Įkraunama...
Įkraunama...

Mes susirgom kokliušu

QUOTE(vilanta1 @ 2012 08 17, 12:10)
Gaila, kad forume daugiau panasios temos neradau, o taip noretusi, kad kas pasidalintu apie suaugusiuju kokliuso profilaktika. ax.gif

Tai dabar jau bus nebeaktualu, jau persirgot smile.gif
Mano dukra visiškai kosuliai baigėi per pusmetį, bet jie nebuvo sunkūs. Irgi darėm mikoplazmų, tuberkuliozės tyrimus ir tik patį paskutinį - kokliušo, kuris ir pasitviritino. Bet ji stiprios sveikatos mergina, tai palyginus lengvai praėjo, priepuolinių kosulių nebuvo.
Atsakyti
Nezinau nuo ko cia tas stiprumas priklauso, bet as matyt nuo darbu buvau labai pavargusi, imunitetas pasilpes, jau ta ligonine su vaiku man buvo is paskutiniu jegu doh.gif , pries tai visa naktis nemiegota, pamenu, kad akyse vos ne zvaigzdutes rodes nuo nuovargio, gerai, kad isleido bent pirma nakti namo, nes dukra tada buvo net reanimacijoj, daug skysciu neteko. Dabar tik kai eisiu pas savo gydytoja, tai is karto sakysiu kas man yra biggrin.gif , tegul dar patvirtina tyrimu, jei reikes. Bet net keista, kodel tokios vistos, nejaugi nesusidure su panasiom ligom, pas tris skirtingas buvau. g.gif
Atsakyti
o kai jau tik kosulys belikes, ar galima nustatyti ar sirgta kokliusu ar ne (po menesio kosejimo)? Mano mama ilga laika koseja, bet ji nejo pas gydytojus. dabar mano sunus apsirgo, temperatura auksciausia jau 3 diena, pradejo koseti, ne kas kart, bet karts nuo karto kosulys labai stiprus, atrodo kad tuoj vems. Gal ir kokios kitos ligos, bet prisiskaiciau apie kokliusa ir neramu pasidare....ypac del to, kad mama tiek jau koseja, ar nebus jai si liga ir nuo jos maniskis uzsikretes....tai vat idomu ar dar mamai padarius tyrimus rasti gali bakterija ar jau per velu?
Atsakyti
QUOTE(DaiL @ 2013 03 26, 22:42)
o kai jau tik kosulys belikes, ar galima nustatyti ar sirgta kokliusu ar ne (po menesio kosejimo)? Mano mama ilga laika koseja, bet ji nejo pas gydytojus. dabar mano sunus apsirgo, temperatura auksciausia jau 3 diena, pradejo koseti, ne kas kart, bet karts nuo karto kosulys labai stiprus, atrodo kad tuoj vems. Gal ir kokios kitos ligos, bet prisiskaiciau apie kokliusa ir neramu pasidare....ypac del to, kad mama tiek jau koseja, ar nebus jai si liga ir nuo jos maniskis uzsikretes....tai vat idomu ar dar mamai padarius tyrimus rasti gali bakterija ar jau per velu?

Taip, galima. Sia liga sergama viena karta, it po persirgimo susidaro imunitetas. Tai yra tam tikras tyrimas, kuris nustato, ar zmogus turi antikuniu kraujuje siai ligai.
Atsakyti
mums labai padejo vitaminas C. tiksliau natrio askorbatas.

daug informacijos internete. ieskokite:

vitamin C for whooping cough

Atsakyti