oru prognozes kitai savaitei tai visai nekokios. Jau rytoj skrendam. Tai tokia pasimetusi esu del batu ir aprangos.
QUOTE(nijako @ 2013 03 17, 14:55)
oru prognozes kitai savaitei tai visai nekokios. Jau rytoj skrendam. Tai tokia pasimetusi esu del batu ir aprangos.
As tai nesijaudinu Aisku, lietaus nesinori ir tikiuosi, kad bent nelis nuo ryto iki vakaro istisai Rubus vezuosi pavasarinius - ilgaaulius, paltuka, megztukus... Esam buve Paryziuj vasario menesi, siaip panasus oras buvo, is 4 dienu viena diena lijo...
Toks klausimas planuojant dienos maršrutus - kiek laiko užtrukdavot vienam kitam objekte, pvz.
1. Montmarte aplankant bažnyčia, pavaikštant po rajoną, praeinant pro Moulin Rouge
2. Luvre, neišsiplečiant su stovėjimais eilėse
3. Pompidu
4. Eliziejaus laukus praeiti
ir t.t.
Mes planuojam but 4 pilnas dienas, jau atemus atvykima-isvykima ... gal kas padesite nuo kur startuoti ir kokia eiga aplankyti .... nes tiesiog neisivaizduoju kaip su laiku ....
1. jei sakykim mes pirma diena nuo ankstaus ryto i Montmarta, nes bažnyčia mačiau net nuo 6 atsidaro .... ten pavaikščiojus patraukti i Defence rajona, is ten sustoti prie Arkos
2. Kita diena puse dienos skirti Luvrui ir patraukti paskui Eliziejaus laukais
3. Eifelis, Invalidu namai, Notre-dame tik isore, ...
4. Versalis
vakarai Lotynu kvartale, iki Eifelio
mes vyksim vasara, tai ir turistu srautai aisku bus ne kaip ziema ... nu bet ka padarysi ...
Labai lauksiu planuojanciu ar suplanavusiu nuomones ir pasisakymu
1. Montmarte aplankant bažnyčia, pavaikštant po rajoną, praeinant pro Moulin Rouge
2. Luvre, neišsiplečiant su stovėjimais eilėse
3. Pompidu
4. Eliziejaus laukus praeiti
ir t.t.
Mes planuojam but 4 pilnas dienas, jau atemus atvykima-isvykima ... gal kas padesite nuo kur startuoti ir kokia eiga aplankyti .... nes tiesiog neisivaizduoju kaip su laiku ....
1. jei sakykim mes pirma diena nuo ankstaus ryto i Montmarta, nes bažnyčia mačiau net nuo 6 atsidaro .... ten pavaikščiojus patraukti i Defence rajona, is ten sustoti prie Arkos
4. Versalis
mes vyksim vasara, tai ir turistu srautai aisku bus ne kaip ziema ... nu bet ka padarysi ...
Labai lauksiu planuojanciu ar suplanavusiu nuomones ir pasisakymu
PUKa, jau turit bilietus? 4 dienos jau pakankamai nemažai, galima leist sau nebėgt, o pajaust malonumą. O per daug dienų tikriausiai nebūna, man mūsų būsimų pilnų 6 dienų per mažai...
Į Luvrą eičiau, jei nebūtų gaila beveik pilnos dienos - esu ten salėse praleidus 6 valandas, bet visko nepamatėm, pabaigoje su drauge jau ieškojom foteliukų, kur reikia atsigulus žiūrėt į lubas - taip dar ir ilsėjomės.
Man labiau patinka Orsay muziejus, jei rinkčiaus kažkurį vieną - be abejonės d'Orsay.
Maršrutą planuočiau, priklausomai nuo gyvenamos vietos - man Paryžius apeinamas pėstute, tik batų gerų reikia.
Vietoj pusdienio Pompidu (vis tiek pro šalį praeisit) rinkčiaus Marais kvartalą. Monmartrui pusdienio pakanka, po to patogu leistis į centrą ir vaikštinėt ten.
Svarbiausia susiplanuot piknikus kur nors prie Invalidų ar Senos krantinėj - turėt nors kiek laiko ramiai, neskubant, pasėdėt. Svarbu pajaust Paryžiaus dvasią...
Į Luvrą eičiau, jei nebūtų gaila beveik pilnos dienos - esu ten salėse praleidus 6 valandas, bet visko nepamatėm, pabaigoje su drauge jau ieškojom foteliukų, kur reikia atsigulus žiūrėt į lubas - taip dar ir ilsėjomės.
Man labiau patinka Orsay muziejus, jei rinkčiaus kažkurį vieną - be abejonės d'Orsay.
Maršrutą planuočiau, priklausomai nuo gyvenamos vietos - man Paryžius apeinamas pėstute, tik batų gerų reikia.
Vietoj pusdienio Pompidu (vis tiek pro šalį praeisit) rinkčiaus Marais kvartalą. Monmartrui pusdienio pakanka, po to patogu leistis į centrą ir vaikštinėt ten.
Svarbiausia susiplanuot piknikus kur nors prie Invalidų ar Senos krantinėj - turėt nors kiek laiko ramiai, neskubant, pasėdėt. Svarbu pajaust Paryžiaus dvasią...
QUOTE(PUka @ 2013 03 19, 23:40)
4. Versalis
4. Versalis
Aš tai visada maršrutą planuoju pagal tai kurioje vietoje gyvename.
Šį kartą kai buvome Paryžiuje ir gyvenome prie Respublikos aikštės tai pradėjome taip:
Id. likęs pusdienis respublikos aikštė, Bastilija ir šiaip paklaidžioti aplinkui
II d. Anksti ryte ėjome pėščomis iki Monmartro. Ten buvome apie 9 ryto ir lėtai pavaikčioję apie 11-11.30 ėjome link Trumfo arkos.
Tada Triumfo arka, eliziejaus laukai, pietinė kava
Invalidu rumai
Is invalidu rumu vaziavome i Monparnasa. Kilome i ta auksciausia pastata.
Apie 16 val. vaziavome i Lotynu kvartala.
Notra Dame katedra, pietus/ vakariene lotynu kvartale
Liuksemburgo sodai ir namo....
Apie 21 val buvome viesbutuke.
IIId. Ejome pesciomis iki Pompidu ir Luvro.
Pompidu nejome i vidu.
Luvre iki 14 val buvome ( apie 3 val uztrukome )
Pietus Lotynu kvartale. Ramus pasivaiksciojimas Lotynu kvartale.
Metro vykome iki Eifelio. Mūsų tikslas buvo jau sutemus pamatyti eifeli.
18 val buvome prie eifelio. Apie 20 val. pakilome.
IVd. Rytinis ketvirtadienio turgus Bastilijos aiksteleje. iki 11 val.
Tada autobusu vaziavome iki Operos. Ten pavaiksciojome ir toliau vaziavome iki Monmartro ( pakartotinai )
Labai jau traukė mane ten. Suvenyrų nusipirkome, aplankėme kapines ir per kitą pusę nei ėjome iki Trumfos arkos leidomės iki Senos upės.
Ten pavaikščiojome ir apie 16 val patraukėme link La Defence rajonėlio. Norėjome jį pamatyti ir dieną ir kai jau tamsu. Tai kol apsipirkome tai ir sutemo
QUOTE(Buckiukas @ 2013 03 20, 12:03)
Svarbiausia susiplanuot piknikus kur nors prie Invalidų ar Senos krantinėj - turėt
nors kiek laiko ramiai, neskubant, pasėdėt. Svarbu pajaust Paryžiaus dvasią...
Svarbiausia susiplanuot piknikus kur nors prie Invalidų ar Senos krantinėj - turėt
nors kiek laiko ramiai, neskubant, pasėdėt. Svarbu pajaust Paryžiaus dvasią...
Kažkaip mes praleidome šį muziejų. Tik praėjome, o nesvarstėme ar eiti į vidų teks kitą kartą pasitaisyti
Mes su vyru labai daug kur ėjome pėstute...Aišku kojas žiauriai vakarais skaudėdavo...
Mes vietoj piknikų, kavą gerdavome lauko kavinėse nes dar vėsoka buvo piknikauti
Vienareikšmiškai sutinku . kaip jau esu rašiusi mums nebuvo svarbu susidėti pliusiukus prie lankytinų vietų...svarbiau buvo pajusti Paryžių...neskubėti...
QUOTE(Buckiukas @ 2013 03 20, 11:03)
PUKa, jau turit bilietus? 4 dienos jau pakankamai nemažai, galima leist sau nebėgt, o pajaust malonumą. O per daug dienų tikriausiai nebūna, man mūsų būsimų pilnų 6 dienų per mažai...
Labutis
Aha, siandien pagaliau nusipirkau ir atgal, o tai vis itemptai buvo, nes turejom tik pirmyn, apartamentai jau su avansu rezervuoti ... o siandien ilindus bac ziuriu kainos zemesnes tai jau nieko nebelauku ciupau, dabar ramiaks
o kada Jus lekiat ? .... vat Orsay nebuvau pasizymejus reiks apie ji TOP10 pasiskaityti daugiau ... galvoju pirkti ParisMuseumPass, taip gaila laiko eilese .... Mes gyvensim prie pat Jussieu M stoteles (lotynu kvartalas). Man kai pirmas kartas, tai nelabai isivaizduoju tu atstumu, kiek ten Metro naudotis reikes, o gal einant besidairant einant ir tikslai greit pasiekiami Pompidu mane domina isore ir vidinis kiemelis, vadinasi trauksim Marais i sarasa .
Taip taip, uztat norisi pasiplanuoti taip, kad nebutu laiko spaudimo
Ot pakliuvai cia man, dabar neduosiu ramybes jei kas neaisku bus
Sveiki,as pradedu jau planuotis po truputuka dienotvarke, ziuriu daguma kalbate apie pagrindines lankytinas vietas, gal kas esate buve mueziejuje Quai-Branly, ar verta uzsukti? kaip karo muziejus?ar esat kas kile i Monparnaso virsu? Andre Citroen parka esat kas aplanke, nes apie si parka truputi pasidomejau, tai galvoju grazu turetu but...bet man kazkaip labiau patikimiau kai forumo dalyviai pasisako kas ir kaip...
QUOTE(Nikota @ 2013 03 20, 11:49)
Aš tai visada maršrutą planuoju pagal tai kurioje vietoje gyvename.
Šį kartą kai buvome Paryžiuje ir gyvenome prie Respublikos aikštės tai pradėjome taip:
tikrai nemazai nukeliavote ... kaip Jums turgus ? ... as planuoju sekmadieni prie Notre-Dame aplankyti turgu, ten sekm. geliu su pauksciu turgumi kartu, kazkaip isivaizduoju, kad turetu buti ir grazu ir idomu
Aciu labai Nikota
uzskaiciau toki dalyka, tad patikslinkit, kad iejimas i Sacre Coeur mokamas?
QUOTE(nataliux84 @ 2013 03 21, 19:09)
uzskaiciau toki dalyka, tad patikslinkit, kad iejimas i Sacre Coeur mokamas?
Taip, bet tik į kupolą ir kriptą; anksčiau kainavo 5 eurus, dabar reikia tikslintis. Į pačią baziliką galima įeiti nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro, o ten leidžiama įdienojus ir darbo pabaigoje nebeleidžiama.
Beje, kurie nenori lipti stačiais laiptais, nuo rue Foyatier galo arba nuo Willette kelia funikulierius.