Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 15, 16:16)

O jeigu kol kas santuoka CMB neiforminta?Aisku,gal per ta laika iforminsim,bet kol kas- tikrai nera juridiskai.Ar galima tokiu atveju?
Atsakyti
Sveiki,

Supermamos labirintuose buvau radusi toki isaiskinima del vaiko prieziuros atostogu:

Ar antraisiais vaiko auginimo metais pasalpa, t.y. tuos 40% galima skaiciuoti pagal vyro gaunama atlyginima? mama ir toliau yra motinystes atostogose, sedi namuciuose su vaiku, o vyras dirba, gauna atlyginima + 40% pasalpos. Cia ypac aktualu toms, kuriu vyrai uzdirba daugiau.
Vyras ir toliau dirba, jo darbe nesikeicia niekas, tad nieko rasyti nereikia. Sodroje mama raso prasyma, kad atsisako pasalpos, nes ja gaus vyras.

Sakykit o kaip atvirkstiniu atveju, jei vyras atsisako antraisiais metais pasalpos, ar gali ja paimti mama esanti motinystes atostogose? Pas mus dvyniai tai nezinau ar galimas toks variantas?
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 03 15, 18:50)
O jeigu kol kas santuoka CMB neiforminta?Aisku,gal per ta laika iforminsim,bet kol kas- tikrai nera juridiskai.Ar galima  tokiu atveju?

Galima,tereikes gimimo liudijimo.
Papildyta:
QUOTE(*Iris* @ 2013 03 16, 10:47)
Sveiki,

Supermamos labirintuose buvau radusi toki isaiskinima del vaiko prieziuros atostogu:

Ar antraisiais vaiko auginimo metais pasalpa, t.y. tuos 40% galima skaiciuoti pagal vyro gaunama atlyginima? mama ir toliau yra motinystes atostogose, sedi namuciuose su vaiku, o vyras dirba, gauna atlyginima + 40% pasalpos. Cia ypac aktualu toms, kuriu vyrai uzdirba daugiau.
Vyras ir toliau dirba, jo darbe nesikeicia niekas, tad nieko rasyti nereikia. Sodroje mama raso prasyma, kad atsisako pasalpos, nes ja gaus vyras.

Sakykit o kaip atvirkstiniu atveju, jei vyras atsisako antraisiais metais pasalpos, ar gali ja paimti mama esanti motinystes atostogose? Pas mus dvyniai tai nezinau ar galimas toks variantas?

Galimas,tada jus gaudinesit antrais metais uz abu vaikus 80% pasalpos.Cia jeigu tetis eme irgi dviems metams pasalpa gaudineti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 kovo 2013 - 10:56
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 16, 11:55)
Galima,tereikes gimimo liudijimo.
Papildyta:

Galimas,tada jus gaudinesit antrais metais uz abu vaikus 80% pasalpos.Cia jeigu tetis eme irgi dviems metams pasalpa gaudineti.

Aciu o kaip tai forminti? Sodroj, darbovietej?
Atsakyti
Sveikos mamos!!!Gal galite pasidalinti patirtimi,per kiek laiko jums pervede pinigelius uz nestumo ir gimdymo atostogas???Is anksto dekoju.
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2013 03 16, 19:26)
sveikos smile.gif gal kuri paaiskins g.gif
ar gali tevas imti tevystes pasalpa antraisiais vaiko metais, t.y 40 proc uzdarbio ir kartu dirbti darbe. mamai jokios  motinystes, vaiko auginimo pasalpos nepriklauso, ji neturejo reikiamo stazo.

Bet jus kai isejote siu atostogu dirbote, ar ne? Ar isvis forminote metu ar dveju trukmes VPA?
Atsakyti
neforminom jokiu VPA atostogu, ar imanoma formint tik antraisiais vaiko metais ir gaut 40 proc ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wwwlaima @ 2013 03 16, 20:12)
neforminom jokiu VPA atostogu, ar imanoma formint tik antraisiais vaiko metais ir gaut 40 proc ? g.gif

Tikriausiai Jolanciukas dar patikslins, bet as manyciau, kad taip nebus galima daryti.. g.gif bet gal susilaikysiu nuo tikslaus atsakymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 03 16, 20:34)
Tikriausiai Jolanciukas dar patikslins, bet as manyciau, kad taip nebus galima daryti.. g.gif bet gal susilaikysiu nuo tikslaus atsakymo  smile.gif

Aš irgi tiksliai nežinau, bet manau, kad galima, jei atitinka visas darbo stažo sąlygas ir turi darbdavį g.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2013 03 17, 09:39)
Aš irgi tiksliai nežinau, bet manau, kad galima, jei atitinka visas darbo stažo sąlygas ir turi darbdavį  g.gif

Siandien Sodroje perrasinejome pasalpa (antri metai) vyrui ir is darbuotojos supratau, kad nebutu galima to padaryti, jei nebuciau susiforminusi is karto VPA dviems metams g.gif
Papildyta:
O man perrasius pasalpa iskilo dar toks klausimas - o pasalpele vyrui skaiciuos taip pat, kaip man - 12 praejusiu menesiu vidurki? ar uz faktiskai gaunama DU siuo metu? nes maniskio jis lab kinta ir realios uzdirbamos pajamos ir ju vidurkis kas menesi dabar dides, rudeni vel mazes (sezoniskumas)... O jei ima 12 menesiu vidurki, tai ar tuos 12 menesiu skaiciuos nuo kovo pirmos? (nuo kada prasau perrasyt ismoka), ar praeitu metu, ar kaip? Kaip cia man nekilo anksciau toks klausimas, nesuprantu doh.gif buciau vietoj issiaiskinus..dabar jau prasau zinanciu mamuku pagalbos ax.gif
Atsakyti
Mamytes gal galit padet smile.gif

Laukiuosi dabar antro vaikucio (gimimo data lapkricio vidurys). Siuo metu esu pirmo maziuko auginimo atostogose, kurios baigiasi birzeli. Kiek zinau NGA iseinama 30sav. Tai man nuo pirmo vaiko VPA iki antro NGA lieka 3-4menesiai. Nei tai i darba eit nei ka. Kaip ir susitaikiau kad tuos kelis menesius negausiu jokiu ismoku. O kaip paskui? Pagal koki laika man skaiciuos antro vaikucio NGA ir VPA? Nesigaus kad skaiciuos uz tuos menesius kur nedirbau ar kaip buvau VPA?
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2013 03 18, 13:36)
Mamytes gal galit padet smile.gif

Laukiuosi dabar antro vaikucio (gimimo data lapkricio vidurys). Siuo metu esu pirmo maziuko auginimo atostogose, kurios baigiasi birzeli. Kiek zinau NGA iseinama 30sav. Tai man nuo pirmo vaiko VPA iki antro NGA lieka 3-4menesiai. Nei tai i darba eit nei ka. Kaip ir susitaikiau kad tuos kelis menesius negausiu jokiu ismoku. O kaip paskui? Pagal koki laika man skaiciuos antro vaikucio NGA ir VPA? Nesigaus kad skaiciuos uz tuos menesius kur nedirbau ar kaip buvau VPA?

O ka Jus tuos tris-keturis menesius planuojate daryti? is darbo visai iseisite ar neapmokamas imsite? Jusu atveju greiciausiai jau bus taikomas standartas, t.y. skaiciuos 12 paskutiniu menesiu pajamu vidurki (kur ju nebus, bus 0, bet dalinsis vistiek is 12). Taciau turekite omeny, kad noredama gauti ismokas, iseinant i NGA turite buti dirbanti (todel ir klausiu, ka planuojate tuos kelis men veikti).
Atsakyti