Dėkui net nežinojau kad reikia DS
QUOTE(pupute @ 2013 06 03, 13:51)
Sveikutes apie lauko pridus kalbat, man aktualu irgi.. dar tik antras men mes ji taikysim. a va ir nesu tikra kaip viska sutvarkyti. DS paraisua kad mokama kompensacija del kilnojamo darbo pobudzio (darbininkai po objektus vazineja).. toliau ar reikia rasyti viena isakyma, kad dienai 19,5 lt ar kas menesi isvardinti darbibinkus ir pvz skiriu Broniui 396 Lt (20*19,5)? gal dar kazkokiu niansu yra, ka reikia suforminti?
Svarbu, kad neviršitu 50 proc. algos nurodytos DS, nes tada teks skaičiuoti mokesčius.
Aš DS nurodžiau valandinį. Mokame 2 Lt/1 val. už darbą lauke.
QUOTE(Indonezija_ @ 2013 06 04, 13:29)
Svarbu, kad neviršitu 50 proc. algos nurodytos DS, nes tada teks skaičiuoti mokesčius.
tai kad ne nuo algos nurodytos DS, o nuo MMA 50%.
QUOTE(pupute @ 2013 06 06, 12:01)
as kaip supratau tai negali viršyti dvieju rodikliu - arba puses MMA arba dienpinigiu toje salyje. tai jei LT dienpinigiai 19,50 tai tik tiek max gali buti priedas uz darbo diena
ne kazkurio vieno rodiklio negali virsyti,o ju abieju kartu
Sveikos,
Na pas mus taip ir budavo jei buvo gauta 20, paskui dar 20, tai keiti skaiciu i 40 ir viskas. O visa kita info komentaruose arba atskiram faile dar budavo galima kaupt, salia lapa atsidarius turet kad ir kiekvieno tiekejo atskirai gavimus.
QUOTE(Blykstė @ 2013 06 01, 19:39)
O jei gaunamas papildymas, kur prirašyti jį? Ta prasme buvo tarkim 20, gavau dar 20, tai tiesiog pakeisti skaičių kur gauta ir viskas?
Man kažkaip atrodė geriau ta kortelė, kur galima kiekvienoj eilutėj parašyti datą kada gauta, kiek gauta, kokią dieną kiek parduota.
Man kažkaip atrodė geriau ta kortelė, kur galima kiekvienoj eilutėj parašyti datą kada gauta, kiek gauta, kokią dieną kiek parduota.
Na pas mus taip ir budavo jei buvo gauta 20, paskui dar 20, tai keiti skaiciu i 40 ir viskas. O visa kita info komentaruose arba atskiram faile dar budavo galima kaupt, salia lapa atsidarius turet kad ir kiekvieno tiekejo atskirai gavimus.
sekasi man FA pateikta ir kur buvus kur nebuvus islindo 2012 m. pirkimo saskaita, ar bus labai labai blogai ar tik blogai jei trauksiu ja i suos metus ?
kaip del automobilio panaudos, jei auto savininkas ne imones darbuotojas? Ar galime sudaryti su juo panaudos sutarti? Automobili vairuos savininkes vyras (imones darbuotojas).
QUOTE(Melajja @ 2013 06 06, 15:06)
sekasi man FA pateikta ir kur buvus kur nebuvus islindo 2012 m. pirkimo saskaita, ar bus labai labai blogai ar tik blogai jei trauksiu ja i suos metus ?
Jeigu nereikšminga suma, drąsiai gali į 2013 traukti. Jeigu reikšminga, teks koreguoti 2012 metus, bet jau tik kitais metais, kai teiksi 2013 FA
sunus mamai dovanoja turta, abu pvm moketojai. ar tas turtas apmokestinamas? ir ar reikia deklaruot?
QUOTE(sunflow @ 2013 06 07, 09:44)
Jeigu nereikšminga suma, drąsiai gali į 2013 traukti. Jeigu reikšminga, teks koreguoti 2012 metus, bet jau tik kitais metais, kai teiksi 2013 FA
Zinau del kitu metu, bet nzn ar cia dirbsiu kitais metais tai nenoriu ir palikt taisymu visokiu.
O ka reiskia reiksminga/nereiksimnga ta prasme didele/maza? suma maza 100 lt.
QUOTE(Melajja @ 2013 06 07, 10:18)
Zinau del kitu metu, bet nzn ar cia dirbsiu kitais metais tai nenoriu ir palikt taisymu visokiu.
Reikšmingumo sritį kiekviena įmonė nusistato pati apskaitos politikoje. Pas mane tai yra 5 proc. nuo metinės apyvartos.
O jeigu suma yra iš tikrųjų tokia mizerna, tiesiog Jūsų vietoje pasirašyčiau buh. pažymą, kad sąskaita užregistruojama pagal faktinę gavimo datą ir užregistruočiau į apskaitą, ta data, kada gavau. Tada nereikėtų niekam nieko aiškinti ir į 2013 metų FA ją įtrauktų be jokių problemų.