Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

Gal atsiras merginų galinčių man padėti?

Situacija yra tokia: norėčiau išeiti iš darbo abipusiu susitarimu, tačiau nežinau kaip visą tai įforminti.

Esmė yra tokia - kad mane iš darbo atleidžia bandomuoju laikotarpiu ir jei pasirašysiu, kad pati išeinu iš darbo, man nepriklausys darbo biržos pašalpa. O visai be pajamų likti nenoriu. Išsiskirti piktuoju nenoriu, bet nuskriausti savęs irgi.

Taigi, kokia eiga?
1) Kaip suprantu, turiu pateikti prašymą. Jame įrašyti, kad esu atleidžiama iš darbo abipusiu susitarimu, tačiau kokia to prašymo forma? Bent jau maždaug?
2) Kas seka toliau? Tradicinė atleidimo procedūra ar kas nors sudėtingesnio?
Atsakyti
Kieno iniciatyva buvo skirtas bandomasis laikotarpis ir kas yra atleidimo iniciatorius - darbdaviui netinkate jūs ar jums nepatinka darbas?

Ir jei atleidimas bus bandomuoju, pagal 107str., man atrodo, DB pašalpą mokės.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2013 05 07, 18:36)
Kieno iniciatyva buvo skirtas bandomasis laikotarpis ir kas yra atleidimo iniciatorius - darbdaviui netinkate jūs ar jums nepatinka darbas?

Ir jei atleidimas bus bandomuoju, pagal 107str., man atrodo, DB pašalpą mokės.

Darbdavio iniciatyva. Ir jei išeisiu bedarbio pašalpos tikrai nemokės. Bent jau nedarbo socialinio draudimo įstatyme taip parašyta. Tik jei esu atleista dėl ne savo kaltės galiu gauti. Todėl ir siekiu abipusio susitarimo. Darbdavys ant manęs danties negriežia, aš ant jo irgi. Tačiau šis darbas ne man. Kadangi pati su personalo reikalų tvarkymu nelabai susidūrusi, tai ir prašau paaiškinimo, kaip viską suformuluoti.
Atsakyti
Hello,

man panasi situacija. Norim atleisti darbuotoja, bandomojo metu, kaip geriau daryt, kad zmogus isejes paskui pasalpa gautu. Man atrodo kad ir pagal 127 str. atleisti gauna, ar ne?

Atleidziant tarpusavio susitarimu berods priklauso dar ir iseitine. Nebent susitartumet kitaip (nesu tikra ar taip galima). O uz tiek menesiu kiek gausit iseitine, negausit pasalpu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aggree: 08 gegužės 2013 - 08:52
QUOTE(mmkafe @ 2013 05 08, 09:28)
Darbdavio iniciatyva. Ir jei išeisiu bedarbio pašalpos tikrai nemokės. Bent jau nedarbo socialinio draudimo įstatyme taip parašyta. Tik jei esu atleista dėl ne savo kaltės galiu gauti. Todėl ir siekiu abipusio susitarimo. Darbdavys ant manęs danties negriežia, aš ant jo irgi. Tačiau šis darbas ne man. Kadangi pati su personalo reikalų tvarkymu nelabai susidūrusi, tai ir prašau paaiškinimo, kaip viską suformuluoti.

O kodėl nenorit paprastai parašyti prašymą atleisti Jus iš darbo? Manau žymiai paprasčiau ir DB mokės...

Papildyta:

Na, permečiau aš įstatymą, bet nieko ten nėra parašyta apie atleidimą bandomuoju laikotarpiu...
Ir turėtų mokėti DB, nesvarbu kaip išeinate iš darbo, kieno iniciatyva, svarbiausia, kad Jus neatleistų už pažeidimus...
Atsakyti
QUOTE(aggree @ 2013 05 08, 09:51)
Hello,

man panasi situacija. Norim atleisti darbuotoja, bandomojo metu, kaip geriau daryt, kad zmogus isejes paskui pasalpa gautu. Man atrodo kad ir pagal 127 str. atleisti gauna, ar ne?

Atleidziant tarpusavio susitarimu berods priklauso dar ir iseitine. Nebent susitartumet kitaip (nesu tikra ar taip galima). O uz tiek menesiu kiek gausit iseitine, negausit pasalpu.

Gauna ir pagal 127 str. 1d. pati taip save atleidau, ir pasalpa gavau is DB
Atsakyti
NEDARBO SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMAS

5 straipsnis. Teisė į nedarbo draudimo išmoką
1. Teisę į nedarbo draudimo išmoką turi bedarbiais teritorinėje darbo biržoje įsiregistravę apdraustieji, nurodyti šio Įstatymo 4 straipsnyje, kuriems teritorinė darbo birža nepasiūlė darbo, atitinkančio jų profesinį pasirengimą bei sveikatos būklę, ar aktyvios darbo rinkos politikos priemonių ir jeigu jie:
1) iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje turi ne mažesnį kaip 18 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėnesius;
2) įstatymų nustatyta tvarka buvo atleisti iš darbo ar valstybės tarnautojų pareigų nesant darbuotojo ar valstybės tarnautojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo ar valstybės tarnautojo aplinkybių ir darbdavio bankroto atveju;
3) baigė privalomąją nuolatinę pradinę karo tarnybą ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą arba buvo atleisti iš šių tarnybų ištarnavę ne mažiau kaip pusę nustatyto laiko.

Apie išėjimą ir darbo pačiam prašant nieko nerašo. Man būtų galima pritaikyti antrą punktą, kai pagal susitarimą. Tiesiog norėčiau, kad kas nors man paaiškintų kaip viską suformuluoti ir kokia yra tvarka. Į išeitines nepretenduoju į atostoginius irgi. Tiesiog noriu žinoti, kaip parašyti prašymą ir kokia po to seka tvarka? (Įprastinė ar kas nors sudėtingiau). Atsakiusiems dovanoju virtualią pavasarinių gėlių puokštę. 000552.gif
Atsakyti
QUOTE(mmkafe @ 2013 05 08, 13:06)
NEDARBO SOCIALINIO DRAUDIMO ĮSTATYMAS

5 straipsnis. Teisė į nedarbo draudimo išmoką
1. Teisę į nedarbo draudimo išmoką turi bedarbiais teritorinėje darbo biržoje įsiregistravę apdraustieji, nurodyti šio Įstatymo 4 straipsnyje, kuriems teritorinė darbo birža nepasiūlė darbo, atitinkančio jų profesinį pasirengimą bei sveikatos būklę, ar aktyvios darbo rinkos politikos priemonių ir jeigu jie:
1) iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje turi ne mažesnį kaip 18 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėnesius;
2) įstatymų nustatyta tvarka buvo atleisti iš darbo ar valstybės tarnautojų pareigų nesant darbuotojo ar valstybės tarnautojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo ar valstybės tarnautojo aplinkybių ir darbdavio bankroto atveju;
3) baigė privalomąją nuolatinę pradinę karo tarnybą ar alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą arba buvo atleisti iš šių tarnybų ištarnavę ne mažiau kaip pusę nustatyto laiko.

Apie išėjimą ir darbo pačiam prašant nieko nerašo. Man būtų galima pritaikyti antrą punktą, kai pagal susitarimą. Tiesiog norėčiau, kad kas nors man paaiškintų kaip viską suformuluoti ir kokia yra tvarka. Į išeitines nepretenduoju į atostoginius irgi. Tiesiog noriu žinoti, kaip parašyti prašymą  ir kokia po to seka tvarka? (Įprastinė ar kas nors sudėtingiau). Atsakiusiems dovanoju virtualią pavasarinių gėlių puokštę.  000552.gif

Atleidimas iš darbo bandomuoju laikotarpiu, atleidimas pačiam prašant tikrai įeina į paryškintą apibrėžimą mirksiukas.gif Tikrai ne vieną atleidinėjau ir tikrai visi sėkmingai registravimo DB ir sėkmingai gaudinėjo pinigėlius mirksiukas.gif
Dabar, kas liečia atostoginius. Norit, nenorit, bet jie Jums priklauso ir kompensaciją už nepanaudotas darbdavys privalės išmokėti 4u.gif

Atsakyti
Kadangi pati su personalo reikalų tvarkymu nelabai susidūrusi, tai ir prašau paaiškinimo, kaip viską suformuluoti.

Tai jei gerai sutariat, paprašykit, kad atleistų abipusiu sutarimu be kompensacijos (už nepanaudotas atostogas ir taip turės išmokėti) arba galit pagal 107str. (bandomuoju laikotarpiu), DB tikrai mokės pašalpą.
Man atrodo kad ir pagal 127 str. atleisti gauna, ar ne?

Ne visada. Nuo ko priklauso - nejasno.
nesu tikra ar taip galima

Galima, jei prašyme parašys, kad be išeitinės ir pretenzijų darbdaviui neturi.
Atsakyti
Su profesine švente, mielos buhalterės,
Mes be Jūsų, kaip be rankų!
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TEATRĖ: 09 gegužės 2013 - 19:02
SKELBIU PLANĄ RYTOJAUS DIENAI :
Greit praskrendam per darbus, prasišluojam popierius, pasitaisom skrybėles, pamojuojam visiems likusiems, ne buhalteriams, ir lekiam švest BUHALTERIŲ DIENOS !!!!
Taip kad iš anksto visas jus, mielosios, su Buhalterių diena oro_buckis.gif

user posted image
Atsakyti
Su švente, mielosios skaičiukų mylėtojos

user posted image
Atsakyti