Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Marija1 @ 2013 04 12, 16:09)
O tai, kad esu buvusi bedarbe, nedirbusi niekur, ir net sukaupusi darbo stazo neturiu, ar vaiko auginimas i staza neitu bent metai, ar ir visi trys? Kur man tai suzinoti?

Taigi rasiau,kad bedarbio ismokai 3 vaiko prieziuros metai ieina i staza,del kitokiu ismoku arba del bendro stazo pensijai neieina jie.
Atsakyti
Nu tai galit uzmetyt mane dabar, bet niekaip nesuprantu ka reiskia 3 metai vaiko prieziuros ieina i staza, bet del bendro stazo pensijai-neieina... tai koks dar stazas yra be stazo pensijai? nesuprantu nors pasiusk.. doh.gif wub.gif Ir kur reikia del jo kreiptis i Sodra?
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 12, 23:47)
Nu tai galit uzmetyt mane dabar, bet niekaip nesuprantu ka reiskia 3 metai vaiko prieziuros ieina i staza, bet del bendro stazo pensijai-neieina... tai koks dar stazas yra be stazo pensijai? nesuprantu nors pasiusk.. doh.gif  wub.gif  Ir kur reikia del jo kreiptis i Sodra?

Del ko.del jo?
Vaiko auginimas tie 3 metai TIK del bedarbio ismokos reikalingi,nes tada gausit bedarbio ismoka puse metu ir tie puse metu jau skaitysis i bendra staza,na nezinau kaip dar paaiskinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 12, 22:47)
Nu tai galit uzmetyt mane dabar, bet niekaip nesuprantu ka reiskia 3 metai vaiko prieziuros ieina i staza, bet del bendro stazo pensijai-neieina... tai koks dar stazas yra be stazo pensijai? nesuprantu nors pasiusk.. doh.gif   wub.gif  Ir kur reikia del jo kreiptis i Sodra?

3 metai ieina i staza pensijai, jei jus buvote VPA isejusi, jei nebuvote, tas stazas jums skaciuojasi tik bedarbio pasalpai gauti, joks kitos neisiskaiciuoja.

ir kaip jau rase, Jolanta, tie puse metu kai gausite bedarbio ismoka jau iseis ir i pensijos kaupima.

i sodra jums nereikia kreiptis, kai gaudinesite bedarbio pasalpa, tuomet automatiskai viskas ir isiskaiciuos, niekur atskyrai pranesti ar vaziuoti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 13 balandžio 2013 - 09:38
O jei vyras eis antrus metus VPA dabar niekas neisejes, nes as buvusi bedarbe, tai tada jau nebegalesiu i birza kreiptis kad puse metu gaudineciau pasalpa? Dekui merginos 4u.gif
Atsakyti
Sakykit, jei aš į dekretą ir vpa išeisiu iš dviejų darboviečių, o trečioje liksiu dirbti. Ar galima taip? Dėl pinigų smulkmena,kad sodra mažiau duotų (dėl algos), bet aplamai ar įmanoma taip?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 04 14, 13:16)
Sakykit, jei aš į dekretą ir vpa išeisiu iš dviejų darboviečių, o trečioje liksiu dirbti. Ar galima taip? Dėl pinigų smulkmena,kad sodra mažiau duotų (dėl algos), bet aplamai ar įmanoma taip?

Imanoma, tik Jums alga atskaiciuos is pasalpos, ir mokes tik skirtuma
Atsakyti
Nežinau kur paklausti, rašau čia gal atsiras išmanančių wub.gif Sakykit ar yra toks įstatymas kad vaiką iki šešių mėnesių amžiaus privaloma kas mėnesį, o nuo 6 mėn.du kartus iki 12 mėn.vežti į polikliniką apžiūrai. Gal galit čia nuorodą įdėti, būčiau labai dėkinga wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 15, 12:59)
Nežinau kur paklausti, rašau čia gal atsiras išmanančių  wub.gif  Sakykit ar yra toks įstatymas kad vaiką iki šešių mėnesių amžiaus privaloma kas mėnesį, o nuo 6 mėn.du kartus iki 12 mėn.vežti į polikliniką apžiūrai. Gal galit čia nuorodą įdėti, būčiau labai dėkinga  wub.gif  4u.gif

as tikrai negirdejau kad tai privaloma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 15, 13:59)
Nežinau kur paklausti, rašau čia gal atsiras išmanančių  wub.gif  Sakykit ar yra toks įstatymas kad vaiką iki šešių mėnesių amžiaus privaloma kas mėnesį, o nuo 6 mėn.du kartus iki 12 mėn.vežti į polikliniką apžiūrai. Gal galit čia nuorodą įdėti, būčiau labai dėkinga  wub.gif   4u.gif

Tikrai niekur neesu girdejusi apie istatymu ar kokiu kitu svarbiu reglamentu apibrezta panasia prievole. Tai yra Jusu, ir tik Jusu pasirinkimas, o visi teiginiai apie "prievoles" tera, manyciau, tik bandymai Jus provokuoti ir priversti vadovautis kazkieno kito (itariu, kokio nors mediko..?) isitikinimams..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 15 balandžio 2013 - 13:41
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 15, 14:39)
Tikrai niekur neesu girdejusi apie istatymu ar kokiu kitu svarbiu reglamentu apibrezta panasia prievole. Tai yra Jusu, ir tik Jusu pasirinkimas, o visi teiginiai apie "prievoles" tera, manyciau, tik bandymai Jus provokuoti ir priversti vadovautis kazkieno kito (itariu, kokio nors mediko..?) isitikinimams..

Dekui, kad atraset, 4u.gif bet mums skambina ir skambina is musu poliklinikos ir praso/reikalauja ta vaika atvezti, nes iki metu pagal Lietuvos kazkoki istatyma priklauso 8 kartus ji parodyti vaiku seselei, pasakiau, kad vaikas sveikas nera tikslo ji vezti, tada liepia atvaziuoti pasirasyti kad to/kazko na tu apziuru atsisakom, pasirasyti nenoriu nes nezinau ar tikrai privalau pasirasyti. Zodziu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 15, 13:59)
Nežinau kur paklausti, rašau čia gal atsiras išmanančių  wub.gif  Sakykit ar yra toks įstatymas kad vaiką iki šešių mėnesių amžiaus privaloma kas mėnesį, o nuo 6 mėn.du kartus iki 12 mėn.vežti į polikliniką apžiūrai. Gal galit čia nuorodą įdėti, būčiau labai dėkinga  wub.gif  4u.gif

Nu tikrai neprivaloma,cia tevu nuoziura ir istatymo tokio kaip ir negirdejau smile.gif
Atsakyti