Atnešu savo galima sakyti pirmuosius jūsų teismui
Varškinis su persikais ir trintom braškėm, saldainių masė, 2 kg
Antras baisiai brokuotas, kai kas tik nuotraukoj pasimatė... naminiam valgymui.
Varškinis su persikais ir trintom braškėm, saldainių masė, 1,5 kg
Atnesu savo tortuka velykom. Puostas grietinele, sokoladu. Pirma kart puosiau grietinele, rankos, kojos drebejo . Iki tobulumo dar labai toli, bet vis tiek esu patenkinta. Tik, kad iki rytojaus nenuciuostu grietinele, tai butu liuks
Sveikos ,kepejeles.As su klausimu... kelis kart dariau pastilaza ir mase su kiausinio baltymu...ir visus kartus visiskas fiasko .... nukreipkit teisinga linkme ,prasau .Gal kas noretu kursus pravest pastilazo darymo
Kristute kas per mase su kiausinio baltymu
Jau tortuku grozis
Pastilaza darau ta kur be baltymo
Pastilaza darau ta kur be baltymo
na atnešu ir aš savo pirmąjį dviejų aukštų, ir pirmą kertą dengtą pastilažu tortuką
Snickers'as/Vaisinis, pastilažas, 4kg
ačiū visoms už pagalbą
privargau aš su juo, bet gavos kaip gavos... žodžiu pasidariau pastilažą, kuris bedengiant plyšo vienam krašte dar bedengiant kažkaip sviestinis man pradėjo slinkt apačion... nu jau su siaubu ėjau dengti mažiuką, tas pasidengė kuo puikiausiai tai lupau ir nuo pirmo pastilažą ir dengiau per naują...
atėjo laikas puošt, sekės visai neblogai, tik vėl privargau su ta juostele aplinkui, kaip jūs ją tokią gražią ir aplink visą tortą padarot? nes man nesigavo ištisa, suplyšdavo ar vėl koks galas pasidarydavo jai... todėl dėjau ir lipinau dalimis
Snickers'as/Vaisinis, pastilažas, 4kg
ačiū visoms už pagalbą
privargau aš su juo, bet gavos kaip gavos... žodžiu pasidariau pastilažą, kuris bedengiant plyšo vienam krašte dar bedengiant kažkaip sviestinis man pradėjo slinkt apačion... nu jau su siaubu ėjau dengti mažiuką, tas pasidengė kuo puikiausiai tai lupau ir nuo pirmo pastilažą ir dengiau per naują...
atėjo laikas puošt, sekės visai neblogai, tik vėl privargau su ta juostele aplinkui, kaip jūs ją tokią gražią ir aplink visą tortą padarot? nes man nesigavo ištisa, suplyšdavo ar vėl koks galas pasidarydavo jai... todėl dėjau ir lipinau dalimis
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2013 03 30, 14:56)
Kristute kas per mase su kiausinio baltymu
Kiausinio baltymas,apie 0,5 cukraus pudros,2 v .s. aliejaus ir 1v.s. zelatinos ,tirpinam 2 v.s. vandens .Man nesigavo ... nors ne naujiena
Papildyta:
QUOTE(Rakelė @ 2013 03 30, 15:22)
Na nesigauna man jis.... ka daryti
QUOTE(kr1stute @ 2013 03 30, 16:44)
Kiausinio baltymas,apie 0,5 cukraus pudros,2 v .s. aliejaus ir 1v.s. zelatinos ,tirpinam 2 v.s. vandens .Man nesigavo ... nors ne naujiena
dariau jau pora kartų šitą, man gaunas kuo puikiausiai jis
QUOTE(kr1stute @ 2013 03 30, 16:44)
Papildyta:
Papildyta:
bandykit pastilaza dengimui.
---
PASTILAŽAS skirtas tortu dengimui
1 val. š. (nubrauktas) želatinos (naudoju Dr. Oetker 10-14g)
60 ml. vandens (tiek pilu jei laikau brendimui)
1 a. š. citrinų rūgšties (dedu 2)
3 v. š. dirbtinis medus
500 g. cukraus pudros
120 g. krakmolo
5 val. š. aliejaus (pilu 3)
Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti.
Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame. 1/3 ar mažiau sauso mišinio įdedame į dubenį, kuriame maišysime masę, nesusidėti visko iš karto.
Išbrinkus želatinai, išlydome, dedam citrinos rūgštelės, pilam medų, išmaišom iki vientisos masės, atvesinam, maišant supilam į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio palaipsniui susidedam likusį sausą mišinį, įsiminkom aliejų, konditerinių kvapų.
Masė laikoma plėvelėje sandariai suvyniota kambario temperatūroje.
As su kalusimu musu kepejom. Nu atrodo stovi man ta grietinele. Tik ji man tokia atrodo nevientisa, su tokiom skylutem, nemoku net paaiskint. As ja gal perplakiau. Ir kada reikia deti standikli. As dejau pabaigoje.
Na ir prineset grazuoliu tortuku!niku nebepamenu,bet kazkieno kelmas,krepselis,laivas......sunku ir beprisiminti,vienas uz kita grazesni!
SZ -kiek jusu tortu!! kad ir miegate ??
Atnesu savo.Pirmakart dariau zolyte ir zuikius vis bijojau ,kad slapios beze nedaplaksiu ir viskas nuciuos,tai aisku perplakiau... bet isejo tas ,kas isejo
Ir is anksto sveikinu visas kepejeles su artejanciomis sventemis!!!
SZ -kiek jusu tortu!! kad ir miegate ??
Atnesu savo.Pirmakart dariau zolyte ir zuikius vis bijojau ,kad slapios beze nedaplaksiu ir viskas nuciuos,tai aisku perplakiau... bet isejo tas ,kas isejo
Ir is anksto sveikinu visas kepejeles su artejanciomis sventemis!!!
TITA - pagal viska, perplakei grietnele, jei atsirado gumuliuku. bet siaip atrdo ji graziai. standiklio nebutina deti. bet geles nelabai
kristute - darau tik pastilaza be baltymo, kai busi vietoj - pamokinsiu
kristute - darau tik pastilaza be baltymo, kai busi vietoj - pamokinsiu