aciu visoms ivertinusioms mano torta
noriu paklausti tu, kurios gyvena ir kepa tortus JK:gal zinot kur isigyti tokiu padekliuku kaip cia visos LT. naudoja-labai man jie grazu nerandu nei ebay as ju,o gal nezinau kaip jie vadinasi?
ar cia visos Velykoms ruosiates,kad tortuku nededat ?
QUOTE(feminell'a @ 2013 03 20, 09:34)
ačiū o tikėjaus kad kaip nors prasisuksiu su turimais įrangiai, deja
---
Jeigu darsysiu 2 aukštų tortą, vienas skonis tiramisu, kitas rafaelo, kurį reikėtų dėti į apačią?
---
Jeigu darsysiu 2 aukštų tortą, vienas skonis tiramisu, kitas rafaelo, kurį reikėtų dėti į apačią?
Aš darau su paprasta liniuote, dedu pakreiptą į vieną pusę, po to į kitą. Gal nevisiškai lygiai gaunas, bet... va čia taip daryta.
Tuo pačiu dar kelis įdėsiu. Barbė - fėja.
Makitos įrankių dėžė.
Dvi širdys.
Rekaliuke
QUOTE(Fainika @ 2013 03 20, 19:18)
labai ačiū
pastilažo galvoju nebrandinti, skaičiau kur buvo anksčiau rašyta, kad jo brandinti nebūtina
o gal geriau brandinti? kaip geriau?
pastilažo galvoju nebrandinti, skaičiau kur buvo anksčiau rašyta, kad jo brandinti nebūtina
o gal geriau brandinti? kaip geriau?
na net nezinau jei darysit pirma kart tai sunku spresti kaip ten jum gausis, visos darom pagal ta pati recepta bet skirtingai gaunasi, po to tobulinam pagal save
man dazniausiai brandinu taip man geriau darbai pasiskirsto, ypac jei reik ryskiau dazyti nes mase gerokai paminksteja nuo dazu paskirstymo minkant, tai jei ji is kart pats tas, po to gaunasi kose. Jei reik baltos ar siaip is kart geros tada nebrandinu bet darau ne pagal recepta o jau pagal save koreguota
Rekaliuke
QUOTE(rekaliuke @ 2013 03 20, 19:03)
labai fainuciai tortukai
rekaliuke, gražūs tortai ir ačiū už pasidalintą info, vyras taip pat išmastė, kad su liniuote turėtų kažkas gautis
Papildyta:
man dazniausiai brandinu taip man geriau darbai pasiskirsto, ypac jei reik ryskiau dazyti nes mase gerokai paminksteja nuo dazu paskirstymo minkant, tai jei ji is kart pats tas, po to gaunasi kose.
Aš kai kažkada bandžiau brandinti man šonai sukietėjo ir jų nebėjo išminkyti, trupėjo tai tokios tikrai negalėjau ant torto dėl. Čia gal oro kažkur gavo, ar šonai ir turi taip sukietėt?
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2013 03 20, 20:20)
man dazniausiai brandinu taip man geriau darbai pasiskirsto, ypac jei reik ryskiau dazyti nes mase gerokai paminksteja nuo dazu paskirstymo minkant, tai jei ji is kart pats tas, po to gaunasi kose.
Aš kai kažkada bandžiau brandinti man šonai sukietėjo ir jų nebėjo išminkyti, trupėjo tai tokios tikrai negalėjau ant torto dėl. Čia gal oro kažkur gavo, ar šonai ir turi taip sukietėt?
QUOTE(feminell'a @ 2013 03 21, 00:01)
rekaliuke, gražūs tortai ir ačiū už pasidalintą info, vyras taip pat išmastė, kad su liniuote turėtų kažkas gautis
Papildyta:
Papildyta:
Sonai neturi sukieteti. Jei jau brandinat, reikia ivynioti i maistine plevele
Rekaliuke
QUOTE(bitė Majaa @ 2013 03 20, 22:05)
Sonai neturi sukieteti. Jei jau brandinat, reikia ivynioti i maistine plevele
įvyniojau, bet matyt pro kažkur oro pateko, nes šonai buvo kieti ir trupėjo
QUOTE(okmantes @ 2013 03 20, 20:48)
ar cia visos Velykoms ruosiates,kad tortuku nededat ?
Itariu, kad senbuves ohogo kaip ruosiasi Pati ne kazin ka Velykoms susiplanavus, tai laukiu palatos draugiu tortuku
Aciu labai uz idejas
QUOTE(rekaliuke @ 2013 03 20, 20:03)
QUOTE(feminell'a @ 2013 03 20, 23:01)
ivyniojus sandariai neturetu sukieteti,bet jei jau taip nutiko,ta sukietejusia dali nupjaustot,mase mikrobangeje trumpam pasildot ir isminkot
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 03 20, 22:28)
ivyniojus sandariai neturetu sukieteti,bet jei jau taip nutiko,ta sukietejusia dali nupjaustot,mase mikrobangeje trumpam pasildot ir isminkot
Būtent. Reikia labai sandariai įvynioti į maistinę plėvelę ir tikrai nei per naktį, nei per porą dienų ar kiek ilgiau, neįmanoma, kad sukietėtų. Per gan ilgą laiką pradeda sausėt masė, bet Saulės zuikučio aprašytas metodas tokiu atveju išgelbėja padėtį.
Fainika, jei darysite pirmą kartą pastilažą, darykite bet kokiu atveju bent jau iš vakaro, o jei nepavyks kas nors, o reikės jau puošti?
Aptepus tortą sviestiniu kremu aš palaikau šaldytuve, kad sustingtų. Tai ypač svarbu, jei tortas minkštas. Tada prieš dengiant mase dar labai labai plonai aptepu,kad masė priliptų. Būtina labai gerai išlyginti sviestinį kremą, nes kitaip apdengus gausis celiulitinis tortas.