Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Vaka @ 2013 04 04, 11:24)
nepykite, bet jus tai kaip is menulio nukritusi  biggrin.gif
tik pasalpos galvoje, o matau net nelabai susigaudote apsskritai ssituacijoje. Siaip Sodros puslapyje viskas gana aiskiai parasyta.
Jeigu trumpai, tai galite imti vienus metus vaiko prieziuros atostogu, tuomet mokes 100 proc. vidutines menesines algos (kiek gaunate i rankas). Arba renkates 2 metus, tada irmais metais moka 70 proc. antrais 40 proc. Antais metais galima dirbti ir gauti tuos 40 proc. Taip pat vyras gali gauti antaris metais 40 proc. ir dirbti, bet tik tuo atveju, jei pasirinksite VPA dvejus metus. Jei rinskites metus, tada jau aisku antrais metais nieko negausite.
Tiesa, dar reikia tureti privaloma staza paslapai gauti. Pasalpa apskaiciuojama pagal 12 menesiu vidutini uzmokesti.

Sveikos 4u.gif
gal galetumete mums patarti kaip mums geriau pasirinkti. zadam imti VPA 2 metus.
as gaunu 800lt alga, vyras 1200 ir plius kartais jam sumoka papildomai i rankas.
kam finansiskai apsimoka gauti pasalpa antrus metus man ar vyrui?
kaip suprantu as pirmus metus gausiu 70% is 800lt tai bus 650
antrus metus gausiu 40% tai iseina pasalpa 320lt + mano alga 800
o jei vyras gautu pasalpa antrus metus (40%) iseina pasalpa 480 lt plius jis gali dirbti ir gauti 1200lt alga ? ar as teisingai mastau?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laiminga pora: 06 balandžio 2013 - 08:39
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 09:39)
Sveikos  4u.gif
gal galetumete mums patarti kaip mums geriau pasirinkti. zadam imti VPA 2 metus.
as gaunu 800lt alga, vyras 1200 ir plius kartais jam sumoka papildomai  i rankas.
o jei vyras gautu pasalpa antrus metus (40%) iseina pasalpa 480 lt plius jis gali dirbti ir gauti 1200lt alga ? ar as teisingai mastau?
aciu  4u.gif

Aisku kad vyrui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 08:39)
Sveikos  4u.gif
as gaunu 800lt alga, vyras 1200 ir plius kartais jam sumoka papildomai  i rankas.
aciu  4u.gif

Tikrai teisingai mastote. Jusu atveju tai antrais metais vyrui labiau apsimoka imti VPA. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 06, 09:31)
Aisku kad vyrui smile.gif

QUOTE(Vaka @ 2013 04 06, 10:41)
Tikrai teisingai mastote. Jusu atveju tai antrais metais vyrui labiau apsimoka imti VPA.  thumbup.gif

aisku, aciu 4u.gif
o jei antrus metus vyras gaus pasalpa uz vaika,tai as galesiu sedet su vaiku ar turesiu iseiti i darba?
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 12:24)
aisku, aciu  4u.gif
o jei antrus metus vyras  gaus pasalpa uz vaika,tai as galesiu sedet su vaiku ar turesiu iseiti i darba?

Galesit but namuose
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 06, 11:39)
Galesit but namuose

tada paskutinis klausimas blush2.gif
man tie antri metai ieis i staza? skaitysis kad as esu VPA,tik kad pasalpa gaus vyras o ne as,taip?
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 13:35)
tada paskutinis klausimas  blush2.gif
man tie antri metai ieis i staza? skaitysis kad as esu VPA,tik kad pasalpa gaus vyras o ne as,taip?

Taip, jus ir toliau liekate VPA, tiesiog pasalpa gaus vyras smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 13:35)
tada paskutinis klausimas  blush2.gif

Taip,skaitysis.
Atsakyti
QUOTE(laiminga pora @ 2013 04 06, 09:39)
Sveikos  4u.gif
aciu  4u.gif

aš čia paskaičiau ir noriu pasitikslinti: ntrais metais, aišku, vyro pajamos paėmus tą pašalpą būtų didesnės nei Jūsų, bet jeigu pašalpą imtumėte Jūs (+algą), tai kur būtų vaikelis? gal man tik pasirodė, bet taip gali būti, kad tiek jūs, tiek vyras tada eisite dirbti ir abu uždirbsite. tokiu atveju pinigų būtų daugiau; vyro alga+Jūsų alga+Jūsų 40proc ax.gif

bet gal čia tik aš nlb supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gnute @ 2013 04 06, 14:56)
aš čia paskaičiau ir noriu pasitikslinti: ntrais metais, aišku, vyro pajamos paėmus tą pašalpą būtų didesnės nei Jūsų, bet jeigu pašalpą imtumėte Jūs (+algą), tai kur būtų vaikelis? gal man tik pasirodė, bet taip gali būti, kad tiek jūs, tiek vyras tada eisite dirbti ir abu uždirbsite. tokiu atveju pinigų būtų daugiau; vyro alga+Jūsų alga+Jūsų 40proc  ax.gif

bet gal čia tik aš nlb supratau 4u.gif

Nesvarbu, kokiu atveju kas ir kaip elgsis, esme ta, kad visada labiausiai apsimokes, jei antrais metais pasalpa bus uzrasyta daugiau uzdirbanciam. Ar mama ir tetis dirbs, ar nedirbs, vistiek 40% nuo 1200 visad bus daugiau, nei 40% nuo 800. Galbut neisigilinote - antrais metais mama turi galimybe perrasyti pasalpa teciui ir toliau likti VPA, arba eiti dirbti: siuo atveju abu gaus DU plius 40% nuo didesnes tecio algos.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 06, 15:05)
Nesvarbu, kokiu atveju kas ir kaip elgsis, esme ta, kad visada labiausiai apsimokes, jei antrais metais pasalpa bus uzrasyta daugiau uzdirbanciam. Ar mama ir tetis dirbs, ar nedirbs, vistiek 40% nuo 1200 visad bus daugiau, nei 40% nuo 800. Galbut neisigilinote - antrais metais mama turi galimybe perrasyti pasalpa teciui ir toliau likti VPA, arba eiti dirbti: siuo atveju abu gaus DU plius 40% nuo didesnes tecio algos.

aš įsigilinau, ir pati antrais metais perrašysiu pašalpos gavimą vyro vardu 4u.gif

bet jeigu apie didžiausią galimą finansinę naudą kalbant, tai tikrai yra skirtumas, ar mamai likti namuose ir negauti nieko, o vyrui dirbti ir gauti 40proc :? arba aš čia blogai suskaičiuoju drinks_cheers.gif

dėl tų 40proc nuo skirtingų sumų, puikiai suprantu, kad nuo didesnės ir išmoka bus didesnė 4u.gif nes, kiek iš klaususios mamos supratau, ji svarsto ar eiti dirbti, ar likti namuose, tai eiti dirbti tada labiau apsimoka :? nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(gnute @ 2013 04 06, 15:10)
aš įsigilinau, ir pati antrais metais perrašysiu pašalpos gavimą vyro vardu  4u.gif

bet jeigu apie didžiausią galimą finansinę naudą kalbant, tai tikrai yra skirtumas, ar mamai likti namuose ir negauti nieko, o vyrui dirbti ir gauti 40proc :? arba aš čia blogai suskaičiuoju  drinks_cheers.gif

dėl tų 40proc nuo skirtingų sumų, puikiai suprantu, kad nuo didesnės ir išmoka bus didesnė  4u.gif nes, kiek iš klaususios mamos supratau, ji svarsto ar eiti dirbti, ar likti namuose, tai eiti dirbti tada labiau apsimoka :? nestuke.gif

Galbut nesusisnekam smile.gif faktas tas, kad jei svarstyti mamai eiti dirbti, vistiek geriausias variantas yra perrasyti pasalpa vyrui ir tada butu: tecio alga+mamos alga+TECIO 40% smile.gif (ne mamos, kaip nurodete Jus pirmoje zinuteje) - stai ka as norejau pasakyti smile.gif
Atsakyti