Ačiū už pagalbą. Viskas daug aiškiau, nors kai kur rad tamsus miškas. Tikrai atsiprašau, jei kažkam sutrukdžiau ar kažką supykdžiau dėl savo nežinojimo Tiesiog, gyvenime neteko su tuo susidurti, pirmas kartas, ir norisi viską kuo aiškiau išsiaiškinti.
Bet turiu dar vieną klausimą, VPA galima būti 2 metus, o po to, jeigu noriu būti namie su vaiku, o ne atiduoti jį į darželį, tai turiu išeiti iš darbo, nes ilgiau negalima būti VPA? Ir dar, po tų dviejų, kokie nors pinigėliai priklauso?
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 12:50)
Ačiū už pagalbą. Viskas daug aiškiau, nors kai kur rad tamsus miškas. Tikrai atsiprašau, jei kažkam sutrukdžiau ar kažką supykdžiau dėl savo nežinojimo Tiesiog, gyvenime neteko su tuo susidurti, pirmas kartas, ir norisi viską kuo aiškiau išsiaiškinti.
Bet turiu dar vieną klausimą, VPA galima būti 2 metus, o po to, jeigu noriu būti namie su vaiku, o ne atiduoti jį į darželį, tai turiu išeiti iš darbo, nes ilgiau negalima būti VPA? Ir dar, po tų dviejų, kokie nors pinigėliai priklauso?
VPA galite prasitesti iki triju metu (neprarandant darbo vietos), taciau jau Sodra uz trecius metus nemokes. Jei pajamos seimoje mazesnes, butinai tvarkykites vaiko pinigelius, bet cia jau kita tema
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 11:42)
Per abu 100%.
Papildyta:
PAS DARBDAVI EIKIT,SODRA CIA NE PRIE KO
Jus negali neisleisti,nebent pas jus atostogu grafikai surasoma,tai gal jau taip sudeliota,kad nera kam dirbti,jeigu jus eisit i atostogas.
Papildyta:
PAS DARBDAVI EIKIT,SODRA CIA NE PRIE KO
Jus negali neisleisti,nebent pas jus atostogu grafikai surasoma,tai gal jau taip sudeliota,kad nera kam dirbti,jeigu jus eisit i atostogas.
As mokykloj dirbu, tai butu kam pavaduot. Buvau katik i kita mokykla nuejus, tai sake, privalo isleist. Ir kiek supratau tie 4 Nestumo/gimdymo menesiai ieina i staza ir uz juos priklauso atostogos.
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 04, 12:53)
As mokykloj dirbu, tai butu kam pavaduot. Buvau katik i kita mokykla nuejus, tai sake, privalo isleist. Ir kiek supratau tie 4 Nestumo/gimdymo menesiai ieina i staza ir uz juos priklauso atostogos.
Taip, uz NGA taip pat kaupias kasmetines atostogos
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:50)
oi, niekas cia nepyksta
po dvieju metu pinigeliai jau nepriklauso. na nebent gal kokia paslapa jei seimos pajamos labai mazos.
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2013 04 04, 11:43)
Jūs irgi nepykit, bet o kodėl tai neturi rūpėti? Ypač jei šeimos pajamos nėra didelės, o gimus vaikui šeima padidėja, ne sumažėja. Kad mokesčius mokam, tai čia dzin visiem.
Aš irgi būčiau visiškai žalia, jei neskaityčiau šios temos kurį laiką. Kai susiduri pirmą kartą, tai kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių..
Aš irgi būčiau visiškai žalia, jei neskaityčiau šios temos kurį laiką. Kai susiduri pirmą kartą, tai kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių..
Nepykstu. Ko man pykti
Tiesiog mes vaikuti planavome ne del paslapu. O mokescius moku jau seniai ir nemazus ir nesvarbu, kad mokesciams "lubu" nera, o va ismokoms yra.
Tiesiog pastebejau, kad paprastai kuo zmogus maziau sumoka mokesciu, tuo daugiau nori is valstybes.
Ir naturalu, kad klausimu kyla daug, man tik keistoki pasirode tokie elementarus klausimai i kuriuos yra juoda ant balto atsakymai Sodros puslapyje.
Cia nemazai diskutuojama apie tai kas nera aiskiai parasyta Sodros puslapyje ir interpretuoti galima ivairiai.
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 04, 10:39)
Sveiki. Buvau nuejus i Sodra del atostogu, tai sake, ne ju kompetencijoj cia. Tad nezinau, kur daugiau kreiptis, kad suzinot, ar galiu atostogas kasmetines pasiimt iki dekreto, nes manes buhaltere nenori isleist.
zinoma, kad ne Sodros kompetencijoje tokie klausimai, galit darbo inspekcijoje pasiklausti, cia ju kompetencija
To Pakalnute_klp
O kuo buhaltere grindzia atsisakyma isleisti Jus atostogu? Mes visos teigiam, kad pagrindo neisleisti atostogu ji tikrai neturi, taciau gal kazko nezinome, ka zino ji Gal jos Jums dar tiesiog nepriklauso?
O kuo buhaltere grindzia atsisakyma isleisti Jus atostogu? Mes visos teigiam, kad pagrindo neisleisti atostogu ji tikrai neturi, taciau gal kazko nezinome, ka zino ji Gal jos Jums dar tiesiog nepriklauso?
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 04, 13:53)
as irgi dirbu mokykloje,ir pasiemiau kasmetines atostogas pati valdzia pasiulė,nes taip gaunasi manau ir jiem geiau ir aisku man
Sveiki, norejau paklausti kaip butu mano situacijoj. 2012 rugpjucio men. prisiregistravau darbo birzoje 6 men. gavau bedarbio pasalpa, o nuo siu metu kovo 18 dienos birza issiunte i kursus mokytis, kaip tik tada suzinojau kad laukiuosi. Ar man eis stazas motinystes pasalpai gauti? Aciu uz atsakymus
QUOTE(kleckiukas3 @ 2013 04 04, 18:37)
Sveiki, norejau paklausti kaip butu mano situacijoj. 2012 rugpjucio men. prisiregistravau darbo birzoje 6 men. gavau bedarbio pasalpa, o nuo siu metu kovo 18 dienos birza issiunte i kursus mokytis, kaip tik tada suzinojau kad laukiuosi. Ar man eis stazas motinystes pasalpai gauti? Aciu uz atsakymus
Ne,stazas kaupiasi tik kol gauni bedarbio ismoka.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 18:48)
Ne,stazas kaupiasi tik kol gauni bedarbio ismoka.
Gal butu galima moketi kokias nors imokas i sodra, kad butu galima iseiti motinystes atostogu?
QUOTE(kleckiukas3 @ 2013 04 04, 19:13)
Gal butu galima moketi kokias nors imokas i sodra, kad butu galima iseiti motinystes atostogu?
Galima,bet tai nemazai jums apseis ir vistiek reikia but dirbanciai kai laikas bus eiti i NGA ir i VPA.