Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(caramelcandy @ 2013 04 09, 13:41)
O nesvarbu kokiu etatu dirbai? Pvz 6mėn pilnu ir 6 mėn kitoje darbovietėje pusei etato...Ves užmokeščio vidurkį?

nesvarbu, jie tik draudžiamąsias pajamas žiūri, o kokiais ten etatais jiems nesvarbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2013 04 09, 14:15)
Didelis ačiū už komentarus  4u.gif  bandysim kažkaip planuotis atsižvelgiant į padėtį  g.gif

Na finansiskai jums geriausia susirasti kita gerai apmokama darba, nes net ir pristacius pazyma i darboviete del nestumo, jei sutartis yra terminuota - nieko nekeicia.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 04 09, 14:39)
Na finansiskai jums geriausia susirasti kita gerai apmokama darba, nes net ir pristacius pazyma i darboviete del nestumo, jei sutartis yra terminuota - nieko nekeicia.

keičia. Jei sutartis ir terminuota, bet nepasibaigus terminui jei pristatytų raštišką įrodymą apie nėštumą (pažymą) , tai ją iš darbo galėtų atleisti tik po gimdymo. Vadinasi nei NGA nei VPA nenukentėtų smile.gif Nėščios moters atleisti negalima, nebent tai yra laikinoji sutartis, arba moteris neprieštarauja būti atleista.
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 09, 14:55)
keičia. Jei sutartis ir terminuota, bet nepasibaigus terminui jei pristatytų raštišką įrodymą apie nėštumą (pažymą) , tai ją iš darbo galėtų atleisti tik po gimdymo. Vadinasi nei NGA nei VPA nenukentėtų smile.gif Nėščios moters atleisti negalima, nebent tai yra laikinoji sutartis, arba moteris neprieštarauja būti atleista.

Supratau. Vadinasi klydau. Tai saunu tada tai mamytei, kuri klause. Tik "suktis" turetu greitai del nestumo biggrin.gif , nes kaip supratau jai vos 2 menesiukai beliko iki sutarties pasibaigimo.
Atsakyti
sveikos mamytes,as jau esu po vaiko auginimo atostogu,norejau paklausti,tiek praeitu metu sausi tiek siu metu sausi uz gruodi gavau mazdaug 100lt mazesne pasalpa, kodel jie atskaiciuoja tuos pinigelius? su mokesciais sako susigrazinsiu,bet deja is mokesciu gausiu tik 50lt,kur dingo kiti pinigeliai? aciu uz aisku ir issamu atsakyma smile.gif ax.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(baltapuke5 @ 2013 04 09, 22:26)
sveikos mamytes,as jau esu po vaiko auginimo atostogu,norejau paklausti,tiek praeitu metu sausi tiek siu metu sausi uz gruodi gavau mazdaug 100lt mazesne pasalpa, kodel jie atskaiciuoja tuos pinigelius? su mokesciais sako susigrazinsiu,bet deja is mokesciu gausiu tik 50lt,kur dingo kiti pinigeliai? aciu uz aisku ir issamu atsakyma smile.gif  ax.gif  g.gif

Visos mamytes gauna mazesnes pasalpas uz gruodi - taip ivyksta del to, apmokestinant išmokas už praėjusius metus netaikomas NPD, vadinas nuo visos pasalpos atskaiciuojami mokesciai. Kiek tiksliai pašalpa bus mažesnė priklauso nuo Jums taikomo NPD.
Na o susigrazinimas - jau labai individualus dalykas. Kiekvieno galimybe susigrazinti priklauso nuo visu pajamu per tuos metus, taikomu NPD, PNPD ir tt. Paziurekite, gal NPD netinkamai ivestas, gal PNPD ne visa prisitaikete... Sunku tiksliai ivardinti, kodel butent Jums sugryzta tik 50 litu. Tik nepamirskite, kad siemet deklaruodama pajamas atsiimate tik praeita sausi neprimoketus pinigelius, kitamet deklaruodama atsiimsite siu metu sausio nepriemoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 09 balandžio 2013 - 21:38
Labas rytas,

Esu girdejusi ir skaiciusi, kad einant VPA 2 metams.. Pirmus metus VPA ismoka gali gauti mama, o antrus metus galima ''performinti'' ant vyro.. gautu alga + 40 proc. pasalpos.. o mama galetu auginti vaikuti namie (VPA), bet nieko negauti.. Ar tikrai taip? Ir kaip cia mamai skaitytusi VPA ar kokios neapmokamos atostogos?

Dekui, 4u.gif
Atsakyti
dekui, radau informacija.. tikiuosi istatymu iki kitu metru nepakeis smile.gif dar klausimas.. o kada reik vaziuoti i Sodra perrasyti prasymo del pakeitimo (kad tetis eina atostogu)..?
Atsakyti
QUOTE(TrioSSS @ 2013 04 10, 09:18)
dekui, radau informacija.. tikiuosi istatymu iki kitu metru nepakeis smile.gif dar klausimas.. o kada reik vaziuoti i Sodra perrasyti prasymo del pakeitimo (kad tetis eina atostogu)..?

Kai vaikui sueis metai.
Atsakyti
Sveikos, gal galite pakomentuoti mano situacija.

Jei as pas darbdavi nebusiu isdirbusi pilnu metu pries iseidama i dekretines atostogas ar man vistiek priklauso 3 men 100% alga ir tada motinystes pasalpa nuo vaiko gimimo?

Ar nepriklausys is darbo nieko nes neisdirbau metu?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurmale @ 2013 04 10, 15:03)

Jei as pas darbdavi nebusiu isdirbusi pilnu metu pries iseidama i dekretines atostogas ar man vistiek priklauso 3 men 100% alga ir tada motinystes pasalpa nuo vaiko gimimo?

Aciu 4u.gif

Jeigu per 2 metus neturesit 12 men stazo,tai is sodros nieko nepriklausys.
Atsakyti
QUOTE(Jurmale @ 2013 04 10, 14:03)

Aciu 4u.gif

jūs turite būti išdirbusi 12 mėnesių per pastaruosius 24 mėnesius. nebūtinai vienoje darbovietėje, galėjo būti su pertraukom, įeina ir soDros išmokos. Ką turite omeny 3 mėn. alga? Nėštumo ir gimdymo atostogos (dekretas) ? g.gif dekretas yra 126 dienos, išleidžia nuo 30 nėštumo savaitės. Jei nesusidaro 12 mėn iki dekreto, galite į dekretą eiti vėliau, jei kažkiek trūksta.
Atsakyti