QUOTE(Kactukas @ 2013 03 10, 16:17)
Nuostabios mintys, naturalios, sveikos. Viskas gerai.
Su jumis viskas gerai, o jusu draugas turi problema. Tai niekur neisnyks. Kazkada jis susidurs su savaja problema akis i aki ir tures rinktis. Bet cia ne apie jus.
As visad likdavau susimasciusi, kaip imanoma ilgai gyventi su zmogumi, kuris geria. (...)
Kai supratau, kad pasidariau daugiau nelaiminga, nei laiminga mes nutraukem santykius. Tai pareikalavo valios pastangu, taciau po to apeme diziulis dziaugsmas, nukritusios nastos, tapo aisku, kad buvau jau ir pavargusi. Kad atsivere naujos durys i nauja patirti i nauja meile.
Graži, nuoširdi istorija ir patirtis. Ir, tikiuosi, hapyend`as
Mano istorija tokia, kad ištekėjau po pirmo kurso, atsirado dukriukas. Vyras, palyginus su aplinkiniais, išgerdavo saikingai, mus laikė buožėmis, nes gyvenom, jų mastu, karališkai. Pirmą kartą jis mane sumušė po poros metų nuo vedybų. Buvo visko daug. Nebenoriu to prisimint. Pragyvenau 13 metų ir išsiskyriau. Ir dėl to, kad gelbėjau savo kailį. Ir, labiau dėl to, kad nenorėjau, kad dukra tai matydama, galvotų, kad yra tik toks gyvenimas, kaip mano, mano motinos, mano seserų, bus laiminga, jei į kailį gaus ne kas savaitę, o kas mėnesį. Kad suformuočiau teisingą požiūrį į šeimą, pasistengiau jai parodyti, kad yra ir kitokie santykiai, kitoks gyvenimas, pagarba moteriai. Manau, man pavyko. Dukra tikrai nesileis skriaudžiama.
Štai ir dabar, organizuodama kaimynės laidotuves, savo exvyrui patikėjau duobkasių organizavimą. Reziume, kad nuvežęs duobkasius, pats dingo porai valandų, pasigėrė, man teko skubiai vežti pastiprinimą, kad spėtų iškasti be jo. Stebėjausi savimi, kaip atmintis trumpa, kaip pamiršau, kad juo negalima pasitikėti. Ir suvokiau tai, kad mes dar pusėtinai gyvenom, nes aš juo rūpinausi: parveždavau girtą, prišnekindavau važiuoti iš vakarėlio, kol dar ko nepridirbo, paragindavau išsimiegoti. Ir jis toks tada pusėtinas dar buvo (skambės pagyrūniškai) mano dėka. Žiūrėjau į jį ir džiaugiausi, kad man nebereikia su juo tąsytis. Ir užjaučiau dukrą, kad jis jos tėvas ir ji turi su juo bendrauti. Stebėjausi tuo santuokos sakramentu, kuris mus sujungė iki gyvos galvos. Aš į jį dabar žiūriu, kaip į menkai pažįstamą kaimyną, su kuriuo kalbuosi, kai turiu ką pasakyti, ir nesisveikinu, jei nematau reikalo.
Kitus 5 metus gyvenau su žmogum, kuris buvo abstinentas, nerūkė, pikčiausias žodis, kurį jis man yra pasakęs, ir kas papiktino mano dukrą, buvo: nusišneki. Deja, vėžiukas.
Taigi, sumoj, su vyrais pragyvenau 18 metų, mačiau ir šilto ir šalto ir juodo ir balto.
Nustebot. Sakysit, tiek iškentus nuo girtuoklio, vėl lipu ant to paties grėblio. Kažkodėl
esu tikra, kad daugiau niekam neleisiu taip su manim elgtis.