skaičiau kitokius, gal naujesnius tyrimus, labiau specializuotus), jis labai giliai minkština odą.
Taip, sėmenų nuo 1 iki 5 proc., (nors daugelis aromaterapeutų rekomenduoja iki dešimt. Aš tisiog skaičiau kitokius, gal naujesnius tyrimus, labiau specializuotus), jis labai giliai minkština odą.
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 27, 19:33)
Su Prolipid vakar nesąmonę pasigaminau, padauginau pieno rūgšties. Ten man net EA nenorėjo įsimaišyti, nors buvo vandenukas, vadinas emulsija formavosi, tai vėl šiek tiek pašildžiau, tada ėmė geriau emulsuotis, kaip ir sakėt, merginos, reikia plakt ilgai ir šiltai. Kaip nors ne kasdien sunaudosiu, veidą-kūną patepliosiu, o šiandien naują pasigaminsiu. Mandrų priedų nebedėsiu, kad nebūtų gaila. Vakar veidą pasitepiau, malonus, bet kando - dėl priedų ir gal kad pH 4,7 gavosi. Bet sudrėkino odą labai gerai, suminkštino, sušvelnino, raukšles "išprosijo". Urea naudojau 3 proc., - manau man daugoka veidui ir natrio laktato
Drąsiai čia , į rankų kremą 3% urea įmaišiau neseniai, tai kando neblogai , gerai, kad laiku pastebėjau, nugesinau , iki šiol dėdavau urea 2+pieno r. 0,5+ natrio laktatas 1, iš kažkur seniau tokį santykį turiu, gerai veikia.
Ir tas pH neblogas , reikia kokio bisabololo ar kito raminančio maišyti. su AHA esu dariusi iki 5% veidui, aliejinė dalis buvo didelė - iki 28 ir bisabololas, inulinas, agurkų užpilas, emulsiklis - olivem mišinys, tai labai patiko, nesijautė dilgčiojimo
Tai va, pasižiūrėjau AZ receptus, kur naudoja 6, 7 proc. karbamido/urea veidui, tai sumažinau... Bet aišku gavosi lyg rūgštinis pylingas. Kartais toks galima, tik ne kasdien. Šiandien į 100g "kremo" lašinau 1 lašą pieno rūgšties, 2 proc. urea, 2 proc. laktato, 1 proc. vit B3 - pH idealus, 5,5. Bet vakar aš norėjau šiek tiek žemesnio, apie 5 kad būtų. Tik kai jau turiu vieną perdaug žemą, kitas tebūnie normalus.
Bet su prolipidu nesusikalbu. Emulsija gavosi, vienalytė, bet skystas jis man. Sviestų nenaudojau, vaškų irgi ne, nei geliklių jokių. Skystalas, norėčiau tvirčiau. Prolipidas 5 proc., aliejai (vakar dariau su 16) 17,6 proc. Einu praustis ir tepliotis... Plakiau intensyviai pradžioj, maišiau paskui šiltai daugiau nei valandą. Skaičiau aroma-vitoj apie jį, na lyg ir teisingai darau. Kitą su kokiu augaliniu vašku paderinsiu. Prolipido daugint nenoriu - kai vakar daugiau užsitepiau, jau tepė baltai. Žodžiu, kol kas neperkandu.
Bet su prolipidu nesusikalbu. Emulsija gavosi, vienalytė, bet skystas jis man. Sviestų nenaudojau, vaškų irgi ne, nei geliklių jokių. Skystalas, norėčiau tvirčiau. Prolipidas 5 proc., aliejai (vakar dariau su 16) 17,6 proc. Einu praustis ir tepliotis... Plakiau intensyviai pradžioj, maišiau paskui šiltai daugiau nei valandą. Skaičiau aroma-vitoj apie jį, na lyg ir teisingai darau. Kitą su kokiu augaliniu vašku paderinsiu. Prolipido daugint nenoriu - kai vakar daugiau užsitepiau, jau tepė baltai. Žodžiu, kol kas neperkandu.
kazkaip gaila kad lb mazai zinau apie kvapus, bet gerai kad bent cia galiu pasiklausti, o ne aklai bandyti.
kadangi visas savo gaminimo medziagas baigiau, liko tik biciu vaskas, lasas hidroliato ir aliejaus, tai susimakalavau krema ir lupu balzama. Primytivu bet patiko mano odai labai , lupu balzame dejau skysto medaus tai taip saldu, gerai teptis, tik kvapo truksta, kas galetu tikti, lasinau greifruktu et.al, bet nesijaute, noretusi tokio kvapo kad isryskintu medu:D
y kuno krema lasinau naturaliu kosmetikos kveplau is AZ, bet kazkaip db jau nebepatinka, norisi naturalumo. O sitie kvapai tikriauisiai negerai y kremus deti, nes etanolio apie 80% yra, ar dar del kokiu priezasciu negerai?
kadangi visas savo gaminimo medziagas baigiau, liko tik biciu vaskas, lasas hidroliato ir aliejaus, tai susimakalavau krema ir lupu balzama. Primytivu bet patiko mano odai labai , lupu balzame dejau skysto medaus tai taip saldu, gerai teptis, tik kvapo truksta, kas galetu tikti, lasinau greifruktu et.al, bet nesijaute, noretusi tokio kvapo kad isryskintu medu:D
y kuno krema lasinau naturaliu kosmetikos kveplau is AZ, bet kazkaip db jau nebepatinka, norisi naturalumo. O sitie kvapai tikriauisiai negerai y kremus deti, nes etanolio apie 80% yra, ar dar del kokiu priezasciu negerai?
QUOTE(rita9 @ 2013 03 28, 00:08)
kazkaip gaila kad lb mazai zinau apie kvapus, bet gerai kad bent cia galiu pasiklausti, o ne aklai bandyti.
natūraliai pastiprinti medaus kvapą galima bičių pikiu ( pasidaryti vandeninę ištrauką arba aliejinę).
AZ rašo, kad jų aromatai natūralūs; dėl alkoholio - žiūrint kiek lašų į kremą lašini; keli lašiukai nesudarys didelės etanolio koncentracijos(gali pasiskaičiuoti matematiškai), o ir jis kenkia odai pagrinde dėl sausinimo, šiaip gi dezinfekuojanti medžiaga.
Aš pati kremuose naudoju EA ir CO2 ( žiūriu pirmiausia savybes, paskui - kvapą), bet AZ receptuose daug kur naudoja savo aromatus
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 03 27, 23:16)
Peržiūrėjau savo receptus su prolipidu, visuose yra hialiurono, tai jis tikrai patirština, vaškų ar sviestų nesu dėjusi. Gal galima čia pritaikyti tą fokusą su ksantanu - turputį įberti į aliejinę dalį.
Kremai su prolipid tikrai labai lengvi atrodo, bet kiek patovėję sustandėja, man nei vienas neatsisluoksniavo; dėl balinimo nepastebėjau, nes jis labai gretai susigeria. Mano sudėtyse daugiausia uogų aliejai (vyšnių, spanguolių), žalios kavos, lazdyno riešutų, kokie 2 proc. simondsijų, atrodo, kad gana skysti ir lengvi aliejai, tai ir kremas negali išeiti labai sunkūs, o kitokios sudėties nebandžiau, tiesa - visada įmaišau pudrų ( perlų, arow root, bambuko ar pan.), gal ir jos sutirština
Mano paskutiniam kreme su prolipid yra trupytis sviestmedzio. bet nedaug 1% ar 1.5%. Daugiau jokiu tirstikliu ar vasku. Pamenu lazdyno riesutai yra, gervuodiu seklu al. tikrai deti ir dar kazkoki dejau, nes pagal rugsciu skaiciuokle skaiciavau, tai derinau. Aliejine dalis 18%. Irgi deta hialurono r. Tai tikrai tvirtas kremas. Kaip ir saules/guodos pastovejes dar sutirstejo. Tai dabar jau tokia tekstura kur man patinka. Bet su kitais emulsikliais tokios teksturos kremas budavo jau riebus. Irgi nepastebejau kad baltai teprtusi
Tfu tfu tfu irgi nei karto net ilgokai stovint neatsisluoksniavo.
Rita kvapai labai individualu. Tik bandymu keliu atsirinksit
As viskas sintetiniu isvis "nebepernesu" net i muila jau geriau is vis jokio nededu nei sintetini. Turejau viena su sintetiniu kvapu. Kol brandinosi mane tas kvapas vis erzino. ieinu i virtuve ir butent ji iskart uzuodziu O va pries kelias dienas mama buvo sveciuos. Tai rinkosi ka pasiimt. Ir sako - o va sitas tai mmm.. kaip kvepia.
Tfu tfu tfu irgi nei karto net ilgokai stovint neatsisluoksniavo.
Rita kvapai labai individualu. Tik bandymu keliu atsirinksit
As viskas sintetiniu isvis "nebepernesu" net i muila jau geriau is vis jokio nededu nei sintetini. Turejau viena su sintetiniu kvapu. Kol brandinosi mane tas kvapas vis erzino. ieinu i virtuve ir butent ji iskart uzuodziu O va pries kelias dienas mama buvo sveciuos. Tai rinkosi ka pasiimt. Ir sako - o va sitas tai mmm.. kaip kvepia.
PH matuojat su lakmuso lapeliais? Paprastai patepti kremu lapelį ir viskas? Vakar irgi dariau kremą su prolipidu, dėjau urea, tik neįdėjau natrio laktato, o vietoj pieno rūgšties įlašinau AHA. Iš pradžių PH, jei teisingai matavau, buvo apie 7, įlašinus 5 lašus AHA į 30 g kremo, pH šiek tiek sumažėjo. Bet kaži, ar galėsiu dieną su tuo kremu teptis? O ar visų kremų PH matuojat?
Kažko pora paskutinių kremų man nelabai patiko. Vieną bandžiau daryti iš kelių emulsiklių, skaičiavau HLB, norėjau, kad HLB būtų kuo žemesnis, nu bet net nemoku pasakyti, kažkuo netiko, tuo pačiu lyg ir traukė odą, nosį ir kaktą riebino, mamai irgi nelabai patiko. Kitą dariau su Oliviem1000, aliejų 20 proc., šiek tiek geresni gavos, bet ir tas kaktą ir nosį riebino. Dar, galvoju, gal aliejų neatitaikau?
Kažko pora paskutinių kremų man nelabai patiko. Vieną bandžiau daryti iš kelių emulsiklių, skaičiavau HLB, norėjau, kad HLB būtų kuo žemesnis, nu bet net nemoku pasakyti, kažkuo netiko, tuo pačiu lyg ir traukė odą, nosį ir kaktą riebino, mamai irgi nelabai patiko. Kitą dariau su Oliviem1000, aliejų 20 proc., šiek tiek geresni gavos, bet ir tas kaktą ir nosį riebino. Dar, galvoju, gal aliejų neatitaikau?
Mairiux o alieju rugstis ziurit? Gal labai daug sociuju rugsciu gaunas?
As kokia pikta. Vakar mazaja darzeli speju kad muilu nuprause.As niekad jei veido nemuilinu. Tai grizo siaubingai sausais zandais, net suskilinejus odele atrodo Lyg per viena diena dermatitas butu atsirades
Kiek pamenu Alioniukas kazkada rase, kad tokiai odelei vien misinuko su sviestmedziu nepakanka. Reiki ir geresnio drekinimo. Eisiu ziuret ka turiu ir kanors gamint reiks...
As kokia pikta. Vakar mazaja darzeli speju kad muilu nuprause.As niekad jei veido nemuilinu. Tai grizo siaubingai sausais zandais, net suskilinejus odele atrodo Lyg per viena diena dermatitas butu atsirades
Kiek pamenu Alioniukas kazkada rase, kad tokiai odelei vien misinuko su sviestmedziu nepakanka. Reiki ir geresnio drekinimo. Eisiu ziuret ka turiu ir kanors gamint reiks...