Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 19:22)
Galima,bet tai nemazai jums apseis ir vistiek reikia but dirbanciai kai laikas bus eiti i NGA ir i VPA.

Kad darbdavio reiks zinau, gal galite pasakyt kokio dydzio imokas reiktu moketi?
Atsakyti
QUOTE(kleckiukas3 @ 2013 04 04, 19:28)
Kad darbdavio reiks zinau, gal galite pasakyt kokio dydzio imokas reiktu moketi?

http://www.tax.lt/sk...ciu_skaiciuokle
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 19:29)

Tai jei as viena auginu du vaikus kas menesi tureciau moket po 130 mazdaug?
Atsakyti
QUOTE(kleckiukas3 @ 2013 04 04, 19:46)
Tai jei as viena auginu du vaikus kas menesi tureciau moket po 130 mazdaug?

Ziurint uz kokia suma mokesit,bet geriau del tokio dalyko kreiptis i sodra.
Atsakyti
Sveikos, mamytės, ir aš su klausimu.

į NGA išėjau kovo 13d., vadinasi man NGA skaičiavo pgl sausio, gruodžio ir lapkričio algas? ar aš teisingai pasiskaičiavau (pati) kiek turėčiau gauti: išvedžiau į rankas gaunamą dienos uždarbį (sudėjau tų 3 mėn algas ir padalinau iš darbo dienų skaičiaus) ir padauginau iš būsimų dekreto metu darbo dienų skaičiaus, ir turėjau gauti sumą, kuri man priklauso už dekretą..?

bet Sodra man pervedė sumą, kurį yra geru 1000lt mažesnė nei mano pasiskaičiuota blink.gif ar aš kažką ne taip paskaičiavau, ar kas čia nutiko..? gal kuri nors man galėsite paaiškinti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gnute @ 2013 04 05, 13:16)
Sveikos, mamytės, ir aš su klausimu.

į NGA išėjau kovo 13d., vadinasi man NGA skaičiavo pgl sausio, gruodžio ir lapkričio algas? ar aš teisingai pasiskaičiavau (pati) kiek turėčiau gauti: išvedžiau į rankas gaunamą dienos uždarbį (sudėjau tų 3 mėn algas ir padalinau iš darbo dienų skaičiaus) ir padauginau iš būsimų dekreto metu darbo dienų skaičiaus, ir turėjau gauti sumą, kuri man priklauso už dekretą..?

bet Sodra man pervedė sumą, kurį yra geru 1000lt mažesnė nei mano pasiskaičiuota  blink.gif ar aš kažką ne taip paskaičiavau, ar kas čia nutiko..? gal kuri nors man galėsite paaiškinti verysad.gif

prisijungit prie sodros, ten turi būti visi paskaičiavimai
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2013 04 05, 13:22)
prisijungit prie sodros, ten turi būti visi paskaičiavimai

tikriausiai, kad nebus paskaičiavimų, nes visus dokumentus susitvarkiau Sodroje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gnute @ 2013 04 05, 13:26)
tikriausiai, kad nebus paskaičiavimų, nes visus dokumentus susitvarkiau Sodroje  blush2.gif

pabandykite per EGAS sistema prisijungti ir pateikti uzklausa del skaiciavimu. O siaip - kam tiek vingrybiu skaiciuojant ?smile.gif uztenka to, kad uz NGA moka 100% smile.gif pasiskaiciuojate mazdaug imamo laikotarpio vidurki, ir padauginus is 4 (nes NGA trunka 4 menesius mazdaug) gaunate ta apytiksli vidurki:) is esmes, jei pajamos visada buvo apytiksliai vienodos, tiesiog laukiate 4 algu smile.gif na bent jau man tikrai taip ir gavosi smile.gif

Oj, dar isskaiciau - kodel gi jus skaiciuojate triju menesiu vidurki? Jums NGA skaiciuojasi uz laikotarpi nuo 2012 02 01 iki 2013 01 31, jei isejote i atostogas 2013 kova
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D*L*K: 05 balandžio 2013 - 12:43
QUOTE(D*L*K @ 2013 04 05, 13:37)
pabandykite per EGAS sistema prisijungti ir pateikti uzklausa del skaiciavimu. O siaip - kam tiek vingrybiu skaiciuojant ?smile.gif uztenka to, kad uz NGA moka 100% smile.gif pasiskaiciuojate mazdaug imamo laikotarpio vidurki, ir padauginus is 4 (nes NGA trunka 4 menesius mazdaug) gaunate ta apytiksli vidurki:) is esmes, jei pajamos visada buvo apytiksliai vienodos, tiesiog laukiate 4 algu smile.gif na bent jau man tikrai taip ir gavosi  smile.gif

Oj, dar isskaiciau - kodel gi jus skaiciuojate triju menesiu vidurki? Jums NGA skaiciuojasi uz laikotarpi nuo 2012 02 01 iki 2013 01 31, jei isejote i atostogas 2013 kova

vingrybės didelės, nes pajamos nebuvo kas mėnesį apstovios... doh.gif 4u.gif

žodžiu, ir pati jau susiradau, kad kažkodėl netinkamai buvau įsitikinusi, kad skaičiuos 3 paskutinių mėnesių pajamas, reikėjo skaičiuoti paskutinių 12 mėn, ir eprskaičiavau, rmt gerai pervedė man Sodra nestuke.gif

jau galiu būt rami, dėkui mamytės už paprotinimą drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

o sodros ismokos tikrai isiskaito i staza? Nes jeigu man dekretas 2013-06-01, o stazo su ismokomis turiu 2011-04-01 iki 2011-12-31 ir nuo 2012-06-01 iki dabar, tai reiskia, kad iki dekreto datos turesiu jau 20 menesiu staza?
Atsakyti
QUOTE(vik_vik @ 2013 04 05, 13:31)
Laba diena,

o sodros ismokos tikrai isiskaito i staza? Nes jeigu man dekretas 2013-06-01, o stazo su ismokomis turiu 2011-04-01 iki 2011-12-31 ir nuo 2012-06-01 iki dabar, tai reiskia, kad iki dekreto datos turesiu jau 20 menesiu staza?

sodros išmokos įeina, bet ar 20 mėn ar visas 100 jau net nesvarbu, juk svarbu kad susidarytų 12 mėn. per pastaruosius 2 metus smile.gif ir skaičiuos vistiek iš 12 mėnesių o ne iš 20 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cabernet Sauvignon: 05 balandžio 2013 - 14:06
QUOTE(vik_vik @ 2013 04 05, 14:26)
sita zinau aciu  4u.gif bet, kad sodros ismokos ieina nezinojau smile.gif

pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turi ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą <...>

Ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą sudaro laikotarpiai, per kuriuos mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, taip pat per kuriuos apdraustasis asmuo gavo socialinio draudimo ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpas, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpas, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokas.

O apie kokias Sodros išmokas Tu kalbėjai? aš supratau, kad Biržoj kai stovėjai g.gif
Atsakyti