QUOTE(pelėdžiukas @ 2015 05 31, 22:49)
Ačiū už palinkėjimus. Man yra skirtumas kas ir kaip vyks, o protestų aš ir noriu išvengti, todėl ir bandau klausti galimai susidūrusių kaip tokiu atveju vyksta. Taigi, ar tuo laidojančiu asmeniu gali būti svetimas žmogus, jei tarkim yra giminių ir jie neprotestuoja? Ar reikia giminių raštiško sutikimo institucijoms?
Smulkiai nežinau, tik žinau, kad gali. Čia rašoma, kad net kaimynai gali. Ar raštiško sutikimo reikia, neaišku, bet galima pasiskambinti duotais kontaktais:
Mirus artimam. Jei nėra, kad pinigai labai spaudžia, visus dokumentus sutvarko laidojimo firmos. Reikia atiduoti pasą, kitus aktualius asmens dokumentus, jei turi, ir kompensuojamų vaistų pasą. Jie sutvarkys ir dėl laidojimo pašalpos, kurią panaudos padengti savo paslaugoms, po to beliks primokėti, jei reikės, jiems, skirtumą. Atsiskaitant išduos mirties liudijimą. Tikrai nežinau, ar gilinasi kam. Neturiu konkrečiai tokios patirties. Bet, pvz., mirus tėčiui, mirties liudijimą atidavė man, nepaprašę net jokio mano asmens dokumento. Nors buvo kontaktavę tiek su mama (teisėta velionio žmona), tiek su sese. Aišku, gali būti, kad po visos laidotuvių ceremonijos susidarė įspūdį kas ir kaip. Atkreipkit dėmesį, kad mirus žmogui, kūno liesti negalima, kol nekonstatuojama mirtis.