Labas rytas
Kas dieną vis naujiena Ar girdėjote jau apie deklaravimą sodrai?
Sveikos, tai už 2012 jau reiks teikti Sodrai taip suprantu.. Ir pateikti tik su e-parašu Tas parašas 150Lt kainuoja įsigyt
QUOTE(Cashmere @ 2013 04 09, 08:30)
Sveikos, tai už 2012 jau reiks teikti Sodrai taip suprantu.. Ir pateikti tik su e-parašu Tas parašas 150Lt kainuoja įsigyt
Va va, o kitas net neturi žalio supratimo apie tuos parašus. Tik vargo pridarė žmonėm
bet čia tik tiems, kas individualia veikla užsiima, ar ne?
O e-parašas Registrų centre, man rodos, pigesnis. Na bet taip, su e-parašu yra kebeknės.. Ne kiekvienas ir susiinstaliuot sugeba. Kartais piktumas ima - na kam taip apsunkinti ten, kur to nereikia?
O e-parašas Registrų centre, man rodos, pigesnis. Na bet taip, su e-parašu yra kebeknės.. Ne kiekvienas ir susiinstaliuot sugeba. Kartais piktumas ima - na kam taip apsunkinti ten, kur to nereikia?
Aš savo elektroninį parašą (sertifikatą) išsiėmiau kartu su nauja asmens tapatybės kortele. Aišku, tam buvo jau laikas nieko papildomai nekainavo. Sertifikatas galiojo tris metus, po to vėl atnaujinau nemokamai. Pasirašymui papildomai reikalingas kortelių skaitytuvas. Jo kolkas neturiu, tad pasirašinėju bibliotekoje, turi būti kiekvienoj tokia įranga prie kiekvieno kompiuterio. Aišku, kitas klausimas ar ji paruošta tam reikalui:) nes yra ir taip, kad daiktas guli, bet jei nėra paklausos pasirašymui, nieks neskuba tvarkyti:)
QUOTE(saintlina @ 2013 04 09, 09:57)
bet čia tik tiems, kas individualia veikla užsiima, ar ne?
149 lt e-parašas, pati pirkau prieš 2 mėnesius
QUOTE(Daidute @ 2013 04 09, 08:32)
kitas net neturi žalio supratimo apie tuos parašus.
Ypač ūkininkams , žmogeliams iš kaimo, bus paprasta suprast Kas turit Omnitel tinkle telefonus, pasidarykit tuos parašus, nieko papildomai nekainuoja (bent jau kai aš dariausi) prieš porą metų).
Nežinau, bet man tai absurdas kažkoks.
Priimtas įstatymo pakeitimas, kuris jau taikomas atgaline data. Nėra jokios informacijos, išaiškinimų. Ar taip jau visi IV užsiimantys tvarko tą apskaitą, kaip normaliam UAB'e? Kuom tikrai suabejočiau
O ir tas el.parašas bus reikalingas tik dėl "Sodros". Mokėti tokius pinigus, absurdiška.
Priimtas įstatymo pakeitimas, kuris jau taikomas atgaline data. Nėra jokios informacijos, išaiškinimų. Ar taip jau visi IV užsiimantys tvarko tą apskaitą, kaip normaliam UAB'e? Kuom tikrai suabejočiau
O ir tas el.parašas bus reikalingas tik dėl "Sodros". Mokėti tokius pinigus, absurdiška.
Labas,
aha, paskaiciau siandien... prigalvoja
o tai negalioja tas pats mob.parasas, kaip teikiant visa kita (SAM, SAV ir t.t.) ? Nes as turiu is Bites pasiemusi ir naudoju.
QUOTE(Daidute @ 2013 04 09, 08:25)
QUOTE(Cashmere @ 2013 04 09, 08:30)
o tai negalioja tas pats mob.parasas, kaip teikiant visa kita (SAM, SAV ir t.t.) ? Nes as turiu is Bites pasiemusi ir naudoju.
QUOTE(Renri3 @ 2013 04 09, 11:13)
Labas,
O jei IV ne tavo vardu, vargiai galėsi už kitą asmenį teikti ataskaitas. Nebent leis įgalioti Juk savininkas pats turi pateikti visas deklaracijas
QUOTE(Daidute @ 2013 04 09, 11:16)
O jei IV ne tavo vardu, vargiai galėsi už kitą asmenį teikti ataskaitas. Nebent leis įgalioti Juk savininkas pats turi pateikti visas deklaracijas
aaa, aisku. na siaip IV neturiu as, tik del bendro zinojimo domiuosi