wooow Renri3 tkiuose namuose dirbti nesinori panos, ar gerai supratau - jei kilnojamo pobudzio darbas tai DU turi buti 1,3MMA?
del DS - mano nuomone kad reikia butinai pazymejima pakeisti ir DS prieda daryti, o kaip su zurnalu nzn
QUOTE(pupute @ 2013 06 11, 08:24)
wooow Renri3 tkiuose namuose dirbti nesinori panos, ar gerai supratau - jei kilnojamo pobudzio darbas tai DU turi buti 1,3MMA?
del DS - mano nuomone kad reikia butinai pazymejima pakeisti ir DS prieda daryti, o kaip su zurnalu nzn
Kad ne, nereikia MMA dauginti iš 1,3, jei darbas kilnojamojo pobūdžio. Pagal mane, priedus skirti galima nepriklausomai nuo nustatyto DU, svarbu, kad tie priedai neviršytų 50 proc. DU.
Čia tas 1,3*MMA + 1, skirtas forminant komandiruotes, kad neapsimokestintų dienpinigiai. Manau, kad teisingai supratau Jūsų klausimą...
Laba gal zinot kaip skaiciuojasi atostoginiai gaunantiems valandini darbo uzmokesti?
Va radau sakyčiau aiškiausią VMI komentarą apie šiuos priedus:
"Padidėjusios išlaidos gali būti kompensuojamos iki 50 procentų mėnesinės algos ar valandinio tarifinio atlygio už faktiškai dirbtą laiką, bet ne daugiau kaip Finansų ministerijos patvirtinta komandiruočių į užsienį dienpinigių norma dirbant užsienyje arba ne daugiau kaip tarnybinių komandiruočių Lietuvos Respublikos teritorijoje dienpinigių norma dirbant Lietuvos Respublikos teritorijoje. "
Taigi kaip matot tie priedai neturi viršyti ir nustatytų komandiruotpinigių.
"Padidėjusios išlaidos gali būti kompensuojamos iki 50 procentų mėnesinės algos ar valandinio tarifinio atlygio už faktiškai dirbtą laiką, bet ne daugiau kaip Finansų ministerijos patvirtinta komandiruočių į užsienį dienpinigių norma dirbant užsienyje arba ne daugiau kaip tarnybinių komandiruočių Lietuvos Respublikos teritorijoje dienpinigių norma dirbant Lietuvos Respublikos teritorijoje. "
Taigi kaip matot tie priedai neturi viršyti ir nustatytų komandiruotpinigių.
QUOTE(suknele123 @ 2013 06 13, 21:46)
Jeigu nebuvo sumokėtas GPM'as už nuomą, bet pats nuomos mokestis buvo sumokėtas, ar tada reikia į FR0572 rašyti GPM nuo nuomos ar nereikia?
Tai jum privalu ir deklaruoti ir sumokėti, jei nuomojat iš fizinio asmens
QUOTE(suknele123 @ 2013 06 13, 21:46)
Jeigu nebuvo sumokėtas GPM'as už nuomą, bet pats nuomos mokestis buvo sumokėtas, ar tada reikia į FR0572 rašyti GPM nuo nuomos ar nereikia?
Reikejo sumoketi ir GPM kai mokejote nuoma ir tada deklaruoti 0572
Kvailas klausimas imones registracijos adresas vienur, o veikla (sandelis, administracija) vygdoma nuomuojamose patalpose, kur turi buti laikomi imones apskaitos dokumentai ? nes jei koks VMI patikrinimas jie vyktu reg. adresu ir ten jokiu dokumentu nerastu
QUOTE(Melajja @ 2013 06 14, 09:13)
Kvailas klausimas imones registracijos adresas vienur, o veikla (sandelis, administracija) vygdoma nuomuojamose patalpose, kur turi buti laikomi imones apskaitos dokumentai ? nes jei koks VMI patikrinimas jie vyktu reg. adresu ir ten jokiu dokumentu nerastu
Labas rytas,
Mes esam deklaravę VMI ir Sodroje buveinės adresą, nes registracijos kitas. Tai jokių problemų nekyla su apskaitos dokumentų laikymu.
O jei aš dirbu namie, ir visi dokumentai pas mane namie, manau jei patikrinimas tai viską atveštum kur reikia ir tiek
QUOTE(Daidute @ 2013 06 14, 09:16)
Labas rytas,
Mes esam deklaravę VMI ir Sodroje buveinės adresą, nes registracijos kitas. Tai jokių problemų nekyla su apskaitos dokumentų laikymu.
O gal yra kur pasitikritni per EDS gal netycia registruotas tas musu buveines adresas (nors labai tuo abejociau)