Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

Mes is Lietuvos startuosime kokia rugsejo 9 diena:) Noriu dar po Vokietija paklaidzioti, man ten ptainka.
Atsakyti
Matyt merginos nepastebejau temoje doh.gif bet labai ieskau kokiu budu nuvykti i Versalio Rumus ? Ar verta ten vaziuoti ? Kiek skaitinejausi apie juos, atrodo ispudingai... IR kokia kaina ? mirksiukas.gif
Maciau metro iki ten nevaziuoja, vaziuoja tik C linija autobusas, bet nuo kur ilipti y jy neisivaizduoju geriausia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saliutas @ 2013 07 15, 22:07)
Matyt merginos nepastebejau temoje  doh.gif  bet labai ieskau kokiu budu nuvykti i Versalio Rumus ? Ar verta ten vaziuoti ? Kiek skaitinejausi apie juos, atrodo ispudingai... IR kokia kaina ?  mirksiukas.gif
Maciau metro iki ten nevaziuoja, vaziuoja tik C linija autobusas, bet nuo kur ilipti y jy neisivaizduoju geriausia  doh.gif

Važiuoja RER C traukinys. O lipti, bet kur (invalides, pont de l'alma, tour eifel). Tas C autobusas, važiuoja tik tarp gare austerlitz ir invalides, nes tvarkoma infrastruktūra bėgių iki rugpjūčio 18 dienos, traukiniai šioje atkarpoje nevažiuoja, todėl tam yra pakeitimas spec autobusu.

Tik pažiūrėkit į ekraną, kuris traukinys važiuoja Versalio kryptimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justyte: 15 liepos 2013 - 23:31
QUOTE(justyte @ 2013 07 16, 00:30)
Važiuoja RER C traukinys. O lipti, bet kur (invalides, pont de l'alma, tour eifel). Tas C autobusas, važiuoja tik tarp gare austerlitz ir invalides, nes tvarkoma infrastruktūra bėgių iki rugpjūčio 18 dienos, traukiniai šioje atkarpoje nevažiuoja, todėl tam yra pakeitimas spec autobusu.

Tik pažiūrėkit į ekraną, kuris traukinys važiuoja Versalio kryptimi.

Labai jums aciu, jau viska supratau 4u.gif va jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dar noreciau paklausti , man yra 23 , o maniskiui jau reikes moketi uz muziejus. O ar yra koks saraselis kokiuose muziejuose man moketi nereikes, ar cia visuose muziejuose man moketi nereikes ?! blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saliutas @ 2013 07 16, 00:07)
Matyt merginos nepastebejau temoje  doh.gif  bet labai ieskau kokiu budu nuvykti i Versalio Rumus ?

nepastebėjai smile.gif važiuoti reikia su RER C, o dėl bilieto išsisaugojau info taip: bilietų automate pasirinkisit ticket ile de france, tada paklaus, ar iš šitos stotelės važiuosit, patvirtinat, tada galėsit rinktis į kurią norit važiuoti. Bus raidynas, tai suvedus VER manau jau išmes pilną pavadinimą ir tada jį pasiriksit. stotelės pavadinimas Versailles-Rive Gauche.

ech, jau rytoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saliutas @ 2013 07 16, 00:45)
Labai jums aciu, jau viska supratau  4u.gif  va jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Dar noreciau paklausti , man yra 23 , o maniskiui jau reikes moketi uz muziejus. O ar yra koks saraselis kokiuose muziejuose man moketi nereikes, ar cia visuose muziejuose man moketi nereikes ?!  blush2.gif

Nueikite į temos pirmąjį puslapį. Trečioje žinutėje netoli jos pabaigos rasite nuorodas į nemokamas lankytinas vietas. Ten pateikta visa jus dominanti informacija (tingiu čia perkėlinėti nuorodas blush2.gif ).

Zuzla, smagios kelionės 4u.gif !
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2013 07 16, 08:44)
Zuzla, smagios kelionės 4u.gif !

ačiū smile.gif tikiuosi, orai bus mums gailestingi.
Atsakyti
QUOTE(saliutas @ 2013 07 15, 22:45)
Labai jums aciu, jau viska supratau  4u.gif  va jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif 
Dar noreciau paklausti , man yra 23 , o maniskiui jau reikes moketi uz muziejus. O ar yra koks saraselis kokiuose muziejuose man moketi nereikes, ar cia visuose muziejuose man moketi nereikes ?!  blush2.gif

Nemokamai beveik visuose valstybiniuose muziejuose. Nebent kokia spac paroda būna, bet parašo, kad mokama.

QUOTE(zuzla @ 2013 07 16, 06:22)
nepastebėjai smile.gif važiuoti reikia su RER C, o dėl bilieto išsisaugojau info taip: bilietų automate pasirinkisit ticket ile de france, tada paklaus, ar iš šitos stotelės važiuosit, patvirtinat, tada galėsit rinktis į kurią norit važiuoti. Bus raidynas, tai suvedus VER manau jau išmes pilną pavadinimą ir tada jį pasiriksit. stotelės pavadinimas Versailles-Rive Gauche.

ech, jau rytoj rolleyes.gif

tikiuosi, orai bus mums gailestingi.

Na blogiausiu atveju, jei su tuo automatu neis susikalbėti, visada yra taip vadinami langeliai smile.gif Tik sakykit "Versaij" (nes prancūziškai taip tariasi). Darbuotojai bent minimaliai angliškai kalba smile.gif

O orai bus karšti, bet gali savaitgalį būti truputį perkūnijos, bet vis tiek bus karšta biggrin.gif Pasiimkit kremo nuo saulės, ar vietoj nusipirkit. Nes būna matyti vakare nusvilę turistai. Ir patarimas, nepamirškit veido patepti irgi, nes negražu juoktis, bet juokinga, kai matai, veidas raudonas, o aplink akis balta ax.gif

----------------------

Visada nešiokitės su savimi asmenybę patvirtinantį dokumentą, ne tik dėl muziejų. Bet ir pagal įstatymą čia jį privaloma visada turėti su savimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justyte: 16 liepos 2013 - 11:49
justyt, ačiū labai už info smile.gif
sakyk, prašau, o Prancūzijoj paliekami arbatpinigiai? ar jie įskaičiuojami į sąskaitą?
Atsakyti
Sveiki, Paryžiaus mylėtojai!
Lapkričio 22-25 dienomis skrendam ir mudu su vyru (jis dar nežino, nes čia mano dovana jo garbingo biggrin.gif gimtadienio proga) su draugų pora į išsvajotą miestą wub.gif. Už skrydį dviems - 550lt į abi puses, gal ir daug, bet nelaukiau dar pigesnių bilietų, bo svarbi būtent ši data.
Perskaičiau keturias temas apie Paryžių ir nuoširdžiai dėkoju visiems, kas dalijasi savo patirtimi ir informacija, nes labai daug kas tapo aiškiau, nors daug kas dar ir neaisku doh.gif biggrin.gif.
Didžiausi svarstymai dėl buto nuomos vietos - būtų šaunu Marais, o dar labiau norisi Lotynu kvartale, nes norėtųsi panaktinėti, pasilinksminti ir alučiaus pagurkšnot, bet ankstyvas skrydis į Lietuva neramina ar tinkamas šis kvartalas dasigauti laiku unsure.gif. neramu dėl pačio buto nuomos, kad neužsiraut ant afersitu (manau visur jų yra), bet jaučiu teks rizikuoti ax.gif . Tik gal galit kas labiau keliaujat ar turit patirties parašyt kada reiktų pradėt ieškoti buto, kad kainos būtų geriausios? Dabar atrodo anksti dar, o ir kainu su nuolaidomis tuo laiku nelabai randu, bet ar vėliau jų bus likę, neužrezervuos visko? biggrin.gif
O šiaip nesam ypatingi muziejų ir meno žinovai, tai kol kas planuoju apeit muziejus iš lauko blush2.gif, daugiau pavaikščiot Senos pakrante (ar plaukt dar nenutariau, nes norisi kuo labiau pataupyt blush2.gif ), Marais, Monmarto rajonais, užsukt i Sacre Coeur bažnyčią, praeit Eliziejaus laukais (gal jau bus kaledinė mugė?), apžiūrėt Triumfo arką, pasikelt i Eifelio bokštą ir būtinai į Noter Dame katedrą ax.gif . Norisi paragaut Karšto šokolado Angelinos kavinėj, pavakarot Lotynų kvartale. Aišku, planai dar keisis ir jei kas ka patartumėt užmetę akį būtų šaunu sulaukti jūsų pastebėjimo ax.gif 4u.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglaite2: 16 liepos 2013 - 14:36
Aciu labai jums mergaites wub.gif
O Versalio Rumuose speju uztrunkama visa diena ? blush2.gif
Deliuojuosi paskutinius planus, rytoj laukia Paryzius, Anksciau neisejo normaliai susiplanuoti, nes ruosiames labai graziai gyvenimo sventei,- vestuvems. Tai bus musu povestuvine kelione wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saliutas @ 2013 07 16, 16:59)
O Versalio Rumuose speju uztrunkama visa diena ? blush2.gif

Tai bus musu povestuvine kelione  wub.gif

na.. rašo kad reik būt nuo ryto, ~9, kad išvengt didelių eilių.. bet muzikiniai fontanai ir fejerverkai vakare, tai net nežinau, ar yra ten ką veikt tiek laiko, turbūt kam ko reikia mastau.gif aš vis dėlto planuoju šeštadienį iš ryto aplankyti kokį blusų turgų, o jau paskui važiuot iki Versalio ir būti ten iki vakaro.

smagaus laiko 4u.gif
Atsakyti