Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Vitulka @ 2013 04 06, 17:55)
gal galit nurodyt, kuom remiatės? Kaip galima gaut pašalpą nebūnant VPA? g.gif  g.gif
galai nesueina

Nu kaip nesueina,mama irgi eina dirbti ir gauna 40% pasalpos ir ji nera VPA,taip pat ir tetis gali,nebuti VPA,bet gaudineti pasalpa smile.gif Kas cia nesueina jums smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 06, 18:23)
čia nesueina blush2.gif

Kas nesueina,nesuprantu?
Tetis kaip ir mama gali dirbti ir nebuti VPA,bet gaudineti 40% pasalpos,o mama jeigu nenori dirbti,gali likti VPA,tik pacia pasalpa perleisti vyrui smile.gif
Atsakyti
nea, neradau.

Vienoj temoj su mama, kuri sausio mėnesį perleido pašalpą vyrui, susirašėm, kad tikrai taip yra. Antrais metai pašalpą galima perleist vyrui, bet pačiai likt VPA. Aišku naudinga, jei vyras daugiau uždirba. Tik Sodroj reik iškart pasiimt atostogas 2 metams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 06, 18:48)
nea, neradau.

Vienoj  temoj su mama, kuri sausio mėnesį perleido pašalpą vyrui, susirašėm, kad tikrai taip yra. Antrais metai pašalpą galima perleist vyrui, bet pačiai likt VPA. Aišku naudinga, jei vyras daugiau uždirba. Tik Sodroj reik iškart pasiimt atostogas  2 metams smile.gif

Tiksliai taip - as lygiai ta pati padariau praeita menesi, be jokiu problemu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 06, 19:16)
Tiksliai taip - as lygiai ta pati padariau praeita menesi, be jokiu problemu  smile.gif

o vyro atlyginimą skaičiuoja iš tų pačių mėnesių kaip ir mano tarkim bus paskaičiuota? ar tada kai kreipiesi, tada jau kitus skaičiuoja?
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 06, 20:21)
o vyro atlyginimą skaičiuoja iš tų pačių mėnesių kaip ir mano tarkim bus paskaičiuota? ar tada kai kreipiesi, tada jau kitus skaičiuoja?

Na, kolkas turiu informacija, kad skaiciuos is 12 paskutiniu menesiu iki prasymo dienos. O ar tikrai taip, galesiu pasakyt po 20 menesio dienos, kai jau gausiu pinigus pirmuosius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 06, 19:21)

Mėnesiai tai nebus tokie patys kaip jūsų schmoll.gif , jūs gi išėjot vienu kažkokiu tai metu, o vyras - kitu metu. Tai jam skaičiuos pagal galiojančią tvarką - iš 12 mėn., praleidžiant atgal 1 mėn. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gnute @ 2013 04 05, 13:16)
Sveikos, mamytės, ir aš su klausimu.

į NGA išėjau kovo 13d., vadinasi man NGA skaičiavo pgl sausio, gruodžio ir lapkričio algas? ar aš teisingai pasiskaičiavau (pati) kiek turėčiau gauti: išvedžiau į rankas gaunamą dienos uždarbį (sudėjau tų 3 mėn algas ir padalinau iš darbo dienų skaičiaus) ir padauginau iš būsimų dekreto metu darbo dienų skaičiaus, ir turėjau gauti sumą, kuri man priklauso už dekretą..?

bet Sodra man pervedė sumą, kurį yra geru 1000lt mažesnė nei mano pasiskaičiuota  blink.gif ar aš kažką ne taip paskaičiavau, ar kas čia nutiko..? gal kuri nors man galėsite paaiškinti verysad.gif

Sveikos mamytes, man ta pati problema bet su vaiko prieziuros atostogu pasalpa - i PV isejau 2013 03. Emiau pajamas nuo 2012 02 01 iki 2013 01 31 issivedziau dienos vidurki ir padauginau is darbo dienu skaiciaus (vidutinis gaunasi 20,9 d.).
Bet gavau paskaiciavimus kad dienos kompensuojamasis uzdarbis yra 34 Lt mazesnis nei pagal mano banko israsus - tai reiskia, kad Sodra kazkodel skaiciuoja 8500 Lt maziau negu buvo padaryta pavedimu (DU) i mano banko saskaita, atitinkamai 400 Lt kas menesi mazesne pasalpa i rankas nei buvo pasiskaiciavusi. Gal kazkaip kitaip skaiciuojama? Gal neisiskaiciuoja gimdymo ismoka? visos pajamos yra draudziamosios tuo laikotarpiu (tik ankstesniais buvo individualios veiklos ismoka + autoriniai atlyginimai). Gal galite patarti kaip apskaiciuoti tiksliai?
Atsakyti
QUOTE(Cabernet Sauvignon @ 2013 04 05, 17:29)
pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą <...>

Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro laikotarpiai, per kuriuos mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, taip pat per kuriuos apdraustasis asmuo gavo socialinio draudimo ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpas, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokas.

O apie kokias Sodros išmokas Tu kalbėjai? aš supratau, kad Biržoj kai stovėjai g.gif

teisingai supratai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Iris* @ 2013 04 07, 10:11)
Sveikos mamytes, man ta pati problema bet su vaiko prieziuros atostogu pasalpa - i PV isejau 2013 03. Emiau pajamas nuo 2012 02 01 iki 2013 01 31 issivedziau dienos vidurki ir padauginau is darbo dienu skaiciaus (vidutinis gaunasi 20,9 d.).
Bet gavau paskaiciavimus kad dienos kompensuojamasis uzdarbis yra 34 Lt mazesnis nei pagal mano banko israsus - tai reiskia, kad Sodra kazkodel skaiciuoja 8500 Lt maziau negu buvo padaryta pavedimu (DU) i mano banko saskaita, atitinkamai 400 Lt kas menesi mazesne pasalpa i rankas nei buvo pasiskaiciavusi. Gal kazkaip kitaip skaiciuojama? Gal neisiskaiciuoja gimdymo ismoka? visos pajamos yra draudziamosios tuo laikotarpiu (tik ankstesniais buvo individualios veiklos ismoka + autoriniai atlyginimai). Gal galite patarti kaip apskaiciuoti tiksliai?

Gal jusu alga didesne nei "lubos"? Tuomet Sodra skaiciuoja nuo "lubu" o ne nuo jusu atlygunimo.
Atsakyti
Ar galite paaiškinti kada skaičiuojamas tas per paskutinius du metus išdirbtas laikas (kuris turi būti ne mažiau metų)?
Ar pastojus?Ar išeinant į dekretines?.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(caramelcandy @ 2013 04 07, 19:41)
Ar galite paaiškinti kada skaičiuojamas tas per paskutinius du metus išdirbtas laikas (kuris turi būti ne mažiau metų)?
Ar pastojus?Ar išeinant į dekretines?.... 4u.gif

kiekvienam atskiri mėnesiai skaičiuojasi, kiekvienam ir stažas peržiūrimas.

Motinystės pašalpa skiriama ir mokama už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį.
Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.

Motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama turinčiam teisę ją gauti apdraustajam asmeniui vaiko priežiūros atostogų metu, kol vaikui sueis vieni arba dveji metai.
Teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą turi vienas iš tėvų (įtėvių), globėjas, kuris:
draudžiamas ligos ir motinystės socialiniu draudimu (už jį mokamos socialinio draudimo įmokos)*;
suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus, kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto, pasibaigus darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to šios atostogos nesuteiktos. Asmenys, kurie dirba tik pagal autorines, sporto, atlikėjo veiklos sutartis ir asmenys, gaunantys pajamas pagal individualios veiklos pažymą, pateikę vaiko gimimo liudijimą, prilyginami asmenims, kuriems suteiktos vaiko priežiūros atostogos (šių atostogų pradžia laikoma kita po tėvystės atostogų ar nėštumo ir gimdymo atostogų diena);
iki pirmos vaiko priežiūros atostogų dienos turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą**;

„Sodros“ teritoriniam skyriui pateikė prašymą skirti pašalpą.
Atsakyti