Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 11:09)
Gales dirbti,taip,skaiciuos is jo pajamu.

Nieko nebesuprantu doh.gif Tarkim, aš pagimdau, pirmus metus moka pagal mano pajamas, kadangi vaiką auginu aš, o antrus metus skaičiuoja iš jo pajamų, jis lieka dirbti, vaiką auginu aš, bet iš savo pajamų aš jau nieko nebegaunu? O tai vyras tada dar ir algą pilną gautų?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 11:12)
Gales dirbti,taip,skaiciuos is jo pajamu.

Papildyta:

iki 3-ju metu kol yra vaikas galit i birza nestoti,nes jau su 5 vaiku vyras nebus VPA,o eis jau su 6 vaiku.

Bet ar gali abu tėvai buti namuose norint gauti soc.parama?
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 12:14)
Nieko nebesuprantu  doh.gif Tarkim, aš pagimdau, pirmus metus moka pagal mano pajamas, kadangi vaiką auginu aš, o antrus metus skaičiuoja iš jo pajamų, jis lieka dirbti, vaiką auginu aš, bet iš savo pajamų aš jau nieko nebegaunu? O tai vyras tada dar ir algą pilną gautų?

Dabar galima pasirinkti kiek gaudineti pasalpa metus 100% ar dvejus 70%/40%,jeigu pasirenkat dvejus,tai visa pasalpa ir 70% ir 40% skaiciuoja is jusu DU,bet galit antru metu pasalpa perleisti vyrui,tada jus esat VPA ir toliau,o vyras gauna 40% pasalpos,kuria perskaiciuos is jo0 DU ir gales dirbti.
Papildyta:
QUOTE(urte1 @ 2013 04 04, 12:15)
Bet ar gali abu tėvai buti namuose norint gauti soc.parama?

Bet tai vyras su 6 vaiku bus atostoguose ar jis ir su 5 vaiku VPA pasiemes 3-ms metams?
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:14)
Nieko nebesuprantu  doh.gif Tarkim, aš pagimdau, pirmus metus moka pagal mano pajamas, kadangi vaiką auginu aš, o antrus metus skaičiuoja iš jo pajamų, jis lieka dirbti, vaiką auginu aš, bet iš savo pajamų aš jau nieko nebegaunu? O tai vyras tada dar ir algą pilną gautų?

nepykite, bet jus tai kaip is menulio nukritusi biggrin.gif
tik pasalpos galvoje, o matau net nelabai susigaudote apsskritai ssituacijoje. Siaip Sodros puslapyje viskas gana aiskiai parasyta.
Jeigu trumpai, tai galite imti vienus metus vaiko prieziuros atostogu, tuomet mokes 100 proc. vidutines menesines algos (kiek gaunate i rankas). Arba renkates 2 metus, tada irmais metais moka 70 proc. antrais 40 proc. Antais metais galima dirbti ir gauti tuos 40 proc. Taip pat vyras gali gauti antaris metais 40 proc. ir dirbti, bet tik tuo atveju, jei pasirinksite VPA dvejus metus. Jei rinskites metus, tada jau aisku antrais metais nieko negausite.
Tiesa, dar reikia tureti privaloma staza paslapai gauti. Pasalpa apskaiciuojama pagal 12 menesiu vidutini uzmokesti.

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 11:22)
Dabar galima pasirinkti kiek gaudineti pasalpa metus 100% ar dvejus 70%/40%,jeigu pasirenkat dvejus,tai visa pasalpa ir 70% ir 40% skaiciuoja is jusu DU,bet galit antru metu pasalpa perleisti vyrui,tada jus esat VPA ir toliau,o vyras gauna 40% pasalpos,kuria perskaiciuos is jo0 DU ir gales dirbti.

Bet jisai dar ir pilną algą gautų? Tai jeigu aš gerai suprantu, jeigu vyras gauna didesnę algą negu mano, tai finansiškai geriau perleist antrais metais vyrui?
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:25)
Bet jisai dar ir pilną algą gautų? Tai jeigu aš gerai suprantu, jeigu vyras gauna didesnę algą negu mano, tai finansiškai geriau perleist antrais metais vyrui?

taip.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 04 04, 11:24)
nepykite, bet jus tai kaip is menulio nukritusi  biggrin.gif
tik pasalpos galvoje, o matau net nelabai susigaudote apsskritai ssituacijoje. Siaip Sodros puslapyje viskas gana aiskiai parasyta.
Jeigu trumpai, tai galite imti vienus metus vaiko prieziuros atostogu, tuomet mokes 100 proc. vidutines menesines algos (kiek gaunate i rankas). Arba renkates 2 metus, tada irmais metais moka 70 proc. antrais 40 proc. Antais metais galima dirbti ir gauti tuos 40 proc. Taip pat vyras gali gauti antaris metais 40 proc. ir dirbti, bet tik tuo atveju, jei pasirinksite VPA dvejus metus. Jei rinskites metus, tada jau aisku antrais metais nieko negausite.
Tiesa, dar reikia tureti privaloma staza paslapai gauti. Pasalpa apskaiciuojama pagal 12 menesiu vidutini uzmokesti.

Nepykstu, žinau pati blush2.gif Tiesiog, pasitvirtino nėštumas, esame jauna šeima, ir dabar bandau susigaudyti situacijoj, kas ir kaip blush2.gif Dėl stažo žinau. Bet dėl tų 12 mėn, iš paskutiniųjų 12 mėn skaičiuoja? Tai jei per paskutinius 12 mėn pas mane gausis 2 mėn tarpas, kai aš nedirbau, tai vistiek skaičiuos iš 12 mėn, bet gausis mažiau?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 11:22)
Papildyta:

Bet tai vyras su 6 vaiku bus atostoguose ar jis ir su 5 vaiku VPA pasiemes 3-ms metams?

Ne su penktu vaiku iki 2 metu. Jis dabar eitu dirbti bet kol buvo priežiuroje tai mažino atlyginimus ir dabar jei dirbtu gautu net 500lt mažiau. O jei dar negriž tai sodra skaičiuos dar buvusi atlyginima ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 04 04, 12:24)
nepykite, bet jus tai kaip is menulio nukritusi  biggrin.gif
tik pasalpos galvoje

Jūs irgi nepykit, bet o kodėl tai neturi rūpėti? Ypač jei šeimos pajamos nėra didelės, o gimus vaikui šeima padidėja, ne sumažėja. Kad mokesčius mokam, tai čia dzin visiem.
Aš irgi būčiau visiškai žalia, jei neskaityčiau šios temos kurį laiką. Kai susiduri pirmą kartą, tai kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių..

Beje, kas apskaičiuoja nuo kada prasideda VPA, kur tai matosi? kad žinoti, kada darbe tą prašymą parašyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragany: 04 balandžio 2013 - 11:44
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 12:30)
Nepykstu, žinau pati  blush2.gif  Tiesiog, pasitvirtino nėštumas, esame jauna šeima, ir dabar bandau susigaudyti situacijoj, kas ir kaip  blush2.gif Dėl stažo žinau. Bet dėl tų 12 mėn, iš paskutiniųjų 12 mėn skaičiuoja? Tai jei per paskutinius 12 mėn pas mane gausis 2 mėn tarpas, kai aš nedirbau, tai vistiek skaičiuos iš 12 mėn, bet gausis mažiau?

kai nedirbote, bus nuliai, ir bendras vidurkis gausis mazesnis
Atsakyti
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 04, 10:39)
Sveiki. Buvau nuejus i Sodra del atostogu, tai sake, ne ju kompetencijoj cia. Tad nezinau, kur daugiau kreiptis, kad suzinot, ar galiu atostogas kasmetines pasiimt iki dekreto, nes manes buhaltere nenori isleist.

gali. mane isleido. va kovo20d pirmam suejo du metukai dekretas 04.30 pasiemiau atostogu likuti ir ate
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2013 04 04, 12:43)
Jūs irgi nepykit, bet o kodėl tai neturi rūpėti? Ypač jei šeimos pajamos nėra didelės, o gimus vaikui šeima padidėja, ne sumažėja. Kad mokesčius mokam, tai čia dzin visiem.
Aš irgi būčiau visiškai žalia, jei neskaityčiau šios temos kurį laiką. Kai susiduri pirmą kartą, tai kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių..

Beje, kas apskaičiuoja nuo kada prasideda VPA, kur tai matosi? kad žinoti, kada darbe tą prašymą parašyti.

VPA prasideda sekancia diena, kai baigias NGA ir prasyma darbdaviui reikia palikti iki NGA pabaigos smile.gif Kad rupi, viskas tvarkoj, tiesiog pati sakote,kad zinote daug, nes sia tema perskaitete - ta pati juk galima visoms nezinanciom padaryti - tikrai daug atsakymu surasta butu 4u.gif
Atsakyti