Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(D*L*K @ 2013 03 18, 13:50)
O ka Jus tuos tris-keturis menesius planuojate daryti? is darbo visai iseisite ar neapmokamas imsite? Jusu atveju greiciausiai jau bus taikomas standartas, t.y. skaiciuos 12 paskutiniu menesiu pajamu vidurki (kur ju nebus, bus 0, bet dalinsis vistiek is 12). Taciau turekite omeny, kad noredama gauti ismokas, iseinant i NGA turite buti dirbanti (todel ir klausiu, ka planuojate tuos kelis men veikti).

Imciau neapmokamas, t.y. 3metai vaikuciui auginti.
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2013 03 18, 13:55)
Imciau neapmokamas, t.y. 3metai vaikuciui auginti.

Na is esmes darbdavys Jums bet kokiu atveju istatymiskai turi saugoti darbo vieta trejus metus (net jei VPA pasirinkote tik dvejiems metams), taigi Jus tiesiog informuojate, kad negryztate i darba kolkas, o paskui jau prasideda viskas is naujo nuo 30tos dabartinio nestumo savaites smile.gif Zodziu cia papildomai nieko daryti kaip ir nereiks smile.gif Taciau stai pinigeliu klausimu reikalai jau kiek prastesni, nes kaip ir minejau, manau, Jums standartiskai skaiciuos paskutiniuju 12kos menesiu draudziamuju pajamu vidurki... (tai yra pajamos kurias gavote paskutiniais menesiais uz VPA ir tie keli menesiai su 0). Taciau sioje vietoje mane dar gal kazkas patikslins, nes sakau remdamasi ne savo patirtimi, tad kitos mamytes informacija galejo pateikti klaidinga, ar situacija susikloste kokia kitokia...
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
norejau pasiteiraut, o jeigu vyras antraisiais vaiko prieziuros metais eina i darba ir gauna plius 40 proc, ar jis gales darbovieteje imti atostogas, gauti ligos pasalpa, jeigu pats susirgtu. ir pvz. as, kaip mama, ar galeciau tais antraisiais metais imti biuleteni vaiko slaugai?
Atsakyti
QUOTE(linosiukas @ 2013 03 18, 14:52)
sveikutes 4u.gif
norejau pasiteiraut, o jeigu vyras antraisiais vaiko prieziuros metais eina i darba ir gauna plius 40 proc, ar jis gales darbovieteje imti atostogas, gauti ligos pasalpa, jeigu pats susirgtu. ir pvz. as, kaip mama, ar galeciau tais antraisiais metais imti biuleteni vaiko slaugai?

Gales, nes motinystes (tevystes) pasalpos istatymas sako, kad antrais metais galima gauti tuos 40% plius kitas draudziamasias pajamas (nesvarbu, kokios jos - uz atostogas, ligos pasalpa ar kt., nes jos taip pat priskiriamos draudziamosios pajamoms,skaiciuojamos i staza). Na, o Jus jau isviso darote ka norite - jei gryztate i darba, tampate "normalia" darbuotoja, ir turite visas socialines garantijas smile.gif
Atsakyti
O jei vyras iseitu tevystes atostogu ir daugiau laiko praleistu ne Lietuvoje, o savo teviskeje Italijoje?Aisku,visa seima ten butume.Ar neatimtu jam tevystes atosotogu? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 03 18, 15:39)
O jei vyras iseitu tevystes atostogu ir  daugiau laiko praleistu ne Lietuvoje, o savo teviskeje Italijoje?Aisku,visa seima ten butume.Ar neatimtu jam tevystes atosotogu? g.gif  g.gif

Jei jam pagal visus LT istatymus priklauso atostogos (stazas pakankamas, draudziamos pajamos ir t.t.), ir jis tas atostogas gauna, niekas is jo ju neatims, nes nera istatymo, reglamentuojancio, kur mama ar tetis turi praleisti visas VPA, kiek isbuti Lietuvoje ir pan. smile.gif
Atsakyti
gal kas zinot, jei grizciau i darba 4-5 dienoms ir vel iseiciau i NGA ir VPA, kaip tai paveiktu mano busimos pasalpos dydi? jei jis skaiciuojamas pagal paskutinius 12men, ar neskaiciuotu jo nuo buvusios pasalpos, t.y., tu 70% kuriuos dabar gaunu (pagal sena tvarka), ar vis delto nuo gautos algos, kuria paskutinikart 2011m gavau? aciu.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 18, 12:50)
O ka Jus tuos tris-keturis menesius planuojate daryti? is darbo visai iseisite ar neapmokamas imsite? Jusu atveju greiciausiai jau bus taikomas standartas, t.y. skaiciuos 12 paskutiniu menesiu pajamu vidurki (kur ju nebus, bus 0, bet dalinsis vistiek is 12). Taciau turekite omeny, kad noredama gauti ismokas, iseinant i NGA turite buti dirbanti (todel ir klausiu, ka planuojate tuos kelis men veikti).

bet ar jūs esate tikra tuo ką sakote?? g.gif
jau visai pasimečiau tada doh.gif

Man reiktų pirkti lizingu prekę, ar man ją duotų, jei aš esu NGA? Ar geriau pasiimti prieš išeinant? ar tai niekaip nepaveiks išmokų? gal kvailai skamba klausimai nu bet jei kyla, tai geriau pasikonsultuoti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabernet Sauvignon: 18 kovo 2013 - 18:42
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 03 18, 19:41)
bet ar jūs esate tikra tuo ką sakote?? g.gif
jau visai pasimečiau tada  doh.gif 

Man reiktų pirkti lizingu prekę, ar man ją duotų, jei aš esu NGA? Ar geriau pasiimti prieš išeinant? ar tai niekaip nepaveiks išmokų? gal kvailai skamba klausimai  nu bet jei kyla, tai geriau pasikonsultuoti biggrin.gif 4u.gif

Na as jau sakiau, kad del pasalpos apskaiciavimo neesu simtu procentu tikra, nes perpasakoju tai, ka man sake kita mamyte - tai ne mano patirtis, o kas ne mano, negaliu buti tikra smile.gif Anksciau, iki dabartines ismoku tvarkos, tikrai skaiciuodavo mamoms palankesniu variantu, t.y. pagal pajamas iki pirmos pirmo leliuko NGA dienos.
Del Jusu klausimo apie lizinga - maziau klausimu kiltu, jei viska susiformintumete iki NGA, bet dauguma lizingo kompaniju duoda prekes lizingu ir esant NGA, ir VPA. Jei kalbate apie lizinga banke, tuomet jau kitaip - lizingo banke (pvz.automobiliui) jau greiciausiai negautumete, nes NGA ir VPA bankuose jau vertinamos kiek kitaip..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 18 kovo 2013 - 19:10
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 18, 19:06)
Na as jau sakiau, kad del pasalpos apskaiciavimo neesu simtu procentu tikra, nes perpasakoju tai, ka man sake kita mamyte - tai ne mano patirtis, o kas ne mano, negaliu buti tikra smile.gif Anksciau, iki dabartines ismoku tvarkos, tikrai skaiciuodavo mamoms palankesniu variantu, t.y. pagal pajamas iki pirmos pirmo leliuko NGA dienos.
Del Jusu klausimo apie lizinga - maziau klausimu kiltu, jei viska susiformintumete iki NGA, bet dauguma lizingo kompaniju duoda prekes lizingu ir esant NGA, ir VPA. Jei kalbate apie lizinga banke, tuomet jau kitaip - lizingo banke (pvz.automobiliui) jau greiciausiai negautumete, nes NGA ir VPA bankuose jau vertinamos kiek kitaip..

taip būtent automobilį lizingu norėčiau įsigyti, tai jei iki NGA pasiimčiau man neturėtų paskui jokios įtakos pašalpos dydžiui ar dar kam nors? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 03 18, 22:02)
taip būtent automobilį lizingu norėčiau įsigyti, tai jei iki NGA pasiimčiau man neturėtų paskui jokios įtakos pašalpos dydžiui ar dar kam nors?  unsure.gif

Jei imsite jau budama NGA, bankas, tiketina, nesuteiks lizingo, kadangi bankui Sodros ir visokios kitokios pasalpos - labai nepatikimas finansinis pagrindas (del sunkumu isieskant skola ir pan.) ir sunkiai irodysite,kad tikrai galesite moketi imokas smile.gif del to paprasciau yra viska susitvarkyti iki ilguju atostogu smile.gif o stai del atvirkstinio varianto galite visiskai nesijaudinti - jokie Jusu isipareigojimai bankui, paskolos, lizingai ir t.t. - niekas neitakos Jusu pasalpos dydzio mirksiukas.gif
Atsakyti
O tai kreditines korteles gales pratest jei busiu VPA? Nu butu nekas, jei negales:(
Atsakyti