Įkraunama...
Įkraunama...

Savas verslas

QUOTE(sokoladinuke @ 2008 12 26, 14:19)
nemanau , kad sokolado verslas puiki ideja, tik ne Lietuvoje....As pati dirbu Airijoje sokolado fabrikelyje, ranku darbas, mazas fabrikelis, bet jau senai veikiantis ir turintis daug nuolatiniu klientu, o stai dbr per sia krize nera darbo, nes net ir Airijoje zmones nebeisgali  nusipirkti sokolado, bankrutuoja daug parduotuviu, kurios is musu uzsisakinedavo....taigi nekokios zinios su tuo sokolado verslu g.gif

Luxury šokolado tai aišku mažiau perka, bet ne rankų gamybos, pigų ir paprastą tai dar ir kaip biggrin.gif Manau kad pvz. per Kalėdas LT daug kas vietoj didesnės dovanos tik šokoladą pirko. Prezervatyvų irgi rinka paaugo... tiesiog tai dalykai, kurie yra maži malonumai ir visada galima jų sau leisti. O apie luxury dalykus, ar tai šokoladas, ar tie patys prezikai, tai per krizę ir nusmunka. Girdėjau ir aš dėl tų šokoladų, ar ne kelios didelės šokoladų firmos per krizes susikūrė...
Atsakyti
QUOTE(zuikelee @ 2008 12 22, 16:08)
laba 4u.gif as cia nujoke ir visai zalia blush2.gif
zodziu kaip bebutu skaudu mane atleido is darbo cray.gif bet vyras liepe nenukabint nosies ir kazka galvot bigsmile.gif ir paziule atsidaryt na kokia kirpykla ar grozio saloniuka. tik va visiskai neturiu supratimo kaip tai igyvendint g.gif gal bent galite uzvest ant kelio blush2.gif nuo ko pradet, kokiu mazdaug investiciju reiks ir pan 4u.gif ACIU!

Ir as praitais metais gvildenau tokia minti, bet greit praejo. Pakalbejau su zmonem kas tuo uzsiima ir noras praejo. 1. pati turi tureti panasu issilavinima (kosmetologe, kirpeja ar pan.) 2. Daug investiciju 3. Reik tureti patalpas (jas rasti sunku, nes turi buti ir vietos kriauklems ir visi sanitariniai dalykeliai. Pasiskaityk istatymus, siurpu) 4. Reik ieskoti produktu tiekeju (profesionalus sampunai ir kt) 5. Pasirasiau verslo plana ir galutiniam rezultate gavau isvada:jei salonas teiks pigesnes paslaugas - nieko pati neuzdirbsi,nes didzioji dalis pelno nueis kirpejoms, jei brangias paslaugas teiks - neaisku kaip klientu turesi. Ir velgi kaip bus apmokama kirpejos vieta. Ar nuomosi darbo vieta?Mokesi procenta?Atlyginima?Vienu zd, apsigalvojau su kirpykla ir del to, kai pamaciau kiek ju yra parduodama. O kodel jos parduodamos?Cia ir vel reikia aiskintis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukrė: 13 sausio 2009 - 22:15
QUOTE(Irmia @ 2008 11 18, 17:16)
O as buvau sumasciusi vestuviniu sukneliu nuoma uzsiimti, plius mano vyras vestuciu fotografas, mama floriste, tai galima butu teikti kompleksines paslaugas.. Bet paziurejau, kad vestuviu rinka perkrauta jau  verysad.gif  nors tas pasiziurejimas apsiribojo internetu..
bet ir idomu kaip krizes metu bus su tuo vestuviu bumu, kuris buvo ligi siol  smile.gif

Gera ideja, ypac kai yra prisijungianciu smile.gif vestuvines sukneles greitai atsiperka, o galima nebutinai daryti dideli salona. Atsidarai maza, bet su isskirtinem suknelem mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(gb78 @ 2008 12 30, 21:38)
Oi, kokia aktuali tema. Netrukus turėsiu grįžti į darbą po vaiko priežiūros atostogų, o taip nesinori į buvusį darbąsad.gif(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Dabar sukam su vyru galvas:), ką čia tokio naujoreikalingopelningo pradėjus? Aš manau, kaip tik geras laikas kažką pradėti, nes dabar visi bijos krizės, be to, jei kažkas bankrutuos, tai kaip ir niša kažkokia atsiras. Aišku pinigų reikia, o bankai dabar sunkiai skolintų, jei reiktųsad.gif Vyras statybų srityje sukasi, o aš niekaip nesugalvoju, kuo čia verstis? Ko gero prekyba - paprasčiausiais verslas, bet ką pardavinėti?????????

Nepritariu, laikas tikrai nera geras, visi bijo krizes, nes tai nera tik zodis, tai reali padetis, su kiekviena diena mazes vartojimas, pirkimas. Imones bankrotuoja, mazina etatus. Kaip atsiras nisa? Pvz uzsidaro baldu imone, atsidariusi tokia nauja, ji dirbs pelningai? g.gif ar cia kaip? unsure.gif nezinau nezinau...uztat gudriems statybininkams dabar darbo bus brokuotuose naujuose butuose rolleyes.gif o pardavineti...turbut bulves turguj, nes tik ten artimiausiu laiku trauks zmones unsure.gif
Atsakyti
Na kirpyklos ir grozio salonai siuo metu tikrai nenaudingi ir nepelningi. Siaip visai neblogai einasi aplinkos apzeldinimas ir gerbuvis, taciau tam reikia truputi ismanymo, kad pradziai galima butu paciai dirbti, nes iskart zmoniu su tokiu issilavinimu neprisiimsi. Taciau bet kokia ideja yra gera, tik reikia labai stengtis ir igyvendinti wink.gif
Atsakyti
Su aplinkos zeldinimais kad gerai tai ir as girdejau. tik tiek kad paciai reikia dirbti, bet pinigeliai verti to. na pasisamdai pora pagalbininku, kad tau kasinetu kur reikia.
Atsakyti
bet reikia ne tik paciai dirbti ,bet ir ismanyti sita darba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jotke @ 2009 01 14, 22:49)
bet reikia ne tik paciai dirbti ,bet ir ismanyti sita darba 4u.gif

Čia tai tikrai. Sutinku drinks_cheers.gif
Manau, kad akcininkas, savininkas ir/ar vadovas turi išmanyti verslą, kurio užsiima.
Kaip kitaip vadovauti darbuotojais? Kaip juos konsultuoti, padėti, apmokyti ir t.t.
Atsakyti
Apskritai imantis bet kokio verslo reikia arba tureti tos srities issilavinima, arba tai turetu buti didziausias pomegis, kuriam skiriate labai daug laiko smile.gif
Pvz as labai noriu atidaryti sukneliu nuomos salona ir prie to dar teikti vestuviu organizavimo paslaugas, kadangi man renginiu organizavimas yra sritis, kur as galiu iki galo realizuoti save. Nors realiai mano issilavinimas vadyba. Bet tai tik aplinkybiu lemtas pasirinkimas, todel vistiek svajoju, kad kadanors mano svajone issipildys wink.gif
Atsakyti
bet kiek yra tokiu kurie nieko neismano ir vadovauja doh.gif

o tiketis visada reikia thumbup.gif
Atsakyti
Turime su MB verslą. Jis yra direktorius. Dirbame kol kas tik dviese.
Bet net neįsivaizduoju kaip dirbti, jeigu vadovas nieko nenusimano.
Visada galiu jam paskambinti ir pasikonsultuoti, bet kokioje situacijoje. biggrin.gif
Kitame darbe taip pat, nors dažniausiai konsultuojasi su manimi, nes esu įmonės teisininkė. Bet vistiek yra ramiau, kai žinau, kad galiu nueiti pas vadovą ir pasikalbėti apie darbą, užduotys, pasitarti galų gale ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
visko buna siam gyvenime biggrin.gif ne karta teko matyti kad paprastas darbininkas ismano daugiau bigsmile.gif
juk ne naujiena kad yra nemazai tokiu kurie nusipirke ivairius diplomus doh.gif kad tik but ne toks kaip kiti,o kad neisnmano ne bu ne me tai dzin biggrin.gif
Atsakyti
Teko vieną kartą diskutuoti šiuo klausimu. Karšta diskusija buvo karsta.gif hihihi.gif
Pažįstamas teigė, kad vadovu gali buti bet kas, svarbiausia - geras, viską išmanantys kolektyvas.
Kategoriškais nesutinku schmoll.gif
Geru vadovu gali buti ir be aukštojo išsilavinimo asmuo, pvz. ne mažai dirbęs tam tikroje srityje ir vėliau nusprendęs turėti savo verslą.
Bet jis turi išmanyti savo verslą, kitaip manau bankrotas. doh.gif
Atsakyti