Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 10, 15:55)
jūs turite būti išdirbusi 12 mėnesių per pastaruosius 24 mėnesius. nebūtinai vienoje darbovietėje, galėjo būti su pertraukom, įeina ir soDros išmokos. Ką turite omeny 3 mėn. alga? Nėštumo ir gimdymo atostogos (dekretas) ?  g.gif dekretas yra 126 dienos, išleidžia nuo 30 nėštumo savaitės. Jei nesusidaro 12 mėn iki dekreto, galite į dekretą eiti vėliau, jei kažkiek trūksta.

mano situacija yra tokia: 2 metus gyvenau ir dirbau UK - viskas oficialu, balta, gera alga - dabar tvarkausi popierius, kad uzskaitytu staza. UK darba baigiau 2012m. birzelio 29d., o LT darba pradejau 2012m. Rugpjucio 16 d.

30 savaiciu terminas sueina liepos 18d., t.y. LT busiu isdirbus ne pilnus metus, bet kai priskaitys staza is UK, per paskutinius 24 men, gausis tik 1.5men nedarbo. Taip kaip ir viskas gerai gaunasi? Nenuskriaus manes sodra?

Kitas klausimelis, o kokio dydzio (Litais) yra tas 126 dienu dekretas? Man kazkas sake, kad toks pat kaip atlyginimas is paskutines darbovietes ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Jurmale @ 2013 04 10, 15:13)
mano situacija yra tokia: 2 metus gyvenau ir dirbau UK - viskas oficialu, balta, gera alga - dabar tvarkausi popierius, kad uzskaitytu staza. UK darba baigiau 2012m. birzelio 29d., o LT darba pradejau 2012m. Rugpjucio 16 d.

30 savaiciu terminas sueina liepos 18d., t.y. LT busiu isdirbus ne pilnus metus, bet kai priskaitys staza is UK, per paskutinius 24 men, gausis tik 1.5men nedarbo. Taip kaip ir viskas gerai gaunasi? Nenuskriaus manes sodra?

Kitas klausimelis, o kokio dydzio (Litais) yra tas 126 dienu dekretas? Man kazkas sake, kad toks pat kaip atlyginimas is paskutines darbovietes ar ne?

tai jums paskaičiuos vidurkį per pastaruosius 12 mėn išdirbtų mėnesių ir sumokės už visas 126 dienas iš karto. Jei stažą jums užskaitys ir esate tuo tikra, tai turėtų viskas būti gerai, bet dėl šito dalyko tikrai nežinau kaip būna, čia jau su sodra reiktų susisiekti, na bet jūs jau su kažkuo jau kalbėjot apie tą stažą taip išeina smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, paskaitinejau jusu komentarus ir visai pasimeciau, paaiskinkit man zaliai, kaip cia su tuo mokejimu uz tuos 1 ir 2 metus.
Ar pirmus metus moka 70 procentus algos, o 2 metus 40 proc algos? Ar negalima kazkaip kitaip tuos procentus padalinti per tuos du metus, kaip cia yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Narvile @ 2013 04 10, 18:42)
Sveikos mamytes, paskaitinejau jusu komentarus ir visai pasimeciau, paaiskinkit man zaliai, kaip cia su tuo mokejimu uz tuos 1 ir 2 metus.
Ar pirmus metus moka 70 procentus algos, o 2 metus 40 proc algos? Ar negalima kazkaip kitaip tuos procentus padalinti per tuos du metus, kaip cia yra  g.gif

Negalima arba imat metams 100%,arba dviems 70%/40% su galimybe antrais metais dirbti.
Atsakyti
sakykit, kaip nuskaičiuoja mokesčius nuo priskaičiuoto dekreto? Ar iš to kiekvieno mėnesio, nes visas laikas išskirstytas atskirai mėnesiais ir prie jo atskira to mėnesio suma, ar iš visos bendros sumos? Ar galioja tas NPD, nes jei iš bendros sumos, tuomet NPD kaip ir nebepriklauso tai sumai?
Atsakyti
Labai norejau paklausti, ar vaiku auginimas isiskaito i darbo staza, ir kur reikia kreiptis, dabar gimes yra vaikelis, tai gal trys metai isiskaitytu i mano darbo staza, nes iki tol nebuvau niekur dirbanti.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 12, 08:22)
Labai norejau paklausti, ar vaiku auginimas isiskaito i darbo staza, ir kur reikia kreiptis, dabar gimes yra vaikelis, tai gal trys metai isiskaitytu i mano darbo staza, nes iki tol nebuvau niekur dirbanti.

Vaiko auginimas isiskaito i staza bedarbio ismokai gauti,tie 3 metai.I lygoniu kasas kreipkites,kad pazymetu jusu draustuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 12 balandžio 2013 - 09:16
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 12, 10:13)
Vaiko auginimas isiskaito i staza bedarbio ismokai gauti,tie 3 metai.I lygoniu kasas kreipkites,kad pazymetu jusu draustuma.

Ligoniu kasose draustumas jau pazymetas, kur toliau turiu kreiptis, esam soc. remtini, tai dar kazka papildomai mokes tuos tris metus ar tik stazas eis?Dekui.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 12, 10:32)
Ligoniu kasose draustumas jau pazymetas, kur toliau turiu kreiptis, esam soc. remtini, tai dar kazka papildomai mokes tuos tris metus ar tik stazas eis?Dekui.

vaiko pinigus susitvarkete?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 12, 11:25)
vaiko pinigus susitvarkete?

Susitvarkem. Mes viska susitvarke, tik labai noriu gal kas padesit suprasti kaip del situ triju metu...
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2013 04 12, 11:38)
Susitvarkem. Mes viska susitvarke, tik labai noriu gal kas padesit suprasti kaip del situ triju metu...

Kai praeis 18 men galesit stot i birza ir gaudineti bedarbio ismoka,bet manau jeigu jums ras darbo,tai neturesit kur det vaiko,tai geriau palaukti iki kol vaikui sueis 3 metai ir tik tada stot i birza ir gaudinet bedarbio ismoka,vaikas jau i darzeli eis,tai nereikes sukti galvos kam palykti vaiko,jeigu pasiulis darbo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 12, 15:14)
Kai praeis 18 men galesit stot i birza ir gaudineti bedarbio ismoka,bet manau jeigu jums ras darbo,tai neturesit kur det vaiko,tai geriau palaukti iki kol vaikui sueis 3 metai ir tik tada stot i birza ir gaudinet bedarbio ismoka,vaikas jau i darzeli eis,tai nereikes sukti galvos kam palykti vaiko,jeigu pasiulis darbo.

O tai, kad esu buvusi bedarbe, nedirbusi niekur, ir net sukaupusi darbo stazo neturiu, ar vaiko auginimas i staza neitu bent metai, ar ir visi trys? Kur man tai suzinoti?
Atsakyti