Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Airona @ 2013 03 20, 11:51)
Ar NGA (126 k.d.) isikaiciuoja i laikotarpi, uz kuri suteikiamos kasmetines atostogos?

Ar galiu pries iseidama i NGA prasyti, kad avansu man jas suteiktu?

Taip,kaupiasi.
Galit prasyti,bet ne visi darbdaviai duoda avansu.
Papildyta:
QUOTE(SunriseGirl @ 2013 03 20, 12:12)
As irgi dar noreciau paklaust jei vyras vaikui gimus ant saves rasytusi pasalpa tevystes  ar galetu kartu ir dirbti ir gauti pinigelius jei jo atlyginimas pastovus ir nesikeite jau kelis metus ir yra 1000lt. nes kai skambinausi i sodra tai man sake kad yra kazkokia skaiciuokle pagal kuria ten viska apskaiciuoja ir jei virsija norma tai negali dirbti ir kartu gauti pinigeliu vyras o jei nevirsija tada viskas tvarkoj. kaip butu galima suzinoti ta skaiciuokle ?
Ir atsiprasau jei jau kartojuos su klausimu bet man viskas kol kas ant karstuju nuo telefono nesitraukiu visur sniukstineju ieskau palankiausio varianto. smile.gif

Jeigu pirmais metais dirbtu,tai gaudinetu skirtuma,jeigu alga butu mazesne nei pasalpa,antrais metais darbui jokiu apribojimu nera ir atlyginimui,vistiek gaudinetu 40% pasalpos,cia jeigu rinktusi 2-ms metams gaudineti pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 03 19, 12:30)
Norejau paklausti, jei as niekur nedirbau tik stovejau darbo birzoj (birza nieko nemokejo), 2012m. gruodi pasigimdziau vaikeli, ar gausiu kazkiek i menesi is valstybes pinigeliu ar nieko? I dekreta isejus nebuvau..

Sveikos,pas mane panasus atvejis. Tiktais as nestoviu darbo birzoje,bet esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 8m. Jokios pasalpos ir vaiko pinigai mums garantuotai nepriklausys,nes vyras dirba uzsienyje ir per menesi mums po tuos 525lt.tikrai iseina,bet.. Mane domina ar mum priklausys ta vienkartine pasalpa po gimdymo? Jeigu viskas bus gerai,seimos padaugejimas laukiamas rugsejo pabaigoje.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 03 20, 12:19)
Sakykit, jei iki gimdymo nedirbau tik stovejau birzoj, vyras dirbantis, ar gali vyras gauti ta 40 proc. pasalpa antrais vaiko gimimo metais, ar turi butinai dabar mama ar tetis buti VPA ? Paskui kad nebutume kaip is kanapiu islinde, ka dabar reiketu tvarkytis kokius dokumentus, kad nepraziureti tu 40 proc? Dekui  4u.gif

Jeigu turi stazo,tai gali imti antru metu pasalpos gavima.Jam jau skaiciuos is to DU kuris buvo pries vaiko gimima.
Atsakyti
QUOTE(mamyteJ @ 2013 03 20, 12:22)
Sveikos,pas mane panasus atvejis. Tiktais as nestoviu darbo birzoje,bet esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 8m. Jokios pasalpos ir vaiko pinigai mums garantuotai nepriklausys,nes vyras dirba uzsienyje ir per menesi mums po tuos 525lt.tikrai iseina,bet.. Mane domina ar mum priklausys ta vienkartine pasalpa po gimdymo? Jeigu viskas bus gerai,seimos padaugejimas laukiamas rugsejo pabaigoje.

Vienkartine gimusiam vaikui priklauso visoms,nepriklausomai nuo pajamu,tereikia vaiko gyvenama vieta deklaruoti lietuvoj.
Atsakyti
JOLANCIUK aciu uz pagalba 4u.gif , ar galite dar patarti...
Kur mums dabar rasyti prasyma/kreiptis del tu 40proc. uz antrus metus, ir ar tikrai taip skaiciuosis, tas 12 men. iki vaiko gimimo ar iki prasymo pateikimo dienos?...
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 20, 12:26)
Vienkartine gimusiam vaikui priklauso visoms,nepriklausomai nuo pajamu,tereikia vaiko gyvenama vieta deklaruoti lietuvoj.

Kaip suprantu,viska susitvarkyti galim jau gimus vaikui?
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 03 20, 12:36)
JOLANCIUK aciu uz pagalba  4u.gif , ar galite dar patarti...
Kur mums dabar rasyti prasyma/kreiptis del tu 40proc. uz antrus metus, ir ar tikrai taip skaiciuosis, tas 12 men. iki vaiko gimimo ar iki prasymo pateikimo dienos?...

Kreiptis reikia i Sodra, ten paliksite prasyma. Ir pasalpa skaiciuosis vidurkis 12men iki prasymo pateikimo
Papildyta:
QUOTE(mamyteJ @ 2013 03 20, 12:39)
Kaip suprantu,viska susitvarkyti galim jau gimus vaikui?

Viska ir reikia tvarkyti gimus vaikui smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

kaip suprantu maksimali pašalta šiuo metu yra 3,2 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų suma (1488 x 3,2=4761,6 Lt). Mano darbo užmokestis yra didesnis. jei imant vaiko auginimo atostogas 2 metais, tai pirmais metais maksimaliai galima galima pašalpa yra 70 proc nuo tų 3,2 einamųjų metų m. draudž. pajamų t.y. 3333,12 Lt? Ar skaičiuos 70 proc nuo mano algos ir žiūrės ar neviršija 4761,6 Lt?

ir antras klausimas, jei aš jau pirmais metai pradėsiu dirbt (ženkliai sumažinus valandas ir aišku darbo užmokestį) tai man tą skirtumą (kurį gausiu kaip darbo užmokestį) minusuos nuo mano realios algos ar visgi nuo to maksimumo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nivea: 20 kovo 2013 - 14:00
QUOTE(Nivea @ 2013 03 20, 13:59)
Sveikos,

kaip suprantu maksimali pašalta šiuo metu yra  3,2 dydžių einamųjų metų draudžiamųjų pajamų suma (1488 x 3,2=4761,6 Lt). Mano darbo užmokestis yra didesnis.  jei imant vaiko auginimo atostogas 2 metais, tai pirmais metais maksimaliai galima galima pašalpa yra 70 proc nuo tų 3,2 einamųjų metų m. draudž. pajamų t.y. 3333,12 Lt? Ar skaičiuos 70 proc nuo mano algos ir žiūrės ar neviršija 4761,6 Lt?

ir antras klausimas, jei aš jau pirmais metai pradėsiu dirbt (ženkliai sumažinus valandas ir aišku darbo užmokestį) tai man tą skirtumą (kurį gausiu kaip darbo užmokestį) minusuos nuo mano realios algos ar visgi nuo to maksimumo?

Skaiciuos 70 proc. nuo "lubu" deja. Tai bus tie 3333,12 lt. Tik nuo ju dar bus mokesciai nuskaitomi, i rankas gausite dar maziau. Cia taip vadinama suma "ant popieriaus".

I antra klausima negaliu atsakyti, bet beveik esu tikra, kad tiek kiek gausite algos, tiek sumazins ir ismoka. Taip, kad finansiskai dirbti pirmais metais neapsimoka.
Atsakyti

I antra klausima negaliu atsakyti, bet beveik esu tikra, kad tiek kiek gausite algos, tiek sumazins ir ismoka. Taip, kad finansiskai dirbti pirmais metais neapsimoka.
[/quote]
Minusuos nuo maksimumo, kuri gausite.
"Jeigu pašalpos gavėjas, įgijęs teisę į šią pašalpą 2011-07-01 ir vėliau, auginantis vaiką kol vaikui sueis vieneri metai, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą, jam mokamas šios pašalpos ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas. Apdraustajam, pasirinkusiam gauti motinystės (tėvystės) pašalpą kol vaikui sueis dveji metai, pašalpa nuo vaiko vienerių iki dvejų metų mokama neatsižvelgiant į tai, kad asmuo dirba ir turi draudžiamųjų pajamų"
As irgi pritariu nuomonei, kad pirmieji metai finansiskai niekaip nenaudingi dirbti, nes tiek, kiek gausite DU, jums atims is pasalpos ir sugudraut cia nelabai kur iseitu
Atsakyti
sveiki,noreciau ir as paklausti 4u.gif esu vaiko auginimo atostogose iki pirmadienio,laukiuosi antro, nuo pirmaddienio pasirasiau atsostogas neisnaudotas,bet iki dekreto man truksta 17 d.,ar galiu as po atostogu rasyti prasyma kad pratesti iki 3 metu su pirmu vaiku( nes valdzia dave suprast,kad ta 17 d kaip nors susitvarkyciau...) ar iamnoma kad isleistu dakatrė i dekreta anksciau? galvoju ka dabar man daryt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrixe @ 2013 03 20, 19:58)
sveiki,noreciau ir as paklausti 4u.gif  esu vaiko auginimo atostogose iki pirmadienio,laukiuosi antro, nuo pirmaddienio pasirasiau atsostogas neisnaudotas,bet iki dekreto man truksta 17 d.,ar galiu as po atostogu rasyti prasyma kad pratesti iki 3 metu su pirmu vaiku( nes valdzia dave suprast,kad ta 17 d kaip nors susitvarkyciau...) ar iamnoma kad isleistu dakatrė i dekreta anksciau? galvoju ka dabar man daryt g.gif

na situacija panasi keliomis zinutemis auksciau jau isaiskinta smile.gif pabandykit permesti akim pokalbius, paaiskes gal kas. taip, galite viska susitvarkyti. net ir atostogu Jums nera butina eiti - darbdavys vieta iki triju metu Jums turi saugoti. na bet dbr imate dar tas 17 dienu neapmokamu ir viskas. O daktare i dekreta anksciau nei 30 savaiciu, jei viskas su sveikata gerai, tikrai leisti negali
Atsakyti