Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos, is anksto atsiprasau jei su savo klausimu ilendu ne i tema arba jei apie tai jau kalbejot bet man tikrai praverstu jusu pagalba patarimais. gal atsiras kitu mamu zinanciu atskyma rba susidurusiu su panasia problema. nes gyvenu nedideliame mieste todel kiek einu i sodra ar darbo birza niekas man nieko konkreciai negali pasakyt, arba tiesiog nenori sukti sau galvos.
Iki 2012 06 dirbau du metus vienoje darbovieteje kaip pavaduojanti mokytoja. veliau, gryzus i darba mokytojai mane atleido taigi siuo metu nedirbu ir stoviu darbo birzoje ir gaunu nedarbo draudimo ismoka. siuo metu laukiuosi ir i dekretines iseit tureciau geguzes viduryje. darbo stazo kaip paskaiciavo sodroje turiu daugiau negu reikia . bet kadangi isejimo i dekreta diena reiki but dirbanciai tai man pasiule iregistruot individualia veikla ir dar uz balandi avansu susimoket VSD imoka 285,00Lt. ir sveikatos draudima 90 Lt. taciau pasiskambinau i sodra trumpioju numeriuku1883 ir jie pasake kad jei nescioji stovi darbo birzoje, bet turi staza per paskutinius 24men isdirbusi 12men- gaus vaiko prieziuros atostogas. Negaus tik nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas. tai as ir noriu paklaust ar iregistravus individualia veikla ir uz balandi sumokejus mokescius as gauciau ir vaiko prieziuros atostogas ir nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas?
ir gal kas zinot kokios tai sumos na koks skirtumas tarp sumu? nes as kol kas visai nesusigaudau blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif busiu dekinga uz atsakymus
Atsakyti
QUOTE(SunriseGirl @ 2013 03 19, 10:40)
Sveikos, is anksto atsiprasau jei su savo klausimu ilendu ne i tema arba jei apie tai jau kalbejot bet man tikrai praverstu jusu pagalba patarimais. gal atsiras kitu mamu zinanciu atskyma rba susidurusiu su panasia problema. nes gyvenu nedideliame mieste todel kiek einu i sodra ar darbo birza niekas man nieko konkreciai negali pasakyt, arba tiesiog nenori sukti sau galvos.
Iki 2012 06 dirbau du metus vienoje darbovieteje kaip pavaduojanti mokytoja. veliau, gryzus i darba mokytojai mane atleido taigi siuo metu nedirbu ir stoviu darbo birzoje ir gaunu nedarbo draudimo ismoka. siuo metu laukiuosi ir i dekretines iseit tureciau geguzes viduryje. darbo stazo kaip paskaiciavo sodroje turiu daugiau negu reikia . bet kadangi isejimo i dekreta diena reiki but dirbanciai tai man pasiule iregistruot individualia veikla ir dar uz balandi avansu susimoket VSD imoka 285,00Lt. ir sveikatos draudima 90 Lt. taciau pasiskambinau i sodra trumpioju numeriuku1883 ir jie pasake kad jei nescioji stovi darbo birzoje, bet turi staza per paskutinius 24men isdirbusi 12men- gaus vaiko prieziuros atostogas. Negaus tik nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas.  tai as ir noriu paklaust ar iregistravus individualia veikla ir uz balandi sumokejus mokescius as gauciau ir  vaiko prieziuros atostogas ir nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas?
ir gal kas zinot kokios tai sumos na koks skirtumas tarp sumu? nes as kol kas visai nesusigaudau blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  busiu dekinga uz atsakymus

Uz dekreta mokama 126 dienas 100 proc. (nevirsijant nustatytu lubu) atlyginimo vidurkio, kuris skaiciuojamas 12 menesiu. Ir jei tikrai (sito nezinau) uztektu jums tik sumoketi 285 ir 90 litu, kad gautumetee NPA, tai manau aisku, kad apsimoka. Juk alga itariu didesne buvo nei tie keli simtai litu.
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 03 19, 11:30)
O tai kreditines korteles gales pratest jei busiu VPA? Nu butu nekas, jei negales:(

Kreditines pratesimui, jei neturejote isiskolinimu, velavimu mokant palukanas ir tt, turetu pratesti be problemu mirksiukas.gif na nebent bankas turi kazkokiu ypatingu reikalavimu, bet per eile metu darbines praktikos bankuose tokiu sutikti neteko mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(SunriseGirl @ 2013 03 19, 11:40)
Iki 2012 06 dirbau du metus vienoje darbovieteje kaip pavaduojanti mokytoja. veliau, gryzus i darba mokytojai mane atleido taigi siuo metu nedirbu ir stoviu darbo birzoje ir gaunu nedarbo draudimo ismoka. siuo metu laukiuosi ir i dekretines iseit tureciau geguzes viduryje. darbo stazo kaip paskaiciavo sodroje turiu daugiau negu reikia . bet kadangi isejimo i dekreta diena reiki but dirbanciai tai man pasiule iregistruot individualia veikla ir dar uz balandi avansu susimoket VSD imoka 285,00Lt. ir sveikatos draudima 90 Lt. taciau pasiskambinau i sodra trumpioju numeriuku1883 ir jie pasake kad jei nescioji stovi darbo birzoje, bet turi staza per paskutinius 24men isdirbusi 12men- gaus vaiko prieziuros atostogas. Negaus tik nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas.  tai as ir noriu paklaust ar iregistravus individualia veikla ir uz balandi sumokejus mokescius as gauciau ir  vaiko prieziuros atostogas ir nestumo ir gimdymo atostogu uz 126dienas?
ir gal kas zinot kokios tai sumos na koks skirtumas tarp sumu? nes as kol kas visai nesusigaudau blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  busiu dekinga uz atsakymus

Del tos individualios veiklos dar labai neskubekite, geriau atidziai paskaitinekite istatymus, pabandykite pasiskambint i didesnio miesto Sodros skyriu, konsultantui konkreciai su NGA ir VPA susijusiais klausimais mirksiukas.gif nes ta I.V. nera toks nekaltas dalykelis su musu LT istatymais....Geriau jau bandykite nors 0.25 etato kur isidarbinti, jei tik turite koki pazistama zmogu, galinti padeti..
Atsakyti
Norejau paklausti, jei as niekur nedirbau tik stovejau darbo birzoj (birza nieko nemokejo), 2012m. gruodi pasigimdziau vaikeli, ar gausiu kazkiek i menesi is valstybes pinigeliu ar nieko? I dekreta isejus nebuvau..
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 03 19, 12:30)
Norejau paklausti, jei as niekur nedirbau tik stovejau darbo birzoj (birza nieko nemokejo), 2012m. gruodi pasigimdziau vaikeli, ar gausiu kazkiek i menesi is valstybes pinigeliu ar nieko? I dekreta isejus nebuvau..

Jei seimoje pajamos nesiekia 525 lt vienam asmenium galite rasyti prasyma gauti vaiko pinigus, t.y. 97 litus/men. (ziures praeitu metu pajamu vidurki). Ir berods, vienkartine ismoka gimus vaikui Jums turejo priklausyti,bet greiciausiai ja jau pasiemete smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 19, 13:26)
Jei seimoje pajamos nesiekia 525 lt vienam asmenium galite rasyti prasyma gauti vaiko pinigus, t.y. 97 litus/men. (ziures praeitu metu pajamu vidurki). Ir berods, vienkartine ismoka gimus vaikui Jums turejo priklausyti,bet greiciausiai ja jau pasiemete smile.gif

Aciu, kad padedat, ne dar nepasiemem, kita savaite eisim i seniunija, dar 260 lt. turejo buti ir tu nepasiemiau, gal nebus dar velu..
JOLANCIUK jums taip pat labai aciu, kad padedat mums visoms 4u.gif

Dar toks gal jau nuskambejes klausimas, bet tikrai jau nebera laiko skaityti, su mazium uzsiimu istisai... Sakykit jei mama pirmais metais buna isejusi vaiko prieziuros atostogu ir gauna is sodros pinigus, ar antrais vaiko gyvenimo metais vyras gali dirbti ir gauti tuos 40 proc. pasalpa is Sodros. Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 03 19, 14:00)
Aciu, kad padedat, ne dar nepasiemem, kita savaite eisim i seniunija, dar 260 lt. turejo buti ir tu nepasiemiau, gal nebus dar velu..
JOLANCIUK jums taip pat labai aciu, kad padedat mums visoms  4u.gif

Dar toks gal jau nuskambejes klausimas, bet tikrai jau nebera laiko skaityti, su mazium uzsiimu istisai... Sakykit jei mama pirmais metais buna isejusi vaiko prieziuros atostogu ir gauna is sodros pinigus, ar antrais vaiko gyvenimo metais vyras gali dirbti ir gauti tuos 40 proc. pasalpa is Sodros. Dekui  4u.gif

Taip,gali,tereikes perleisti pasalpos gavima teciui,kai vaikui bus metukai.
Atsakyti
Siandien vel susirieju su savo mokyklos buhatere. Ji toliau man aiskina, kad as negaliu pasiimt atostogu anksciau nei jos man priklauso. Tai yra liepos 1, o man liepos pirma ispuola dekretines. Jau nebezinau net ka daryt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 19, 14:01)
Taip,gali,tereikes perleisti pasalpos gavima teciui,kai vaikui bus metukai.

Jolanciuk, as jau n kartu sita klausima visur pasejau, bet vistiek pakartosiu dar karta,nes vis negaunu ats - gal zinote, kaip apskaiciuos ta 40% nuo vyro pajamu? taip pat ims 12kos menesiu vidurki iki prasymo dienos, ar skaiciuos nuo einamuju pajamu, t.y. dabartinio vyro atlyginimo? Parasiau Sodroj prasyma, o tokio klausimo uzduot nesusiprotejau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 19 kovo 2013 - 13:18
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 19, 13:18)
Jolanciuk, as jau n kartu sita klausima visur pasejau, bet vistiek pakartosiu dar karta,nes vis negaunu ats - gal zinote, kaip apskaiciuos ta 40% nuo vyro pajamu? taip pat ims 12kos menesiu vidurki iki prasymo dienos, ar skaiciuos nuo einamuju pajamu, t.y. dabartinio vyro atlyginimo? Parasiau Sodroj prasyma, o tokio klausimo uzduot nesusiprotejau  doh.gif

Nesvarbu ar tevas ar mama gaus tuos 40 proc. paslapos gavimo apskaiciavimo tvarka nesikeicia. Imamas 12 menesiu vidurkis.

Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 03 19, 14:34)
Nesvarbu ar tevas ar mama gaus tuos 40 proc. paslapos gavimo apskaiciavimo tvarka nesikeicia. Imamas 12 menesiu vidurkis.

Bet ar as teisingai mastau, kad vidurki skaiciuos 12 men atgal iki prasymo pateikimo dienos?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 19, 15:28)
Bet ar as teisingai mastau, kad vidurki skaiciuos 12 men atgal iki prasymo pateikimo dienos?

Vat ir man sitai aktualu ar ims vidurki nuo prasymo pateikimo datos ar nuo kada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija1: 19 kovo 2013 - 14:39