Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(D*L*K @ 2013 04 06, 15:25)
Galbut nesusisnekam smile.gif faktas tas, kad jei svarstyti mamai eiti dirbti, vistiek geriausias variantas yra perrasyti pasalpa vyrui ir tada butu: tecio alga+mamos alga+TECIO 40% smile.gif (ne mamos, kaip nurodete Jus pirmoje zinuteje) - stai ka as norejau pasakyti  smile.gif

labai atsiprašau, kad užgriozdinau temą 4u.gif bet tikrai su Jumis sutinku, bet kokiu atveju nuo tėčio algos pašalpą skaičiuoti naudingiau, o naudingiausia finansiškai - visiems dirbti + pašalpa drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 06, 14:25)
Galbut nesusisnekam smile.gif faktas tas, kad jei svarstyti mamai eiti dirbti, vistiek geriausias variantas yra perrasyti pasalpa vyrui ir tada butu: tecio alga+mamos alga+TECIO 40% smile.gif (ne mamos, kaip nurodete Jus pirmoje zinuteje) - stai ka as norejau pasakyti  smile.gif

as taip ir norejau padaryt, bet neesu isitikinus ar gausim darzeli ir ar nebus labai gaila atiduoti maziuka i darzeli.
tai galvoju jei neiseis pirmas variantas,tai liksim prie antro varianto: tecio alga+tecio 40% ir as nieko, tik sedziu su vaikeliu. manau taip vistiek bus finansiskai geriau nei tecio alga+mano 40%.
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 15:37)
as taip ir norejau padaryt, bet neesu isitikinus ar gausim darzeli ir ar nebus labai gaila atiduoti maziuka i darzeli.
tai galvoju jei neiseis pirmas variantas,tai liksim prie antro varianto: tecio alga+tecio 40% ir as nieko, tik sedziu su vaikeliu. manau taip vistiek bus finansiskai geriau nei tecio alga+mano 40%.

Taip, finansiskai pirmas variantas palankiausias, taciau mums, moterims ir mamoms, dar lieka emocijos smile.gif as asmeniskai kolkas likau be nieko, nes su maziuku tiesiog neprisiverciu skirtis blush2.gif na, o i tema kalbant - svarbiausia, kad butu viskas aisku, jog tikrai galima pasirinkti antrais metais sau pati palankiausia varianta, nes gaunant VPA pasalpa galima gauti bet kokias papildomas pajamas jau abiems tevams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 06, 15:48)
gaunant VPA pasalpa galima gauti bet kokias papildomas pajamas jau abiems tevams  smile.gif

aš, tiesą sakant, čia skaitydama sužinojau daug naudingų dalykų, bet lyg ir esu girdėjusi, kad antrais metais, gaunant tą 40prc pašalpą, bus galima dirbti tik puse etato.. nieko apie tai nežinot? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gnute: 06 balandžio 2013 - 14:56
nurodykit, kur parašyta, kad tėčiui perrašius antrais metais pašalpą, mama gali likti namie g.gif
Atsakyti
QUOTE(gnute @ 2013 04 06, 15:56)
aš, tiesą sakant, čia skaitydama sužinojau daug naudingų dalykų, bet lyg ir esu girdėjusi, kad antrais metais, gaunant tą 40prc pašalpą, bus galima dirbti tik puse etato.. nieko apie tai nežinot? 4u.gif

Galima dirbti bet kokiu etatu.
Papildyta:
QUOTE(Vitulka @ 2013 04 06, 16:02)
nurodykit, kur parašyta, kad tėčiui perrašius antrais metais pašalpą, mama gali likti namie  g.gif

Teciui perrasoma tik pati pasalpa,bet ne atostogos,todel mama gali juose likti,tik kad negaudines pasalpos.
Atsakyti
o nera nustatytas minimalus pasalpos dydis? atrodo kazkur skaiciau kad tai yra 550lt, tai jei 40% proc. nuo algos gaunas pvz. 450lt tai neturetu moket pasalpa 550?
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 16:20)
o nera nustatytas minimalus pasalpos dydis? atrodo kazkur skaiciau kad tai yra 550lt, tai jei 40% proc. nuo algos gaunas pvz. 450lt tai neturetu moket pasalpa 550?

minimali yra 496lt iki mokesciu
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 16:20)

496-mokesciai,tai i rankas kazkur iseina 460 lt.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 06, 15:26)
496-mokesciai,tai i rankas kazkur iseina 460 lt.

tai mums tada iseina jokio skirtumo kas gaus 40 proc. g.gif
vyras gauna 1200. 40% =480lt minus mokesciai i rankas kazkur 450lt
as gaunu 800. mano 40%=320lt ir man sodra ismoka turetu pakelti iki 460lt i rankas?
iseina kad musu atveju mes gautumeme vienoda ismoka?
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 16:54)
tai mums tada iseina jokio skirtumo kas gaus 40 proc.  g.gif
vyras gauna 1200. 40% =480lt minus mokesciai i rankas kazkur 450lt
as gaunu 800. mano 40%=320lt ir man sodra ismoka turetu pakelti iki 460lt i rankas?
iseina kad musu atveju mes gautumeme vienoda ismoka?

Realiai taip,jokio skirtumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 balandžio 2013 - 16:11
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 06, 16:10)

Teciui perrasoma tik pati pasalpa,bet ne atostogos,todel mama gali juose likti,tik kad negaudines pasalpos.

gal galit nurodyt, kuom remiatės? Kaip galima gaut pašalpą nebūnant VPA? g.gif g.gif
galai nesueina
Atsakyti