Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(zuzla @ 2013 06 17, 13:08)
kažkaip nesitiki smile.gif tokie atstumai..
aha, o aš dar fotografuot mėgstu (ne šiaip pyškint), tai dar čia užtruksiu doh.gif

aš su mažuoju nemažai vaikštau, mamos darbas stovimas, vaikštomas, tai gal nesuries labai huh.gif

tai aišku, kai jau viskas matyta rolleyes.gif

Pažiūrėjau, tai apie 8 kilometrus išeina jūsų pirmas maršrutas. O tie Šajo rūmai tai Trocadero?

Jei skiriat visą dieną šiam maršrutui, tai lengvai įmanoma. Sustojat užkąsti Marso laukuose, ant žolytės atsisėdę smile.gif Tada tiltu patraukiat link Trocadero, nuo ten link triumfo arkos, tuomet eliziejaus laukais, kai baigiasi parduotuvės yra toks skveras, ten galima pailsėti, pasėdėti, nepamenu ar yra vaikams kokių sūpynių. Po to concorde aišktė. Jei jaučiatės pavargę, užsukat į tuilleries sodą pasėdėt, pailsėt, ar sustojat kokioj kavinukėj kavos išgerti ar pan. Tuomet pasukat link Operos, ji nuo Concorde aikštės netoli.
Tai va, svarbiausia susiplanuoti sustojimus ir nebėgti mirksiukas.gif

Pamiršau Grand palais. bet jie nesudaro labai didelio papildomo atstumo.
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2013 06 17, 13:22)
viešbutis prie Monmartro, tai vakarais ir galėsim ilsėtis ir gurkšnoti smile.gif

ar teisingai supratau iš pasakojimų, kad Paryžiuj galima gerti alkoholį viešoj vietoj, ne kavinėj, o pvz. kokiam parkely ant suoliuko?

Galima smile.gif Nebent yra įspėjimas, kad toje vietoje negalima gerti. Prie Luvro yra įspėjimas, dar viename parkelyje esu mačiusi, kad negalima. Šiaip jei geria, tai vyną, alų. Stipriųjų gėrimų nesu pastebėjus, kad gertų.
Papildyta:
Beje, vakare sodai yra užrakinami. Nežinau tiksliai ar prieš 9, ar prieš 10 valandą pradeda sargai varyt žmones lauk ir vartai būna užrakinami. Čia jei ką, papildoma tokia informacija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justyte: 17 birželio 2013 - 14:33
QUOTE(justyte @ 2013 06 17, 15:35)
Pažiūrėjau, tai apie 8 kilometrus išeina jūsų pirmas maršrutas. O tie Šajo rūmai tai Trocadero?

Tai va, svarbiausia susiplanuoti sustojimus ir nebėgti  mirksiukas.gif

taip.

supratau, ačiū už komentarą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 06 17, 13:41)
2) Luvras ir Orsė su ėjimu į vidų, Senos pakrantė iki Notr-Damo

Patarčiau per vieną dieną tik į vieną muziejų eiti. Aš esu didelė meno gerbėja, bet 3-4 val. muziejuje man yra maksimumas, po to jau nesugebu „priimti informacijos“ , norisi kur į parką ar gamtą eiti pasivaikščioti smile.gif Žinoma, kiekvienam individualiai smile.gif
Į d‘Orsay muziejų ėjome ketvirtadienį, tą dieną jis dirba iki 21:45, o nuo 16:30 parduodami pigesni bilietai 6,50 eur (vietoj 9 eur). http://www.musee-ors...ssion-fees.html
Laiko pilnai užteko apžiūrėti impresionistų kolekcijas. Vėliau su tuo bilietu gavom nuolaidą einant į Operą (Palais Garnier).
Dėl atstumų ir vaikščiojimo pėstute, matyt kas kaip pripratęs. Pvz. vieną vakarą ėjom pasivaikščioti Trokadero aikštė, Šajo rūmai, Eifelio bokstas (nesikėlėm), Marso laukas, Invalidų rūmai, Aleksandro tiltas, Eliziejaus laukai, Triumfo arka. Užtrukom ~ nuo 18 val. iki 24 val.
Atsakyti
QUOTE(Kenzo26 @ 2013 06 17, 16:08)
Patarčiau per vieną dieną tik į vieną muziejų eiti. Aš esu didelė meno gerbėja, bet 3-4 val. muziejuje man yra maksimumas, po to jau nesugebu „priimti informacijos“ , norisi kur į parką ar gamtą eiti pasivaikščioti smile.gif Žinoma, kiekvienam individualiai smile.gif

jūs tikrai teisi. gal paliksim Orsė, jei liks laiko kurią kitą dieną. ačiū.
kas dėl ketvirtadienio, tai tą dieną atskrisim ir į centrą greičiausiai nebespėsim..
Atsakyti
Zuzla ,tai lauksim nuotrauku 4u.gif nes as irgi megstu fotografuoti... su savim ir statyva vesimes bigsmile.gif

Ir isvis.. as jau gyvenu mintimis apie paryziu... wub.gif ko bijau tai karsciio +30-ties ,nes Anglijoje tokiu nebuna biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sinsin @ 2013 06 17, 20:38)
Zuzla ,tai lauksim nuotrauku  4u.gif nes as irgi megstu fotografuoti... su savim ir statyva vesimes  bigsmile.gif 

Ir isvis.. as jau gyvenu mintimis apie paryziu...  wub.gif  ko bijau tai karsciio +30-ties ,nes Anglijoje tokiu nebuna  biggrin.gif

tai traukiniu važiuosit? bigsmile.gif

kada jūs važiuojat? aš ir jau ruošiuos karščiams ir minioms turistų doh.gif bet kitu metu niekaip nesigauna..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2013 06 17, 21:00)
tai traukiniu važiuosit? bigsmile.gif

kada jūs važiuojat? aš ir jau ruošiuos karščiams ir minioms turistų doh.gif bet kitu metu niekaip nesigauna..

Taip bigsmile.gif isvaziuojam liepos 30d anksti ryte 7am , mazdaug apie puse 10 busim paryziaus centre .turistu miniu mes nebijom,nes londone ju irgi apstu ...
As tik dabar mastau ka galime nuveikti su lagaminais nuo 10ties ryto iki 14h kol prasides chek in viezbutyje g.gif jauciu iskart vaziuosim i trocadero aikste ir ten megausimes vaizdu i eifeli arba dar vienas variantas apsizvalgyti trocadero ir vaziuoti i jardin des plantes arba liuxenburgo sodus ,jie netoli musu viezbucio g.gif
Atsakyti
QUOTE(sinsin @ 2013 06 17, 22:49)
As tik dabar mastau ka galime nuveikti su lagaminais nuo 10ties ryto iki 14h kol prasides chek in viezbutyje  g.gif

O nepaprasčiau būtų susirašyti su viežbučiu ir nuo ryto lagaminus registratūroje palikti? Kiek keliavusi tai problemų dėlto nebūdavo, grįždavome vakare ir prisiregistruodavome g.gif
Atsakyti
Valio!!! Išskrendu pirmadienį į Paryžiųsmile.gif Jau buvau ir vėl ir vėl skrendu:)
Grįšiu - papasakosiu kaip ten kas šiemet:) Šiandien, sako, oras baisus, audra ir karšta...bet vis tiek noriu:)
Atsakyti
ar kas buvo blusų turguj Marché aux puces de Clignancourt? ar labai didelis? ar tikrai veikia? radau, kad šeštadienį, sekmadienį, pirmadienį darbo dienos.
Atsakyti
QUOTE(Jol7 @ 2013 06 19, 09:31)
Valio!!! Išskrendu pirmadienį į Paryžiųsmile.gif Jau  buvau ir vėl ir vėl skrendu:)
Grįšiu - papasakosiu kaip ten kas šiemet:) Šiandien, sako, oras baisus, audra ir karšta...bet vis tiek noriu:)

http://www.gillesvid...gpano/paris.htm
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2013 06 19, 09:40)
ar kas buvo blusų turguj Marché aux puces de Clignancourt? ar labai didelis? ar tikrai veikia? radau, kad šeštadienį, sekmadienį, pirmadienį darbo dienos.

Esu buvus. Didelis. Bet ten ne tik sendaikčiai. Yra ir nauji daiktai, ir daiktai firminiai, bet dažnai be etikečiu, kiek brokuoti, daug kinietiško "turto". Patarimas - saugokit pinigines,dokumentus ir t.t. žinoma, visur reikia saugoti, bet turguj -YPAČ. Nepirkit kvepalų ir t.t. iš žmonių, kurie siūlo iš rankų.
Atsakyti
QUOTE(Daiko @ 2013 06 18, 00:27)
O nepaprasčiau būtų susirašyti su viežbučiu ir nuo ryto lagaminus registratūroje palikti? Kiek keliavusi tai problemų dėlto nebūdavo, grįždavome vakare ir prisiregistruodavome  g.gif

Taip ir darysim wink.gif
Atsakyti