O aš maniau čia tik naujoms įmonėms taip kai pradėdavo man pypsėt
Papildyta:
Jei pirks traktorių ūkininkas Lenkijoje, ar registruojant jį LT neprisiskaičiuos PVM
Va kokios mes reikalingos tik va kodėl, kai už 8 val darbą (ir aišku ne tik buhalteriją reiks vest, bet ir personalas ir sekretorės ir administratorės darbas bus užkrautas) pasiūlo 1000 Lt kažkodėl tokia nesijaučiu
QUOTE(Liepos dukra @ 2013 03 20, 22:46)
Jei pirks traktorių ūkininkas Lenkijoje, ar registruojant jį LT neprisiskaičiuos PVM
Jei ūkininkas PVM mokėtojas - niekas papildomai nepriskaičiuos. Tik deklaruot atitinkamai reiks (čia tuo atveju jei sąskaitą lenkai sugebės teisingai be PVM išrašyt)
O jei ne PVM mokėtojas... Traktorius ko gero daugiau nei 35000 kainuos. Tadu jau privaloma tvarka registruotis PVM mokėtoju
QUOTE(Ramunytėė @ 2013 03 20, 21:56)
Va kokios mes reikalingos tik va kodėl, kai už 8 val darbą (ir aišku ne tik buhalteriją reiks vest, bet ir personalas ir sekretorės ir administratorės darbas bus užkrautas) pasiūlo 1000 Lt kažkodėl tokia nesijaučiu
kokias nesąmones rašo ieškau darbo per pusmetį, nesėkmingai matyt esu nepakankamai kvalifikuota o didžiąją dalį skelbimų sudaro skelbimai apskaitos įmonėse už minimalų atlygį
Sveikos, buhalterės
QUOTE(Ryke @ 2013 03 21, 09:06)
kokias nesąmones rašo ieškau darbo per pusmetį, nesėkmingai matyt esu nepakankamai kvalifikuota o didžiąją dalį skelbimų sudaro skelbimai apskaitos įmonėse už minimalų atlygį
Sveikos, buhalterės
Sveikos, buhalterės
Ir pas mus pastoviai ieško buhalterių, bet kai pasako sąlygas ir algą, tai jau geriau bedarbio pašalpą imsiu, nors nervai sveiki bus .
QUOTE(Ramunytėė @ 2013 03 20, 21:56)
ka tik taip pat pakomentavau si straipsni FB
QUOTE(Ramunytėė @ 2013 03 21, 09:17)
Ir pas mus pastoviai ieško buhalterių, bet kai pasako sąlygas ir algą, tai jau geriau bedarbio pašalpą imsiu, nors nervai sveiki bus .
Aha as pastoviai seku skelbimus, gal kur iseit bet... nuo 1000 litu pradet ne man, o uz 4000 eile nutysus.
gal kas galit pasakyt..
Buvo israsyta saskaita uz paslaugas Didziosios Britanijos imonei, ne PVM moketojai. PVM buvo pritaikytas 0. I kuria PVM deklaracijos eilute reiktu traukt sita suma?
Buvo israsyta saskaita uz paslaugas Didziosios Britanijos imonei, ne PVM moketojai. PVM buvo pritaikytas 0. I kuria PVM deklaracijos eilute reiktu traukt sita suma?
QUOTE(saintlina @ 2013 03 21, 11:02)
gal kas galit pasakyt..
Sakyciau, kad 20 - ne objektas.
Papildyta:
Siandien as pikta - miegojau gal valanda ant paluzusios sofos. Abiejuose namuose betvarke. Neturiu ka apsirengt, nes viskas maisuose dar. Et... tiek kraustymosi malonumai... O dar ir darbe dirbt reikia.
QUOTE(agnieska1922 @ 2013 03 21, 14:50)
Tajka - mano klaida nors is esmes kai lietuvoj imonese mazose po viena zmogu dirba tai buhalteris tampa vienas: ir apskaitininkas, ir buhalteris ir dar daugybe pareigu atlieka.
o ir pagal zodyna abu zodziai ta pati reiskia.
o ir pagal zodyna abu zodziai ta pati reiskia.
Na šiaip tai aš ko gero savo tėvų arba gamtos klaida Bet tik ne tamstos
Na nelabai jau tas pat. Sutinku, kad vienoje įmonėje buhalteris dirba viską. Bet kai įmonėje yra atskira apskaitininko pareigybė, tai jis dažniausiai atlieka tik tam tikrus darbus, bet niekada nesudarinėja FA. Ir jų pareigybinės instrukcijos labai jau skiriasi. Kaip ir atsakomybė. Bent aš niekada nemačiau, kad kažkoks dokumentas, ant kurio reikia įmonės buhalterio parašo, būtų pasirašytas "apskaitininkas Vardas Vardaitis".
Aišku, verčiant iš anglų kalbos, tai reikštų ko gero tą patį....Nors vikipedija sako, kad "Apskaitininkas - žemesniosios grandies finansų ir buhalterijos darbuotojas, kuris skaičiuoja, klasifikuoja ir tikrina organizacijos ar įstaigos vykdomas ūkines operacijas."
QUOTE(aggree @ 2013 03 21, 11:19)
Sakyciau, kad 20 - ne objektas.
ačiū, taip ir maniau
Helau.
Kas tvarko transporto įmonių apskaitą? Tiksliau turiu klausimą dėl komandiruočių
Kas tvarko transporto įmonių apskaitą? Tiksliau turiu klausimą dėl komandiruočių