QUOTE(kr1stute @ 2013 03 30, 16:44)
bandykit pastilaza dengimui.
---
PASTILAŽAS skirtas tortu dengimui
1 val. š. (nubrauktas) želatinos (naudoju Dr. Oetker 10-14g)
60 ml. vandens (tiek pilu jei laikau brendimui)
1 a. š. citrinų rūgšties (dedu 2)
3 v. š. dirbtinis medus
500 g. cukraus pudros
120 g. krakmolo
5 val. š. aliejaus (pilu 3)
Želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti.
Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame. 1/3 ar mažiau sauso mišinio įdedame į dubenį, kuriame maišysime masę, nesusidėti visko iš karto.
Išbrinkus želatinai, išlydome, dedam citrinos rūgštelės, pilam medų, išmaišom iki vientisos masės, atvesinam, maišant supilam į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio palaipsniui susidedam likusį sausą mišinį, įsiminkom aliejų, konditerinių kvapų.
Masė laikoma plėvelėje sandariai suvyniota kambario temperatūroje.