Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

O aš su keliais klausimais..
Jeigu aš pradedu dirbt ir turiu bandomajį, per tą laiką pranešu apie nėštumą, ar mane per tą laiką gali išmesti iš darbo?
Kiek laiko ilgiausiai galima būti dekrete, ir kiek pinigėlių moka? Ir moka tuos pinigėlius, kurie darbo sutartyje parašyti, ar tuos kur į rankas moka alga? Ta prasme, ar nuskaičiuoja dar mokesčius? Nežinau ar aiškiai parašiau...
Ir dar įdomu, jeigu pagimdau antrą vaiką dar nepasibaigus pirmosioms dekretinėms, tai automatiškai prasitesia dekretas, ir tada moka už du vaikučius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:31)
O aš su keliais klausimais..
Jeigu aš pradedu dirbt ir turiu bandomajį, per tą laiką pranešu apie nėštumą, ar mane per tą laiką gali išmesti iš darbo?
Kiek laiko ilgiausiai galima būti dekrete, ir kiek pinigėlių moka? Ir moka tuos pinigėlius, kurie darbo sutartyje parašyti, ar tuos kur į rankas moka alga? Ta prasme, ar nuskaičiuoja dar mokesčius? Nežinau ar aiškiai parašiau...
Ir dar įdomu, jeigu pagimdau antrą vaiką dar nepasibaigus pirmosioms dekretinėms, tai automatiškai prasitesia dekretas, ir tada moka už du vaikučius? 4u.gif

Kai pristatot pazyma apie nestuma,negali atleisti.
4 men (126 dienos) + 14 dienu,jeigu CP arba komplikuotas gimdimas,moka uz visa laikotarpi iskart 100%.
Taip,mokesciai nuskaiciuojami,nes vidurki isveda is poperinio atlyginimo.
Taip gydytoja isleidzia i antras NGA ir gaunat pinigelius uz abu vaikus,bet ne daugiau 100%.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 10:35)
gaunat pinigelius uz abu vaikus,bet ne daugiau 100%.

Tai už abu vaikus po 100%? smile.gif
Ir tik gal ne taip paklausiau, pasirodo omeny turėjau vaiko auginimo atostogas, kiek jose galima būti ilgiausiai, ir kiek moka pinigėlių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diezela: 04 balandžio 2013 - 10:40
Sveiki. Buvau nuejus i Sodra del atostogu, tai sake, ne ju kompetencijoj cia. Tad nezinau, kur daugiau kreiptis, kad suzinot, ar galiu atostogas kasmetines pasiimt iki dekreto, nes manes buhaltere nenori isleist.
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:38)
Tai už abu vaikus po 100%? smile.gif

Per abu 100%.
Papildyta:
QUOTE(Pakalnute_klp @ 2013 04 04, 11:39)
Sveiki. Buvau nuejus i Sodra del atostogu, tai sake, ne ju kompetencijoj cia. Tad nezinau, kur daugiau kreiptis, kad suzinot, ar galiu atostogas kasmetines pasiimt iki dekreto, nes manes buhaltere nenori isleist.

PAS DARBDAVI EIKIT,SODRA CIA NE PRIE KO smile.gif
Jus negali neisleisti,nebent pas jus atostogu grafikai surasoma,tai gal jau taip sudeliota,kad nera kam dirbti,jeigu jus eisit i atostogas.
Atsakyti
Tai aš blogai supratau, ar kaip, tai jei už vieną vaiką moka 100 proc? Ar kažką ne taip supratau? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:45)
Tai aš blogai supratau, ar kaip, tai jei už vieną vaiką moka 100 proc?  Ar kažką ne taip supratau?  blush2.gif

Tiesiog,jeigu gaudinesit dar uz pirma vaika pasalpa ir eisit su antru i dekreta,tai uz pirma vaika negausit pasalpos kol busit dekrete,nes dekretas 100%,o abi pasalpos negali virsiti 100%,tai arba dekreta vien gausit arba gal jie ten atima ta procenta,na daleiskim antrais metais gauni 40%,tai uz dekreta gaudinesite ne 100%,o 60%,cia jau sodroj detaliau paaiskintu,nes nesinau ar jie tik dekreta moka ar ir dekreta ir uz VPA,tik uz dekreta procentai mazesni.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 10:48)
Tiesiog,jeigu gaudinesit dar uz pirma vaika pasalpa ir eisit su antru i dekreta,tai uz pirma vaika negausit pasalpos kol busit dekrete,nes dekretas 100%,o abi pasalpos negali virsiti 100%,tai arba dekreta vien gausit arba gal jie ten atima ta procenta,na daleiskim antrais metais gauni 40%,tai uz dekreta gaudinesite ne 100%,o 60%,cia jau sodroj detaliau paaiskintu,nes nesinau ar jie tik dekreta moka ar ir dekreta ir uz VPA,tik uz dekreta procentai mazesni.

O praėjus dviems pirmiems metams dar priklauso kokie nors pinigėliai?
Tai jei aš gerai supratau, tai geriau palaukt kol praies 2 metai, ir tik tada gimdyt antrą vaiką, tam, kad gauti pilnas pašalpas?
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 11:53)
O praėjus dviems pirmiems metams dar priklauso kokie nors pinigėliai?
Tai jei aš gerai supratau, tai geriau palaukt kol praies 2 metai, ir tik tada gimdyt antrą vaiką, tam, kad gauti pilnas pašalpas?

Uz 3 metus sodra nemoka.
Taip,arba pirmo vaiko pasalpa antrais metais perrasyti vyrui,jeigu turi jis stazo.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 04 04, 10:57)
Uz 3 metus sodra nemoka.
Taip,arba pirmo vaiko pasalpa antrais metais perrasyti vyrui,jeigu turi jis stazo.

O dar ir taip galima? Bet tada, jis tuos antrus metus negalės dirbti? Ir antrųjų metų pinigėlius skaičiuos jau nuo jo algos?
Atsakyti
Laba diena. Kaip čia jums parašyti kad suprastumet ko klausiu g.gif bet gal aš ne viena tokia gal katra bus jau tai praėjus smile.gif . Laukiuos ir stoviu biržoje birža išleis i dekreta jau kita mėn. Prieš tai nedirbau ir jokiu pin.iš biržos negaudavau. Nuo 2010m.vaiku priežiuros atostogose vyras. Ir dabar jis eis atostogu kai pagimdysiu. Klausymas man iškylo kas man iš to dekreto ir ar pagimdžiusi vėl turėčiau stot i birža kad galėčiau registruotis i soc.dėl lengvatu. Biržoje nieko nežino tik sako kad dekretines bus ar tai iki metu ar tai iki dvieju kol vaikui sueis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo urte1: 04 balandžio 2013 - 11:09
QUOTE(Diezela @ 2013 04 04, 12:01)
O dar ir taip galima? Bet tada, jis tuos antrus metus negalės dirbti? Ir antrųjų metų pinigėlius skaičiuos jau nuo jo algos?

Gales dirbti,taip,skaiciuos is jo pajamu.

Papildyta:
QUOTE(urte1 @ 2013 04 04, 12:07)
Laba diena. Kaip čia jums parašyti kad suprastumet ko klausiu g.gif bet gal aš ne  viena tokia gal katra bus jau tai praėjus smile.gif . Laukiuos ir stoviu biržoje birža išleis i dekreta jau kita mėn. Prieš tai nedirbau ir jokiu pin.iš biržos negaudavau. Nuo 2010m.vaiku priežiuros atostogose vyras. Ir dabar jis eis  atostogu kai pagimdysiu. Klausymas man iškylo kas man iš to dekreto ir ar pagimdžiusi vėl turėčiau stot i birža kad galėčiau registruotis i soc.dėl lengvatu. Biržoje nieko nežino tik sako kad dekretines bus ar tai iki metu ar tai iki dvieju kol vaikui sueis.

iki 3-ju metu kol yra vaikas galit i birza nestoti,nes jau su 5 vaiku vyras nebus VPA,o eis jau su 6 vaiku.
Atsakyti