Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

Labas rytas blush2.gif

Kas dieną vis naujiena doh.gif Ar girdėjote jau apie deklaravimą sodrai? g.gif
Atsakyti
Sveikos, tai už 2012 jau reiks teikti Sodrai taip suprantu.. Ir pateikti tik su e-parašu doh.gif Tas parašas 150Lt kainuoja įsigyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cashmere @ 2013 04 09, 08:30)
Sveikos, tai už 2012 jau reiks teikti Sodrai taip suprantu.. Ir pateikti tik su e-parašu  doh.gif Tas parašas 150Lt kainuoja įsigyt  doh.gif

Va va, o kitas net neturi žalio supratimo apie tuos parašus. g.gif Tik vargo pridarė žmonėm doh.gif
Atsakyti
bet čia tik tiems, kas individualia veikla užsiima, ar ne?
O e-parašas Registrų centre, man rodos, pigesnis. Na bet taip, su e-parašu yra kebeknės.. Ne kiekvienas ir susiinstaliuot sugeba. Kartais piktumas ima - na kam taip apsunkinti ten, kur to nereikia?
Atsakyti
Aš savo elektroninį parašą (sertifikatą) išsiėmiau kartu su nauja asmens tapatybės kortele. Aišku, tam buvo jau laikas smile.gif nieko papildomai nekainavo. Sertifikatas galiojo tris metus, po to vėl atnaujinau nemokamai. Pasirašymui papildomai reikalingas kortelių skaitytuvas. Jo kolkas neturiu, tad pasirašinėju bibliotekoje, turi būti kiekvienoj tokia įranga prie kiekvieno kompiuterio. Aišku, kitas klausimas ar ji paruošta tam reikalui:) nes yra ir taip, kad daiktas guli, bet jei nėra paklausos pasirašymui, nieks neskuba tvarkyti:)

QUOTE(saintlina @ 2013 04 09, 09:57)
bet čia tik tiems, kas individualia veikla užsiima, ar ne?
O e-parašas Registrų centre, man rodos, pigesnis. Na bet taip, su e-parašu yra kebeknės.. Ne kiekvienas ir susiinstaliuot sugeba. Kartais piktumas ima - na kam taip apsunkinti ten, kur to nereikia?

Atsakyti
149 lt e-parašas, pati pirkau prieš 2 mėnesius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daidute @ 2013 04 09, 08:32)
kitas net neturi žalio supratimo apie tuos parašus.  g.gif

Ypač ūkininkams , žmogeliams iš kaimo, bus paprasta suprast laugh.gif Kas turit Omnitel tinkle telefonus, pasidarykit tuos parašus, nieko papildomai nekainuoja (bent jau kai aš dariausi) prieš porą metų).
Atsakyti
Variantai:)
http://deklaravimas....is_parasas.aspx

Atsakyti
Nežinau, bet man tai absurdas kažkoks. doh.gif
Priimtas įstatymo pakeitimas, kuris jau taikomas atgaline data. Nėra jokios informacijos, išaiškinimų. g.gif Ar taip jau visi IV užsiimantys tvarko tą apskaitą, kaip normaliam UAB'e? g.gif Kuom tikrai suabejočiau schmoll.gif
O ir tas el.parašas bus reikalingas tik dėl "Sodros". g.gif Mokėti tokius pinigus, absurdiška. doh.gif
Atsakyti
Labas,
QUOTE(Daidute @ 2013 04 09, 08:25)
Labas rytas blush2.gif

Kas dieną vis naujiena doh.gif  Ar girdėjote jau apie deklaravimą sodrai? g.gif

aha, paskaiciau siandien... prigalvoja doh.gif

QUOTE(Cashmere @ 2013 04 09, 08:30)
Sveikos, tai už 2012 jau reiks teikti Sodrai taip suprantu.. Ir pateikti tik su e-parašu  doh.gif Tas parašas 150Lt kainuoja įsigyt  doh.gif

o tai negalioja tas pats mob.parasas, kaip teikiant visa kita (SAM, SAV ir t.t.) ? Nes as turiu is Bites pasiemusi ir naudoju.
Atsakyti
QUOTE(Renri3 @ 2013 04 09, 11:13)
Labas,
aha, paskaiciau siandien... prigalvoja  doh.gif
o tai negalioja tas pats mob.parasas, kaip teikiant visa kita (SAM, SAV ir t.t.) ? Nes as turiu is Bites pasiemusi ir naudoju.

O jei IV ne tavo vardu, vargiai galėsi už kitą asmenį teikti ataskaitas. g.gif Nebent leis įgalioti g.gif Juk savininkas pats turi pateikti visas deklaracijas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Daidute @ 2013 04 09, 11:16)
O jei IV ne tavo vardu, vargiai galėsi už kitą asmenį teikti ataskaitas.  g.gif Nebent leis įgalioti g.gif Juk savininkas pats turi pateikti visas deklaracijas  cool.gif

aaa, aisku. na siaip IV neturiu as, tik del bendro zinojimo domiuosi smile.gif
Atsakyti