Įkraunama...
Įkraunama...

Paryžius

QUOTE(Nikota @ 2013 03 20, 11:49)

Su viskuo labai sutinku smile.gif

QUOTE(PUka @ 2013 03 21, 11:15)
Labutis  bigsmile.gif

Aha, siandien pagaliau nusipirkau ir atgal, o tai vis itemptai buvo, nes turejom tik pirmyn, apartamentai jau su avansu rezervuoti ... o siandien ilindus bac ziuriu kainos zemesnes  bigsmile.gif  tai jau nieko nebelauku ciupau, dabar ramiaks nail.gif

o kada Jus lekiat ? .... vat Orsay nebuvau pasizymejus reiks apie ji TOP10 pasiskaityti daugiau ... galvoju pirkti ParisMuseumPass, taip gaila laiko eilese .... Mes gyvensim prie pat Jussieu M stoteles (lotynu kvartalas). Man kai pirmas kartas, tai nelabai isivaizduoju tu atstumu, kiek ten Metro naudotis reikes, o gal einant besidairant einant ir tikslai greit pasiekiami  g.gif  Pompidu mane domina isore ir vidinis kiemelis, vadinasi trauksim Marais i sarasa .
Taip taip, uztat norisi pasiplanuoti taip, kad nebutu laiko spaudimo  doh.gif
Ot pakliuvai cia man, dabar neduosiu ramybes jei kas neaisku bus oro_buckis.gif

Mes gegužės vidury, savaitei bigsmile.gif Gyvensim Hotel du Commerce, vien dėl vietos ir kainos negalėjau atsispirt... Bėgsim rytais pusryčiams kruasanų nusipirkt, turgelis sako, visai šalia. bigsmile.gif

Paryžiuj daug kas pasiekiama pėsčiomis, nors kilometrų taip nueinama tikrai nemažai. Neduok ramybės, man bus smagu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tempo @ 2013 03 21, 21:03)
Taip, bet tik į kupolą ir kriptą; anksčiau kainavo 5 eurus, dabar reikia tikslintis. Į pačią baziliką galima įeiti nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro, o ten leidžiama įdienojus ir darbo pabaigoje nebeleidžiama.
Beje, kurie nenori lipti stačiais laiptais, nuo rue Foyatier galo arba nuo Willette kelia funikulierius.

aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(vilter @ 2013 03 20, 23:36)
Sveiki,
gal galite parekomenduoti koki nebrangu viesbutuka ar hosteli Paryziuje?

Nepatingėkite kelių temų perskaityti apie Paryžių. blush2.gif Tiek daug nuorodų įdėta bigsmile.gif

QUOTE(PUka @ 2013 03 21, 12:15)

... galvoju pirkti ParisMuseumPass, taip gaila laiko eilese ....

mes buvome pilnas tris dienas bet paryziaus pass niekaip nebutu atsipirkes doh.gif
Gal del to kad nebuvo musu tikslas kuo daigiau muzieju aplankyti blush2.gif

Va romoje tai atsipirko roma pass. Jis ir pigesnis beje ten doh.gif

QUOTE(nataliux84 @ 2013 03 21, 13:18)
ar esat kas kile i Monparnaso virsu?

Kelis pasisakymus anksciau rasiau kad kilome blush2.gif
Mes kilome tam kad dienos metu pamatyti Paryžių iš aukštai. Aišku kaina nemaža ir prieš kelias savaites dar remontavo terasą, tai ten neleido doh.gif

QUOTE(PUka @ 2013 03 21, 13:22)
tikrai nemazai nukeliavote  bigsmile.gif ... kaip Jums turgus ? ... as planuoju sekmadieni prie Notre-Dame aplankyti turgu, ten sekm. geliu su pauksciu turgumi kartu, kazkaip isivaizduoju, kad turetu buti ir grazu ir idomu  ax.gif

Aš tikėjausi didesnio turgaus. Pagrinde buvo šviežios daržovės, vaisiai, žuvis. Priesokonių, riešutų bigsmile.gif
Rūbų ir daiktų tai tik keletas kioskelių.
Bet kokiųųųų manggggo ir apelsinų nusipirkome wub.gif wub.gif Vieną mangą į VLN parvežiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikota @ 2013 03 22, 07:17)
Aš tikėjausi didesnio turgaus. Pagrinde buvo šviežios daržovės, vaisiai,  žuvis. Priesokonių, riešutų  bigsmile.gif
Rūbų ir daiktų tai tik keletas kioskelių.
Bet kokiųųųų manggggo ir apelsinų nusipirkome  wub.gif  wub.gif  Vieną mangą į VLN parvežiau  bigsmile.gif

Man irgi būtina rast tikrą vietiniams skirtą turgų, iš Romos parsivežti prieskoniai iki šiol nesibaigė, tiek jų prisipirkom. Tikrų, itališkų, įvairiausių mišinių... Berlyne buvom radę tikrą sendaikčių turgelį, ten irgi daug lobių, prancūziškų CD glėbį parsitempiau. biggrin.gif

Radau, kur surašyti visi Paryžiaus turgūs, gal kam bus naudinga:

Paryžiaus turgūs

O šiaip labai daug blog'ų, skirtų Paryžiui, va ten galima rast gerų, neturistinių vietelių, pasivaikščiojimo maršrutų.
Atsakyti
mes buvome pilnas tris dienas bet paryziaus pass niekaip nebutu atsipirkes  doh.gif 
Gal del to kad nebuvo musu tikslas kuo daigiau muzieju aplankyti  blush2.gif

Museum pass ir paris pass tai ne vienas ir tas pats. Mes ėmėme muziejaus pasą dviems dienoms - tai 39 eurai. Kadangį vykome žiemą, tai aplankėme nemažai tų muziejų ir atsipirko mums jis.
Atsakyti
QUOTE(Buckiukas @ 2013 03 21, 21:47)
Mes gegužės vidury, savaitei  bigsmile.gif  Gyvensim Hotel du Commerce, vien dėl vietos ir kainos negalėjau atsispirt... Bėgsim rytais pusryčiams kruasanų nusipirkt, turgelis sako, visai šalia.

Paryžiuj daug kas pasiekiama pėsčiomis, nors kilometrų taip nueinama tikrai nemažai. Neduok ramybės, man bus smagu.

oi koks gražus metas ir aš labai norėjau šiuo metu, nes kaip ir ta proga gegužės pabaigoje dėl kurios vykstame į Paryžių, bet gi man mažes pažiūrėti gali tik nuo liepos 1 d. unsure.gif ... oi kokia faina vieta, aš neradau sau tinkama kaina ten butuko sad.gif .... kaip tik šalia Jūsų ir turgelis Marché Maubert, reiks ir mums į jį užsukti, nes pestute mums rašo, kad 8-11 min. smile.gif ... vadinasi ir pusryčiausim ten bigsmile.gif nes pažiūrėjau kiek kavinukių doh.gif ... jaučiu reiks nevalgyti kokį mėnesį, kad galėtumėm paskui kruasanais ir šviežiais kepiniais kitais pasilepinti lotuliukas.gif

Nepatingėkite kelių temų perskaityti apie Paryžių.Tiek daug nuorodų įdėta mes buvome pilnas tris dienas bet paryziaus pass niekaip nebutu atsipirkes  doh.gif 
Gal del to kad nebuvo musu tikslas kuo daigiau muzieju aplankyti  ....
Bet kokiųųųų manggggo ir apelsinų nusipirkome  wub.gif  wub.gif  Vieną mangą į VLN parvežiau  bigsmile.gif

neverta g.gif ... mums išpuola pirmas mėnesio sekmadienis, tai gal tada ir mums pasinaudoti tuom .... o kiek Jūs muziejų aplankėte ?
...
iš kaikurių foto pastebėjimas toks, kad prie Eifelio geriau neiti anksti ryte, nes foto gaunasi tiesiai į saulę g.gif
...
net seilės susikaipė doh.gif mmmm kaip norėčiau dabar

QUOTE(Buckiukas @ 2013 03 22, 08:41)
Man irgi būtina rast tikrą vietiniams skirtą turgų, iš Romos parsivežti prieskoniai iki šiol nesibaigė, tiek jų prisipirkom. Tikrų, itališkų, įvairiausių mišinių... Berlyne buvom radę tikrą sendaikčių turgelį, ten irgi daug lobių, prancūziškų CD glėbį parsitempiau.  biggrin.gif

Radau, kur surašyti visi Paryžiaus turgūs, gal kam bus naudinga:

Paryžiaus turgūs

O šiaip labai daug blog'ų, skirtų Paryžiui, va ten galima rast gerų, neturistinių vietelių, pasivaikščiojimo maršrutų.

oi kokia faina nuoroda, butinai išsisaugosiu, na tai jei ką užmatysi lauksim čia pasidalinant oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliux84 @ 2013 03 21, 13:18)
Sveiki,as pradedu jau planuotis po truputuka dienotvarke, ziuriu dauguma kalbate apie pagrindines lankytinas vietas, gal kas esate buve muziejuje Quai-Branly, ar verta uzsukti?

Bent jau mano požiūriu, tikrai verta mirksiukas.gif Šis muziejus dar vadinamas pasaulio kultūrų muziejumi, tikrai labai įdomus, be to, jis netoli nuo Eifelio bokšto smile.gif

d'Orsay muziejų manau tiesiog būtina pamatyti - tikrai nepasigailėsite. O ypač, jei domitės menu, impresionizmu wub.gif

QUOTE(Idava @ 2013 03 22, 10:07)
Museum pass ir paris pass tai ne vienas ir tas pats. Mes ėmėme muziejaus pasą dviems dienoms - tai 39 eurai. Kadangį vykome žiemą, tai aplankėme nemažai tų muziejų ir atsipirko mums jis.

drinks_cheers.gif mums irgi tikrai atsipirko, buvome 3 dienas ir muziejų pasą ėmėme dviem dienom. Beje, su juo į kai kuriuos muziejus galima eiti be eilės mirksiukas.gif Na, jei bus daugiau žmonių su pasais, tai gali tekti stoti į eilutę, bet nereikia stovėti didžiojoje eilėje su visais, kurie dar ir perka bilietus.

Dėl patekimo į Luvrą - jeigu eisite tiesiai iš metro stotelės, o ne "viršuje", kur stiklinė piramidė, tai eilės nėra smile.gif

Į Eifelio bokštą galima nusipirkti bilietus internetu ir tuomet rezervuojamas konkretus laikas (galima pasirinkti iš variantų). Atvykus savo laiku (nevėluojant!), galima patekti be eilės, kuri tikrai ilga smile.gif

Gaila, nespėjome aplankiti Pere Lachaise kapinių - abai norėjau, bet teko palikti kitam kartui...
Atsakyti

bet ar su su 1.5 m vaiku imanoma bus i muziejus, gal man nuo to reikejo pradet:) ar tiesiog muziejus pasilikt velesniam laikui, po keletos metu, kai dukra pauges
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nataliux84: 22 kovo 2013 - 11:51
QUOTE(nataliux84 @ 2013 03 22, 11:50)
bet ar su su 1.5 m vaiku imanoma bus i muziejus, gal man nuo to reikejo pradet:) ar tiesiog muziejus pasilikt velesniam laikui, po keletos metu, kai dukra pauges

Čia jau nuo jūsų ir jūsų vaiko priklauso. Mes keliaujame visur su maže nuo pusės metų. kitiems atrodo kad ir ūgtelėję vaikai nesubrendę važinėti į suaugusiųjų keliones.
Atsakyti
Bandau ratp. fr žiūrėti kaip nuvažiuoti iš porte Maillot į La Defense ir į Versalio rūmus. Viskas aišku. Bet iškilo klausimas dėl transporto bilietų.
Jei važiuoju į La Defense iš Porte Maillot ir sėdu į 1 metro liniją, tai netinka tie paprasti bilietėliai iš carnet. Reikia kažkokį kitą pirkti? O automate ar pas kasininkę perkant bilietą suprasiu kokį bilietą reikia man nusipirkti? Ar pagal zonas žiūrėti ir sakyti: "Man bilietą į trečią zoną"?
Ir dėl Versalio. Reikės lipti į RER Invalidų stoty. Tai ten pirkti bilietą 5 zonai?
Jei trumpai, kaip Jūs susigaudote, kaip pirkti bilietus ne miesto zonoje?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(jurgitaz @ 2013 03 22, 13:08)
Bandau ratp. fr žiūrėti kaip nuvažiuoti iš porte Maillot į La Defense ir į Versalio rūmus. Viskas aišku. Bet iškilo klausimas dėl transporto bilietų.
Jei važiuoju į La Defense iš Porte Maillot ir sėdu į 1 metro liniją, tai netinka tie paprasti bilietėliai iš carnet. Reikia kažkokį kitą pirkti? O automate ar pas kasininkę perkant bilietą suprasiu kokį bilietą reikia man nusipirkti? Ar pagal zonas žiūrėti ir sakyti: "Man bilietą į trečią zoną"?
Ir dėl Versalio. Reikės lipti į RER Invalidų stoty. Tai ten pirkti bilietą 5 zonai?
Jei trumpai, kaip Jūs susigaudote, kaip pirkti bilietus ne miesto zonoje?
Ačiū.

Vaziuojant y La Defense, 1 metro linija, tinka tie patys carnet bilieteliai 4u.gif tikrai nereikia pirkti jokiu kitokiu. Kitokius reikia pirkti jau vaziuojant y Versali, bet tiklsiai to nepasakysiu. Cia gal kazkas kitas pakomentuos smile.gif
Pas kasininke perkant bilietelius sakykit, une carnet, silvuple 4u.gif reiskia: viena carneta, prasau rolleyes.gif
Atsakyti
Visai įdomus blog'as http://blog.lrytas.l...etas-paryziuje/

ir iš šio kai ka pasižymėjau http://gyvenusumeile...m/tag/paryzius/

"Angelina" kavinė jau sąraše, kuri bus aplankyta dėl nuostabaus karšto šokolado ...
Butinai paragausiu KIR kokteilio smile.gif
Atsakyti