Nejau nieks nieko negali parašyti apie mokytojas?
QUOTE(alina @ 2009 11 20, 10:33)
atrodo pagaliau ir mūsų mokykla bus pertvarkyta į gimnaziją nuo kitų mokslo metų
o mes padiskutavom su aukletoja, kad ta gimnazija tai bus tik pavadinimas, mokytojai liks tie patys, tik pavadinimas gimnazija. ir priims visus, kas tik nori, gali mokytis kad ir vien 3.tai kokia tada esme? jokia..juk dabar pvz i zirmunu gimnazija priima tik su gerais pazymiais, ir visi eina ten mokytis, o pas mus kaip ir paprastoj mokykloj liks viskas taip pat.
Ir mano sūnus eis į šią mokyklą,turiu pasakyti,kad padarė įspūdį mokyklos dydis,erdvi krepšinio aikštelė lauke,stebėjimo kameros prie į ėjimo,pati mokykla labai erdvi ir švari.Pradinukai turi atskirą korpusą nuo vyresnių klasių vaikų,vieni kitiems tikrai netrukdys.Maitinimas taip pat skirtingu laiku.Pradinukai baigia pamokas tarp 11 ir 12.30 val.veliau galima leisti laiką būreliuose arba papildomai mokytoja gali užsiimti su vaiku(po pamokinė veikla).O kad ruošiasi pertvarkyti nuo 9 klasės į gimnaziją,tai dar geriau,pakelia mokyklos prestižą.Deja apie mokytojas dar negaliu nieko pasakyti konkretaus,tačiau esu girdėjusi gerų atsiliepimų.
Aš taip pat už uniformas,manau uniforma ,,suteikia" daugiau patogumų tiek tėveliams,tiek mokiniams,nes nebus apkalbėjimo bent viena tema mažiau kaip aprengtas vaikas ir pan.. Vaikai ir mokytojai daugiau dėmesio pradės skirti mokslo žinioms,o ne išvaizdai...
O aš prieš uniformas. Visų pirma kokybės ir kainos santykis... Uniforma kainuoja daug, kiek pamenu, o kokybė labai prasta ....Prieš keletą metų siuvome uniformą sūnui einančiam į pirmą klasę, kelnės buvo iš tokios sintetines, labai plonos medžiagos ( kaip su tokiom žiemą vaikščioti? ). Nuėjo į rugsėjo pirmosios šventę ir tiek. Be to , pagalvokite, kaip nepatogu tiems vaikams, kurie po mokyklos negryžta namo, o eina tiesiai į kokius nors būrelius...? treniruotes? Kaip ta uniforma turėtų atrodyti po tokio jos nešiojimo nuo ryto iki vakaro? Kiek tada per metus reikia tokių uniformų pasisiūti? O kaip su greitai augančiais paaugliais vaikais? rudenį jie vienokio ūgio, o pavasarį visa galva aukštesni? Be, to kam reikia suniveliuoti visus vaikus, tegu jie būna indvidualybės, tegu lavina savo skonį, ugdo toleranciją . Tai tokia vat mano nuomonė
Na žinoma,svarbiausia kokybiškos uniformos
Aš už uniformas, tik norėtusi kokybiškos, tikiuosi tokios ir bus.
O už ar prieš tai aš tik už. Nes yra vaikų iš neturtingų šeimų, kurie negali taip puoštis kaip kiti, tada atsiranda pašaipos. O dabar bus visi vienodi, nereikės mokykloje madų rodyti.
O jau vaiko individualybė manau vystosi mūsų pasaulyje ir taip gana greitai, jie ir savo teises žino, ir žino kur pasiskųst galimą, tik gaila kad pareigų savo ne visi žino.
O už ar prieš tai aš tik už. Nes yra vaikų iš neturtingų šeimų, kurie negali taip puoštis kaip kiti, tada atsiranda pašaipos. O dabar bus visi vienodi, nereikės mokykloje madų rodyti.
O jau vaiko individualybė manau vystosi mūsų pasaulyje ir taip gana greitai, jie ir savo teises žino, ir žino kur pasiskųst galimą, tik gaila kad pareigų savo ne visi žino.
Nieko gero uniformose nematau. Visų pirma brangu, dažnai prastos kokybės ir labai nepraktiška. Pvz. mano pradinukas sugeba kiekvieną dieną išsiterlioti ir per mokslo metus suplėšyti bent dvejas poras kelnių .
Todėl aš prieš uniformas, bent jau pradinukams
Todėl aš prieš uniformas, bent jau pradinukams
Aš tai už uniformas, nes man gražu ir puošnu matyti mokinį, apsirengusį tvarkingai, stilingai, reprezentuojantį mokyklą . Galvoju, kad gal daugiau ir pagarbos mokyklai atsiras, ir vaikus identifikuot bus lengviau, jei tarkim blogai elgsis gatvėje ar kaip tik pasižymės geru elgesiu troleibuse Kaip suprantu, tik viršutinė dalis aprangos yra privaloma (pvz švarkas), o kiti drabužiai pasirinktinai? Ar ne?
Švarkais aš domėjausi, tai supratau, kad jie bus atlenkiamais rankogaliais (jei išaugs, bus galima pasiilginti), o medžiagos sudėtis - pusvilnė.
Kokybė labai svarbu, bet kol nepabandysim, nesužinosim
Beje, pati baigiau vidurinę su sovietinėm uniformom ir nepatogiom, (atsimenat- klostės buvo )ir kažkaip neprisimenu, kad mama skųsdavosi, kad skalbt dažnai reikia .Ir dviem metam užtekdavo. Tokių tai nebenorėčiau.
O džemperiukai, džinsai- sutinku, kad patogiausia vaikui taip, bet juk jie ateina į mokyklą mokytis, o ne kaip daržely- žaist judriųjų žaidimų, valgyt, miegot ir prabūt visą dieną
o kokie dar rūbai uniforminiai yra?
Švarkais aš domėjausi, tai supratau, kad jie bus atlenkiamais rankogaliais (jei išaugs, bus galima pasiilginti), o medžiagos sudėtis - pusvilnė.
Kokybė labai svarbu, bet kol nepabandysim, nesužinosim
Beje, pati baigiau vidurinę su sovietinėm uniformom ir nepatogiom, (atsimenat- klostės buvo )ir kažkaip neprisimenu, kad mama skųsdavosi, kad skalbt dažnai reikia .Ir dviem metam užtekdavo. Tokių tai nebenorėčiau.
O džemperiukai, džinsai- sutinku, kad patogiausia vaikui taip, bet juk jie ateina į mokyklą mokytis, o ne kaip daržely- žaist judriųjų žaidimų, valgyt, miegot ir prabūt visą dieną
o kokie dar rūbai uniforminiai yra?
Matyt mama uniformos ir neskalbė, nes išskalbus anų laikų suknelę plisė išsileisdavo. Prisimenu, kad net po lietaus suknelės sijonas bangom nueidavo . Kai buvau paauglė dėl nenusistovėjusių hormonų žiauriai prakaituodavo pažastys, kad net nuo druskų sukietėdavo ir pabaldavo uniformos siūlės tose vietMatyt mama uniformos ir neskalbė, nes išskalbus anų laikų suknelę plisė išsileisdavo. Prisimenu, kad net po lietaus suknelės sijonas bangom nueidavo . Kai buvau paauglė dėl nenusistovėjusių hormonų žiauriai prakaituodavo pažastys, kad net nuo druskų sukietėdavo ir pabaldavo uniformos siūlės tose vietose. Todėl kiekvieną šeštadienį ją skalbdavau iki pusės, o per atostogas su siūlais dygsniuodavau sijoną ir jau merkdavau į vandenį visą. Prisimenu dar, kad žiemą su ta suknia būdavo šalta, o pavasarį žiauriai karšta. O apie bernų nutrintus blizgančius švarkus iš vis patyliu. Jaučiu niekas jų į valyklas nenešdavo, todėl kartais nuo kai kurių sklisdavo kvapeliai
QUOTE(hilin @ 2010 04 26, 19:07)
kas neisgali nupirkt vaikui brangesniu drabuzeliu, tai jau gales uz tokia kaina nupirkti SPECIALU tik mokyklai skirta drabuzi? o jei tokia seima turi daugiau negu viena vaika?
ir kokie tie "vienodi"? vis tiek vienas bus aukstas ir plonas, kitas mazas ir storas, trecias "ryzas strazdanotas", ketvirtas mikciojantis, penktas - be danties... o kur dar visi kiti aksesuarai - batai, kuprines, piestukines? telefonai? elektroniniai zaidimai? kaip jus visus suvienodinsit? jei patyciu priezastis butu tik drabuziai, tai tarybine mokykla butu buvusi idealus mokyklos variantas...