Laukiamiausias turiu dvi - Halloween'ą ir Kalėdas, joms visada ilgai ir smagiai ruošiamės, o nelaukiamiausia, turbūt, Velykos, jų kaip ir nešvenčiame, tai net nežinau ar mums ji išvis skaitosi kaip šventė.
Na, tai jeigu nesate katalikai, tai tada tikrai Velykos nera svente. Juk kas jums is to, kad Kristus prisikele!? O va Romos Kataliku baznycioje tai Velykos - didziausia metu svente ir jai ruosiamasi labiausiai.
Tai kad ir nereligingų žmonių tuntai Velykas tvarkingai švenčia, dažo kiaušinius ir t.t. Juk dažnai į Velykas žiūrima kaip į pavasario šventę, nebūtinai per religinę prizmę. Taip taip, pirminė Velykų esmė - Kristaus prisikėlimas (jeigu imam katalikybę), bet uk kiekvienas savaip šventes adaptuoja. Lygiai taip pat, kaip ir Kalėdas ne visi švenčia dėl Kristaus. Taigi, mano komentaras buvo toks, kad mums Velykos tiesiog neįdomios, nei kaip Kristaus prisikėlimo šventė (esam nereligingi), nei kaip pavasario šventė. Gal, jeigu būtų vaikų, visai kitaip į šitą dieną žiūrėtume, visgi mažiesiems Velykos tikrai smagi šventė.
Vienintele bent kiek laukiama svente- Kaledos. Jokiu kitu svenciu nemegstu, ypac gimtadieniu, papildomas galvos sukimas, ruosimasis, dovanu pirkimas ir t.t.t.t. Stengiuosiu kuo daugiau svenciu isvengti
vaikai zinoma laukia gimtadieniu ir kaledu nes gauna dovanu ir ateina daug draugu, kuriu jie visada laukia. o man smagiausios vestuviu metines nes su vyru dviese islekiam kur nors pasibut
O as visada nelaukiu savo gimtadienio,tuomet pajunti kaip bega metai...
QUOTE(ginciucha @ 2012 10 17, 11:32)
O as visada nelaukiu savo gimtadienio,tuomet pajunti kaip bega metai...
mano pati pačiausia šventė šv. Kalėdos...laukiu labai jų nuo pat vaikystės ir ne dėl dovanų, o dėl šilumos, pasibuvimo su artimaisiais, ramybės jausmo, stebuklo laukimo....taip ir gyvenu nuo Kalėdų iki Kalėdų...
baisiausia- helovynas, man tai tėra tik dirbtinai prekybininkų ir žiniasklaidos brukama šventė, bet kol kas LT ji nėra plačiai prigijusi ir manau, kad labai gerai, su savo šv. Vėlynių tradicijomis esame unikalūs, ty. proga susikaupti, prisiminti tuos kurie išėjo, o tai šiuolaikiniame pasaulyje retai pasitaikanti galimybė... manu, kad niekam pasulyje nėra ir nebus įdomus kaip pas mus " švenčiamas" Helovynas, o vat Vėlinių tradicijos tikrai įdomios bei išskirtinės....
QUOTE(applejuice @ 2012 09 04, 19:32)
Vienintele bent kiek laukiama svente- Kaledos. Jokiu kitu svenciu nemegstu, ypac gimtadieniu, papildomas galvos sukimas, ruosimasis, dovanu pirkimas ir t.t.t.t. Stengiuosiu kuo daugiau svenciu isvengti
Galvojau as viena cia tokia nenorimali,man baisiausia diena metuose mano gimtadienis,nezinau kodle bet net vaikystej savo gimtadieniu nesvesdavau,tevams labai pasiseke
O kaledos tai kita kalba,aisku dovanu ieskoti,galva sukti sunki uzduotis, bet jau bepakuojant dovanas pajuntu toki gera jausma,o kai namai pasipuosia isvis smagu,silta pasidaro...
Mano laukiamiausia šventė yra Kūčios-tokia ramuma, kai susirenka visa šeima prie Kūčių stalo
O labiausiai kasmet nelaukiu Naujųjų metų
O labiausiai kasmet nelaukiu Naujųjų metų
Labiausiai zinoma laukiam Kaledu! o siemet jos mums bus isvis ypatingos, nes musu seimoje jau trecias asmuo, todel sios sventes laukiam be proto
o nelaukiamiausiu svenciu kaip ir nera, visomis dziaugiams ir stengiames pamineti
o nelaukiamiausiu svenciu kaip ir nera, visomis dziaugiams ir stengiames pamineti
Man pati pačiausia šventę yra Šv. Kūčių vakaras... nepakartojama būna susėst visiems prie stalo, pasidalint džiaugsmais ir vargais.... Susirenka visa šeima ir viduj jauti tokią šilumą ir tokį ramumą, kurio net apsakyt neįmanoma... O kai buvme mažesni, tai man ir broliui Šv Kūčių naktis būdavo pati neramiausia, juk laukdavom Kalėdų Senelio, tikėjomės, kad gal pavyks jį užtikt