Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas

Tiesą sakant neteko kol kas tikrinti įmonių. g.gif
Galima paprašyti išrašą iš juridinių asmenų registro, manau, ten turi buti įstaiga, kuri užsiima juridinių asmenų registravimu, registravimo pažymėjimo kopijos, įstatų kopijos, FA atskaitomybės (nors ten galima prirašyti ko tik nori), vadovo paskirimo protokolą. Bent jau šių dokumentų reikalauja LT notarai, jeigu steigiamo įmonės akcininku yra užsienio kapitalo įmonė.

Galima kreiptis į kokią LT įmonę, kurie būtent ir užsiima užsienio įmonių patikrinimu.

Teko pačiai ieškoti tokio registro Rusijoje, kaip pas mus, bet nepavyko.
Galima patikrinti VMI sveitaineje pagal PVM mokėtojo kodą, bet ten tokio pobūdžio informacijos nebus kaip reikia.
Atsakyti
Labai dėkui už atsakymą 4u.gif

QUOTE(Marija5 @ 2009 02 16, 14:05)
Galima paprašyti išrašą iš juridinių asmenų registro, manau, ten turi buti įstaiga, kuri užsiima juridinių asmenų registravimu, registravimo pažymėjimo kopijos, įstatų kopijos, FA atskaitomybės (nors ten galima prirašyti ko tik nori), vadovo paskirimo protokolą. Bent jau šių dokumentų reikalauja LT notarai, jeigu steigiamo įmonės akcininku yra užsienio kapitalo įmonė.

Vat įdomu, kokia kalba šiuos dokumentus atsiųstų kiniečiai g.gif lotuliukas.gif Angliškai tai turbūt nelabai jų prisiprašysi ax.gif

Galima kreiptis į kokią LT įmonę, kurie būtent ir užsiima užsienio įmonių patikrinimu.

O kokios įmonės pas mus tuo užsiima? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Aišku savo kalba biggrin.gif Bet dokumentai turėtu buti patvirtinti notaro bei apostille (bent jau aš taip prašyčiau).

O dėl įmonių kažkada pakliūvo toks skelbimukas internete, bet pavadinimo tikrai nepasakysiu ax.gif
Žiūrėčiau įmones, teikiančias teisines paslaugas.
Na va radau pvz. http://www.teisinesp...php?-1158257554 4u.gif

Manau yra daugiau. smile.gif
Atsakyti
Ačiū labai. Eisiu ieškoti ko nors panašaus Kaune 4u.gif
Atsakyti
laba diena, as ir daug metu svajojus ir galvojus, subrandinau verslo ideja smile.gif esu zalia verysad.gif nezinau nuo ko pradet ir kaip.Noreciau suzinot, kaip reik darbuotojams atlyginimus paskaiciuot ir nustatyt? gal yra kur nustatyta kam kiek moket? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesiuuu @ 2009 02 19, 16:50)
laba diena, as ir daug metu svajojus ir galvojus, subrandinau verslo ideja smile.gif  esu zalia verysad.gif  nezinau nuo ko pradet ir kaip.Noreciau suzinot, kaip reik darbuotojams atlyginimus paskaiciuot ir nustatyt? gal yra kur nustatyta kam kiek moket? g.gif

Aišku yra nustatyta LR Vyriausibės nutarimu.
Pradėkite skaityti nuo LR darbo kodekso. Šiuo metu minimalus darbo užmokestis sudaro 800 Lt. http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Papildyta:
O pradėti reikėtu nuo to kaip jis dirbsite. Ar steisite įmonę, ar jūsų veiklai pakaks verslo liudijimo ar individualios veiklos pažymėjimo. smile.gif
Atsakyti
Kai aplinkui visi bankrutuoja ir zmones atleidziami kazin ar verta pradeti savo versla? Nors is kitos puses sako didieji verslai ir prasideda krizes metu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Usa @ 2009 01 23, 19:15)
Na va ieškojau, ieškojau ir nusipirkau, rinkausi tarp dviejų įmonių. Abu variantai buvo labai patrauklūs. Kadangi pati esu įkūrusi dvi įmones, o vėliau pardaviau, tai jau nebenoriu pradėti nuo nulio ir kitiems nepatariu. Tik žinoma reikia žiūrėti ką perki.

Džiaugiuosi, kad tau sekasi.

Būtų įdomu, jei daugiau papasakotum, kaip įsitikinai prieš pirkdama, kad išvis yra klientų. Juk galėjo būti tik interneto svetainė g.gif Sumoki pinigus, įdedi savo tel.nr., o niekas kaip neskambina, taip neskambina, ir viską reiktų pačiai nuo nulio vėl rolleyes.gif

Kaip įsitikinai, kad ta įmonė iš tikrųjų kažko daugiau pasiekus? g.gif
Atsakyti
Na va mes pradejom imonea kurima, pirkti kazkaip nedrysom.Pati kaip buhaltere bijojau kad nebutu ko privelta.Tada daugiau darbo bus vargstant ir taisant unsure.gif Na nuo pradziu pradet irgi nelengva.Tik kazkaip drasiau tai jog vyras toje srityje jau turi nemazai patirties ir rysiu. O man kaip buhalterei tai jokio skirtumo kokios imones apskaita tvarkyti.Bandysim suktis.

Atsakyti
QUOTE(Cukrė @ 2009 01 13, 23:30)
Gera ideja, ypac kai yra prisijungianciu smile.gif vestuvines sukneles greitai atsiperka, o galima nebutinai daryti dideli salona. Atsidarai maza, bet su isskirtinem suknelem  mirksiukas.gif
Papildyta:

Nepritariu, laikas tikrai nera geras, visi bijo krizes, nes tai nera tik zodis, tai reali padetis, su kiekviena diena mazes vartojimas, pirkimas. Imones bankrotuoja, mazina etatus. Kaip atsiras nisa? Pvz uzsidaro baldu imone, atsidariusi tokia nauja, ji dirbs pelningai? g.gif ar cia kaip? unsure.gif nezinau nezinau...uztat gudriems statybininkams dabar darbo bus brokuotuose naujuose butuose rolleyes.gif o pardavineti...turbut bulves turguj, nes tik ten artimiausiu laiku trauks zmones unsure.gif

Aciu dievui kad taip mastot lotuliukas.gif Kuo daugiau taip galvojanciu, tuo mum sdidesnes galimybes thumbup.gif

QUOTE(orxe @ 2009 01 28, 14:16)
Kaip sakoma, kiekviena krizė yra galimybė  smile.gif o ypač kai pereinamas jos žemiausias taškas ir pradedama kilti ax.gif
o dėl verslo tai jis bus pelningas jei sugalvosi kokią originalią idėją, kuri tenkintų potencialių klientų poreikius ir būtų sunkiai nukopijuojama  g.gif

drinks_cheers.gif Pritariu, nereikia uzsiciklinti ant tos krizes doh.gif

Zmones gyveno ir gyvens, bus poreikis ivairiom prekem ir paslaugom. Tik moket jas pateikti. Laikotarpis kai buna ekonomikos pakilimas visam pasauli trunka labai trumpai, paskui buna nuosmukis ir taip vyksta toks ratas visa laika. Tik vieni moka isnaudoti ta laika, kiti ne. O ir bankrotas nera pasaulio pabaiga. Tik gera pamoka , kuria riekia ismokti.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

LABAI PRAŠAU MAN PADĖT cray.gif

Turiu IĮ ir noriu ją kuo greičiau uždaryt,nes sėdžiu namie su vaikais ir be pajamų, per tą įmonę negaliu net į biržą užsiregistruot.
Nežinau kaip priduot į archyvą likviduojamos įmonės dokumentus, nes ten reikia kažkuriuos dokumentus būtinai surišt, kitus užtenka į paprastas papkutes sudėt ,bet kai nesu susidūrusi net neįsivaizduoju kaip visa tai turi atrodyt, moteris kuri dirba archyve labai pikta ir net nesiteikia aiškint kaip tai turi atrodyt o kai paprašiau parodyt nors vieną jau sutvarkytą papkutę tai buvau baisiai aprėkta verysad.gif
Gal esat kuri nors tvarkiusi likviduojamos įmonės archyvą kurį reikia priduot į savivaldybę, gal turit išsisaugojusios kokių panašių pavyzdžių?

IŠ ANKSTO ESU DĖKINGA 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš likviduoju įmones.
Padėti galėčiau. Tik reikia žinoti miestą.
Pati dirbu Vilniuje, tai kol kas niekas neprisikabino, kad blogai sutvarkyta. biggrin.gif
Atsakyti