Labas rytas,
na dėl avansinių apyskaitų - kas būtų jei kiekvienas pildytųsi tai baisu ir pagalvoti kaip monėjo, pačios padarome ir žinome, kad gerai dėl avansinių apyskaitų - jei įmonė neseniai pradėjusi dirbti, neturi pakankamai apyvartinių pinigėlių, manau nebus labai blogai, jei vis likutis skolos lieka pas atskaitingą asmenį, kaip Jūs galvojate? nors minima, kad įmonė kartą per mėnesį turi atsiskaityti su atskaitingu asmeniu....
dar klausimas toms buhalterėms, pas kurias įmonėje nėra pildomi kelionės lapai - kaip nurašote kurą? pagal automobilių kuro suvartojimo normas ar likučius nulinius paliekate mėnesio gale?
Dėkoju
QUOTE(dangiski migdolai @ 2013 05 16, 07:18)
Labas rytas,
na dėl avansinių apyskaitų - kas būtų jei kiekvienas pildytųsi tai baisu ir pagalvoti kaip monėjo, pačios padarome ir žinome, kad gerai dėl avansinių apyskaitų - jei įmonė neseniai pradėjusi dirbti, neturi pakankamai apyvartinių pinigėlių, manau nebus labai blogai, jei vis likutis skolos lieka pas atskaitingą asmenį, kaip Jūs galvojate? nors minima, kad įmonė kartą per mėnesį turi atsiskaityti su atskaitingu asmeniu....
dar klausimas toms buhalterėms, pas kurias įmonėje nėra pildomi kelionės lapai - kaip nurašote kurą? pagal automobilių kuro suvartojimo normas ar likučius nulinius paliekate mėnesio gale?
Dėkoju
Dėkoju
Lieka avansas pas atskaitinga ar minusisnis likutis? Jei nepanaudojo viso avanso tegu inesa i kasa menesio pab, o kito men pr. vel jam ismokekit avansa, o minusinio likucio but negali pas atskaitingus.
As nurasineju pagal kuro suvartojimo normas, palieku kazkiek degalu "bake" kitam menesiui, kad ale iki degalines nuvazuot uztektu, tik gale metu isnulinu.
Kuri dirba su pragma 3.2, gal galetu pagelbeti? neseniai as su ja dirbu, nesusigaudau su jos savikainos skaiciavimu, as kas men niurasineju kura, medziagas, ir nurasomame dokumente paspaudziu skaicuoti savikaina, data uzdedu ta kuria nurasomos atsargos, bet gale metu ,man visvien norisi pasiskaicuot savikaina ataskaitinio laik. pab. t.y. 12/31 dienai (nes mes perkam atsargas paskui kas kiek laiko jas nurasom pagal objektus) ir tada man tu nurasomu dokumentu sumos pasikeicia, nes savikaiana persiskaiciavo 12/31 dienai, ka darau ne taip ?
Papildyta:
QUOTE(Kriste_ @ 2013 05 16, 08:56)
Liabas rytukas
Daba norejau paklausti jei tetis iseina atostogu tevystės mėn laiko tai pildosi sodrai 9-sd forma ?
Dėkis iš anksto
Daba norejau paklausti jei tetis iseina atostogu tevystės mėn laiko tai pildosi sodrai 9-sd forma ?
Dėkis iš anksto
Pildosi, bet ne mėn. laiko, o iki vaikui sueis 1 mėn. laiko
QUOTE(Kriste_ @ 2013 05 16, 09:45)
o tai turi man pristatyti pažymą iš ligoninės kada gimė vaikas? sodroje per suvestines tai nieko nematysiu ar ne?
prasyma tegu paraso ir gimimo liudijima kaip prieda prideda
QUOTE(Melajja @ 2013 05 16, 09:48)
prasyma tegu paraso ir gimimo liudijima kaip prieda prideda
liabai ačiū einu daryti
Sveikos skaičiukų mylėtojos aš su tokiu klausimėliu... PVM man nėra ta sritis, kur gaudausi, tai gal atsiras kokių susidūrusių. Nuomavom lizingu mašina, vėliau ją išsipirkom iš lizingo įmonės aišku su PVM. Mes ne PVM mokėtojai. Jeigu parduotume tą mašina ar reiks sumokėti PVM? Ar yra skirtumas jei pirkėjas fizinis ar juridinis asmuo?
Ačiū iš anksto už atsakymus
QUOTE(dowwe @ 2013 05 20, 15:21)
Sveikos skaičiukų mylėtojos aš su tokiu klausimėliu... PVM man nėra ta sritis, kur gaudausi, tai gal atsiras kokių susidūrusių. Nuomavom lizingu mašina, vėliau ją išsipirkom iš lizingo įmonės aišku su PVM. Mes ne PVM mokėtojai. Jeigu parduotume tą mašina ar reiks sumokėti PVM? Ar yra skirtumas jei pirkėjas fizinis ar juridinis asmuo?
Parduodami mašiną, parduosit be PVM, nes esat ne PVM mokėtojai, neturit teisės nei parduoti su PVM, nei atskaityt pirkimo PVM.
QUOTE(liepsnelee @ 2013 05 20, 15:36)
Parduodami mašiną, parduosit be PVM, nes esat ne PVM mokėtojai, neturit teisės nei parduoti su PVM, nei atskaityt pirkimo PVM.
ačiū
QUOTE(dangiski migdolai @ 2013 05 16, 06:18)
...- kaip nurašote kurą? pagal automobilių kuro suvartojimo normas ar likučius nulinius paliekate mėnesio gale?
Dėkoju
Dėkoju
Labas rytas, na, gerbiamos buhalterės, ar galima nusirašyti visą kurą mėnesio gale? Skambinau pasikonsultuoti i VMI bet taip paaiškino, kad negalima lyg?
Labas, aš nepalieku likučių, nurašau mėnesio gale pagal normą, turiu tokią suvestinę pati pasidarius, ir manau gana
QUOTE(dangiski migdolai @ 2013 05 16, 06:18)
Dėkoju[/i]
Dėkoju[/i]
pagal gautą SF iš kuro tiekėjo tiesiai į sąnaudas nurašau to mėnesio, kelionės lapus naudoju tik pardavėjams dėl kontrolės ir ataskaitos, kad tikrai pravažinėjo darbo reikalais, jei VMI norėtų pasidomėti
QUOTE(dangiski migdolai @ 2013 05 21, 06:29)
Labas rytas, na, gerbiamos buhalterės, ar galima nusirašyti visą kurą mėnesio gale? Skambinau pasikonsultuoti i VMI bet taip paaiškino, kad negalima lyg?
iš tikro, kiek diskutavau su auditu, tai yra įmonės apskaitos politikos klausimas ką įmonė nusprendžia iškart nurašyti į sąnaudas, o ką kaupti atsargose ir apsprendžia nurašymo klausimą iš ten
aišku... mano atveju lengvinanti aplinkybė, kad mes ne PVM mokėtojai, nebent tik dėl to VMI reikalavimai gali būti griežtesni