Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(caramelcandy @ 2013 04 07, 20:41)
Ar galite paaiškinti kada skaičiuojamas tas per paskutinius du metus išdirbtas laikas (kuris turi būti ne mažiau metų)?
Ar pastojus?Ar išeinant į dekretines?.... 4u.gif

Na, o jei paprasciau bandant paaiskinti, tai yra taip: svarbiausia, kad butu 12 menesiu per du metus. skaiciuojamas jis bus Jums einant i dekreta. Taigi is esmes i Jusu klausima atsakymas butu toks: isdirbtas laikas skaiciuojamas ne nuo pastojimo pradzios, o iseinant i dekreta - tuomet jau ziures Jusu vidurki ir ieskos 12kos menesiu per paskutinius 24 menesius smile.gif Jei dar aiskiau: as pradejau dirbti naujame darbe rugpjucio menesi. Kitu metu rugseji eidama i dekreta jau turejau pakankamai stazo ir uzteko to,kad vidurkis skaiciuotusi is butent tos darbovietes DU.
Atsakyti
Sveiki,

Turiu toki klausimeli, gal kas pagelbes. Buvau VPA iki vaikui sueis 2m, tada grizau i darba trumpam. Dabar parasiau prasyma darbovietej, kad iseinu i VPA iki vaikui sueis 3m. Ar as turiu pranesti sodrai ar dar kur del to, kad esu VPA?
Atsakyti
QUOTE(Amberuciukas @ 2013 04 08, 11:00)
Sveiki,

Turiu toki klausimeli, gal kas pagelbes. Buvau VPA iki vaikui sueis 2m, tada grizau i darba trumpam. Dabar parasiau prasyma darbovietej, kad iseinu i VPA iki vaikui sueis 3m. Ar as turiu pranesti sodrai ar dar kur del to, kad esu VPA?

Ne,darbuoviete pati viska pranes.
Atsakyti
o jei aš dabar išeinu kasmetinių atostogų, o po jų į dekretą, tai man dekretui reikia kažkur kažką pasirašyti ar prašymą užpildyti darbe? ar užtenka kažkam tik pranešti? ar net to nereikia gal? g.gif O paskui reiks atvažiuoti po vaiko gimimo į darbą prašyti prašymą dėl VPA?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabernet Sauvignon: 08 balandžio 2013 - 12:20
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 08, 13:20)
o jei aš dabar išeinu kasmetinių atostogų, o po jų į dekretą, tai man dekretui reikia kažkur kažką pasirašyti ar prašymą užpildyti darbe? ar užtenka kažkam tik pranešti? ar net to nereikia gal?  g.gif O paskui reiks atvažiuoti po vaiko gimimo į darbą prašyti prašymą dėl VPA?

Darbe nieko nereikia,gydytoja uzpildis el.biliuteni,tai jums tik paskambint buhalterei reikes,kad ji uzpildytu forma sodraj ir jums tada sodroj prasyma reikia uzpildyti.O del VPA,tai iki NGA pabaigos reikia darbe prasyma parasyti,kad isleistu i VPA,tai galit padaryti ir pora dienu pries pasibaigiant NGA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 08, 12:24)
Darbe nieko nereikia,gydytoja uzpildis el.biliuteni,tai jums tik paskambint buhalterei reikes,kad ji uzpildytu forma sodraj ir jums tada sodroj prasyma reikia uzpildyti.O del VPA,tai iki NGA pabaigos reikia darbe prasyma parasyti,kad isleistu i VPA,tai galit padaryti ir pora dienu pries pasibaigiant NGA.

ačiū smile.gif o sodrai dėl NGA kada galima pildyti? tą dieną kai prasideda NGA?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabernet Sauvignon: 08 balandžio 2013 - 12:36
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 08, 13:36)
ačiū smile.gif o sodrai dėl NGA kada galima pildyti? tą dieną kai prasideda NGA?

Taip,ta diena kai gydytoja uzpildys el.biliuteni.
Atsakyti
Jei dirbt pradėjau 2012 08 16, kada reik išeit į dekretą, kad turėčiau 12 mėn.? Man patarė 2013 08 19? nuo 2013 08 01 išeičiau atostogų iki 19, o paskui tiesiai į dekretą
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 09, 08:52)
Jei dirbt pradėjau 2012 08 16, kada reik išeit į dekretą, kad turėčiau 12 mėn.? Man patarė 2013 08 19? nuo 2013 08 01 išeičiau atostogų iki 19, o paskui tiesiai į dekretą

Siaip tai geriau nuo 2013.09 men,nes tada skaiciuotu is 2012.08.01-2013.07.31 laikotarpio,o jeigu eisit 08 men,tai vienas menuo bus su 0 pajamom 2012.07.01-2013.06.31
Atsakyti
Sveiki, mes vis pakalbam, kad būtų pat laikas planuoti vaikutį, bet... truputi neramu dėl išmokų. Šiuo metu dirbu dviejuose darbuose. Viename už poros mėnesių baigsis darbo sutartis ir esu praktiškai tikra, kad jos nepratęs. Iš šio darbo gaunu pagrindines pajamas ir išdirbusi esu 2 metus. Kitas darbas yra labiau simbolinis, nes iš jo gaunu vos kelis litus (dirbu tik kelias valandas per mėnesį). Jis man labiau hobis.
Nuo kokio nėštumo laikotarpio išduodama pažyma, kurią reikia pristatyti darbdaviui? Ar išmokos skaičiuojasi nuo paskutinių 12 mėnesių gautų pajamų ar galima pasirinkti iš 24 mėn. Man iš paskutinių 12 mėnesių būtų tikrai neparanku.
Atsakyti
QUOTE(katydid @ 2013 04 09, 13:32)
Sveiki, mes vis pakalbam, kad būtų pat laikas planuoti vaikutį, bet... truputi neramu dėl išmokų. Šiuo metu dirbu dviejuose darbuose. Viename už poros mėnesių baigsis darbo sutartis ir esu praktiškai tikra, kad jos nepratęs. Iš šio darbo gaunu pagrindines pajamas ir išdirbusi esu 2 metus. Kitas darbas yra labiau simbolinis, nes iš jo gaunu vos kelis litus (dirbu tik kelias valandas per mėnesį). Jis man labiau hobis.
Nuo kokio nėštumo laikotarpio išduodama pažyma, kurią reikia pristatyti darbdaviui? Ar išmokos skaičiuojasi nuo paskutinių 12 mėnesių gautų pajamų ar galima pasirinkti iš 24 mėn. Man iš paskutinių 12 mėnesių būtų tikrai neparanku.

mėnesių pasirinkti negalima, jie skaičiuojasi iš paskutinių 12 mėn. Tas per 24 mėnesius išdirbtas 12 metų stažas yra reikalingas tam, kad tą pašalpą išvis gautų. Nėštumo pažymai išduoti nėra jokio įstatymo nuo kada ji turi būti išduodama ir tai yra labiau gydytojo reikalas, jie stengiasi išdavinėti nuo maždaug 12 sav., kada tas rizikingiausias laikotarpis jau praeina, nors man pvz išrašė 8 savaitę 4u.gif
Atsakyti
O nesvarbu kokiu etatu dirbai? Pvz 6mėn pilnu ir 6 mėn kitoje darbovietėje pusei etato...Ves užmokeščio vidurkį?
Atsakyti